Rafalution 2.0?

Nem szokásunk egy-egy hírnek külön posztot szentelni, de úgy látszik, a coming outok időszakát éljük: John W. Henry után Benitez is szokatlan nyíltsággal fordult a liverpooli The Empire-színházban megjelent tömeghez, akik az ő és felesége által rendezett jótékonysági est vendégei voltak: egy napon vissza szeretne térni a Liverpoolhoz, sőt, az “egy nap”-ot konkrétan Kenny visszavonulása után értené.

Hodgson menesztése után Kenny kapcsán is elmondtuk, milyen különleges helyzetben van a Liverpool: nincs még egy olyan klub, amelynek szurkolótábora egy komoly szaktekintélyt is csak kétkedve fogadna. Mourinho? Csak fanyalognánk. Villas-Boas? Egy senki. Guardiola? Zöldfülű. Ellenben Benitez azon kevés ember közt van, aki megkapná a szurkolók támogatását – ha ezt megfelelő tulajdonosi együttműködéssel fejelnék meg, személy szerint ideális választásnak tartanám. Nem gondolnám, hogy az általam kifogásolt módszerein változtatna, de megfelelő tulajdonosi támogatással még engem is határozottan kíváncsivá tesz egy Benitez-Liverpool újraegyesülés.

A volt rezsimről Benitez csak egy-egy gondolat erejéig emlékezett meg. Említette, hogy a kis egy napon George Gillett bejelentette nála, hogy kedves kis fiacskája, Foster fog mostantól a fontosabb dolgokról dönteni. Megjegyezte, hogy szerinte Purslow túl nagy döntési szabadságot kapott szakmai kérdésekben. A két fél romló kapcsolatáról így beszélt: “ők küldtek nekem e-maileket, és én is küldtem nekik e-maileket.”

Megköszönte továbbá a Spirit of Shankly társaságnak, amiért ekkora nyomás alá helyezték a Liverpool ex-tulajdonosait.

Purslow ekézésére visszatérve, Benitez odáig ment, hogy kijelentette: “Az FSG első dolga az volt, hogy Purslow-t eltávolítsa, ennél nem is lehetett volna jobb bizonyítékot találni arra, hogy okos emberekkel van dolgunk.”

Ezek szerint pár év, és jön a Rafalution 2.0?

Forrás: Rafa Benitez wants to manage Liverpool FC again, he tells Liverpool Empire audience – Liverpoolecho.co.uk