Karakter és harc

Döntőjéhez érkezett a Ligakupa nemes sorozata, mellyel Klopp úr elég hamar robbanhat be a már „nyert valamit a Liverpoollal” managerek népes táborába. Nyögvenyerős csütörtöki meccsünk után egy jóval nagyobb feladat elé néznek fiaink, az olajos pénzen meghízott, első kiöregedési hullámukat élő Manchester Cityt kell tejszínen pácolni ahhoz, hogy Kenny után újra aranymedál lóghasson a nyakukban. Ennél nagyobb feladat mára nincs, ehhez mérhető is csak egy volt, ki is írja a beharangot. Óriási fröcskölés és vízi csata vette kezdetét a megtisztelő feladatért. Vízilabdás múltamat szemérmetlenül kihasználva az utolsók közt maradtam, és még egy utolsó utáni gatyáhoztrükkösenodafogottherecsavarással nyertem meg az erőpróbáló küzdelmet. Ha így folytatom, nyáron indulhatok az EL-ben a fair play jogán. Mivel a versengés kicsit elhúzódott, így fogadjátok megértéssel a következő last minute szavaim.

Az elmúlt hónapok, évek vitáinak fő generálója a ligakupa volt, illetve még az FA is. Mennyi erőforrást áldozzunk arra, hogy igen is nyerjünk már valamit annyi év után, mennyire lőjük magunkat tökön azzal, hogy ezt prioritásként kezeljük, és mennyire csak átmeneti, rövidtávú megoldást és emelkedettséget okozhat egy ilyen áldozat. Na az ilyen viták észérvei vesznek ma el szépen a lefolyóban az olcsó sör okozta megnövekedett vizelési ingerekkel teli sóhajokkal együtt. Ma már senki le sem fossa, hogy hány napot pihentünk, mennyit rotáltunk, hány hamstringje van a csapatnak amit 4 igásló, 6 kőműves, 1 kakas, 13 nyúl és 3 muzsikus alkot. Ha a MU előtti összecsapás előtt az ünnepet emlegettem, akkor ma ez hatványozottan igaz, és hála az EL sorsolásának még kétszer elsüthetem ebben a szezonban ezt az ünnepes hasonlatot.

Ilyen Kakoj gólt szeretnék látni ma is

Ma oda kell csapni, hold nothing back és hasonló emelkedett szlogeneket várok a csapattól ugyanabban a felállásban, amit az elmúlt két meccsen láttuk. Sturridge olyan látványosan nem lőtt gólt az EL-ben, hogy ma már stat alapon is be kell találnia, de majd Glen megerősíti a söralátéten egy u-próbával. Engem az sem érdekel ma, ha bármilyen ócska malac góllal is, de nyerjünk, minden ideölt energia és szerzett sérülés, földhöz vágott telefon, kivédett tizenegyes egyszerűen a pocsékba mehet ma. Az ezüst nekünk most nem opció, nem azért jutottunk el ide, mert szerencsésen továbbvergődtünk a fakóval, vagy a túlfizetett B-csapattal a negyedik számú kupában. Nem, mi azért vagyunk itt, mert ez az egyetlen reális esélyünk valamit nyerni ebben a kusza, kompromisszumokkal kavargó, Klopp-pal kiegészülő kótyagos szezonban. Érlelgessük, mert tényleg ez a helyzet. Az EL jó móka, főleg most hogy rangadó jön majd, a bajnokság meg már nem az egy jó ideje.

Lehetne még lamentálni arról, hogy Yaya Touré éppen hasonló öregedési folyamaton megy keresztül lassulásával és kihagyhatatlanságával, mint a mi tavaly elbúcsúzott Gerrardunk, vagy, hogy Agüero semlegesítése kulcsfontosságú lesz, valamint, micsoda örült helyzet, hogy tavaly Sterling nálunk játszott, Hámesz pedig odaát, most pedig pont fordítva van ez, viszont a mai meccsen szív fog dönteni. Meg persze az, hogy ki lő több gólt.

Kiszivárgott Klopp motivációs beszéde, zárásként ezt osztanám meg veletek a mai meccs elé:
Barátaim, rókafiak, bölényeim: figyeljetek! Achtung, ha mondom!
Eljött a szezon meccse, amire mindenki várt. Zeljkónak tegnap kiesett a ping pong ütő a kezéből és fehéren habzott a szája, mikor megkérdeztem tőle, hogy Touré vagy Lucas legyen a CB. Vice-captian James is extra pár zokni pakolt be a hétvégi londoni kiruccanásra, Studge pedig már két hete elfelejtett megsérülni edzésen. Egytől egyig példa arra, milyen sorsfordító meccs lesz ez, hiszen a délszláv gazember még sosem esett össze 8 utcától, csak a döntő lehet az oka. Mikor a modern kori Liverpoolt éneklik meg, ezzel a Ligakupa döntővel fognak kezdődni az eredménysorok. Küzdjünk egymásért, de főleg a győzelemért, mert holnap újra távol kerül majd a dicsőség leghalványabb sugara is, és mindenki visszatér a hétköznapi luxus posványába, vagy a jobbak Barcelonába. Ne gondoljatok a kapuk mögött rejtőző olajos iszapból előmászó ork seregre, sem arra, hogy a jó mindig győz a film végén. Arra gondoljatok mekkora trollság lenne mindennap az ungarische McAllister orra alá dörgölni, hogy megnyertük és kinyitottuk a mentális energiák végtelen csapját! Nyerjük meg azt a kapitális egy kupát!
kettő-három, Es ist Zeit für Rache!
Lucas, Leiva fordítsátok le a spanoknak, de a Barcás részt hagyjátok ki!