Evra, te rasszista!

Ismét alámerültünk, hogy elhozzuk Nektek az internet legjavát: sosem látott hírek, sosem hallott tények következnek, a szombati rangadó incidenseitől kezdve, Wengeren, Tevezen keresztül a Premier League külföldi tulajdonosaiig. Mi baja Evrának Suarezzel? Rio Ferdinand és a filozófia? Wenger megkönnyebbült és Mancini is örülhet. Kiesésről és egyéb remek ötletekről röviden, tényszerűen.

Evra leniggerezte Suarezt

Meglepő állítással állt elő a szombati Liverpool – Manchester United rangadót követően Luis Suarez: elmondása szerint a francia védő az egész meccs alatt provokálta, sőt, rasszista megjegyzésekkel igyekezte megzavarni az uruguayi csatárt: “Még le is niggerezett. Először arra gondoltam, hogy ez valami angol vagy francia közmondás lehet, de aztán szóltak a többiek, hogy nem az. Még külön hozzá is tette: “Jó támadó vagy, de ha te nem vagy nigger, én egy fekete francia vagyok.” Kicsit fura volt dolog, de aztán beláttam, Patrice nem véletlenül lett a Manchester United focistája.” Az FA vizsgálatot indított, az ügyben maga Sir Alex Ferguson is megszólalt: “Evra ki fog tartani rasszista kijelentése mellett.” – állt ki játékosa mellett.

Evra: „Fe-ke-te, így jó?”

Phil Jones és Rio Ferdinand kétségbe von mindent

Másokat is mélyen érintett a szombati találkozó: Phil Jones kijelentette, Charlie Adam műeséssel harcolta ki a Liverpool góljához vezető szabadrúgást: “Teljesen egyértelmű. Most az, hogy odataposnak az ember bokájára ez probléma? Ettől el kell esni? Felháborító, hogy egyesek mire képesek. Még fájt is neki! A gól meg… Szerintem be se ment. Marriner megint elcsalta az egészet!”. Rio Ferdinand már árnyaltabban nyilatkozott: “Lehetséges, hogy hozzáértem, sőt talán meg is tapostam. De most attól, hogy rálépek a lábára, attól még tud lépni. Jó hát kicsit problémásabb, de működhet a dolog. Ettől függetlenül nem értek egyet az ítélettel. Elvégre mi az élet értelme? Az, hogy elessünk, ha ránk taposnak? Hogy gólokat rúgjunk a szétrebbenő sorfalon keresztül? Nem! Az univerzum erői….” – az angol védő sajnos nem fejezhette be mondanivalóját, mert meguntuk.

Jones: „Nem kell itt elesni…”

Wenger: a fél keret maradni akart

Az Arsenal BL-meccse előtti sajtótájékoztatón Wenger több, a nyári passzivitást és a gyenge bajnoki rajtot firtató kérdésre is válaszolt, sőt, meglepő kijelentést tett: “A csapat fele itt akart maradni. Namost ha megnézzük, mi volt itt nyáron, ez több, mint döbbenetes. Ezek nem olvastak újságot?? Kikötötték a netet Mucsáról vagy mi a halál? Hát egy hatalmas trágyadomb voltunk augusztusban, a saját ellenségeimnek sem javasoltam volna, hogy maradjanak. Tiszta mázli, hogy jött szeptember 1-je… Az edzőközpont tévéit le is kellett szereltetnem, mert attól féltem, hogy valami béna bejátszás lebuktat minket.”

Tevezt egy amerikai gyógyszercég vinné

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, a szakmát sokkolta a Manchester City bejelentése: renegát csatárukért, Carlos Tevezért egy amerikai gyógyszercég jelentkezett be. Mint kiderült, Tevez speciális génállománya egyedülálló lehetőségeket biztosít többfajta gyógyszer tesztelésére is. Az amerikai vállalat szóvivője így reagált megkeresésünkre: ”Tudják, vannak az állatkísérletek, meg az emberkísérletek, de igazából elég távol van a kettő egymástól. Carlos Tevez esetében azonban egy olyan speciális ember-patkány kettősről beszélhetünk, amely képes lehet áthidalni ezt az evolúciós távolságot.” Az üzletet Roberto Mancini, a klub managere is támogatja: “Carlos valóban páratlan személyiség, örülök, hogy végre az emberiség hasznára lehet.” A két fél már januárban megegyezhet, ha az FA vizsgálata addig befejeződik: az angol szövetség ugyanis gyanúsnak találta, hogy az amerikai cég ugyanazon arab sejk kezében van, mint a City, sőt, a 2 milliárd dolláros árat is sokallja egy kicsit Tevezért. Az eset egyáltalán nem hasonlít a City és az Etihad közötti stadionelnevezési szerződésre.

A külföldi tulajdonosok eltörölnék a kiesést – de ez csak a kezdet

A Premier League egyes külföldi tulajdonosai eltörölnék a kiesést, és hamarosan elég erejük is lesz ehhez – jelentette be Richard Bevan, a LMA ügyvezető igazgatója. De nem állnának meg itt, megszüntetnék a szögletzászlókat, sőt, a kapufák a jövőben egy fél gólt érnének. A Blackburn indiai tulajdonosai ezen kívül felvetették, a továbbiakban ne fontban, hanem bontott csirkében kapják a játékosok fizetésüket, amelyet az ő vállalatuk biztosítana. “Igazából a meccseket sem nagyon támogatjuk. Nézze, mindig megsérül valaki. Az egész olyan barbár dolog. El lehetne mondjuk dönteni egy körversenyes kő-papír-ollóval, de akár csocsóval is. Mi nyitottak vagyunk mindenre.” – jelezte együttműködési szándékát a QPR maláj tulajdonosa.