SzinELgia

Generated by IJG JPEG Library

Meg kéne nyerni meccs volt. Hát ha nem is könnyen, de valahogy csak továbbmentünk a 16 közé kedvenc narancssárga zöldség hasonlatú kupánkban. Karcsúnak tűnik papíron ez a rizikós 1-0 180 percnyi játékkal egy német alsóházas ellen, de ez a mai sokkal több volt ennél a papírmutatványnál. Vasárnapi oddsainkat reálisan csökkentő edzést láthattunk. Ja és bődült nagy zárójel: Klopp első félidényében már most tovább jutott mindkét kupában, mint Rodgi valaha. 

Mielőtt a meccselemzősebb konteóba belevágnék, engedtessék meg kijókurvanéni-kéznem magam itt az első hasábban. Ez, amit ma az Anfield díszes közönsége kitett a gyep fölötti légtömegbe sinus-hullámokként, ez mi a fityma volt? Újabb protestálás van, amiről nem tudok? Állítólag léteznek olyasmi szállóigék, mint „az Anfield a világ leghangosabb stadionja” meg a „hangulata az egyik legegyedibb futballélmény” meg „12. ember” és a társai. Ehhez képest a pár száz augsburgi Amazon-gyártósoros simán porba énekelte őket. Nem is értem, Hendersonék hogy nem keringtek gólyafosként a levegőben – ha már a gyepünk is valami alföldi szikes legelőre kezd ismét emlékeztetni. A második félidőben, mikor aztán tényleg kellett volna valami kis plusz ahhoz a második gólhoz, még annyi torok sem kezdett rá a dalokra. Biztos tudtok nálam jobb magyarázatot, de itt nincs semmi varázs, ami miatt alacsonyan kéne a jegyárakat tartani. Jó, azért ez valahol demagóg kijelentés, mert erre pont a helyiek és fiatalok támogatása címszó alatt hozott döntések hivatottak nagy reményeket beváltani. De addig herevakarás van a szentélyben? Varázslatos.

Evickéljünk akkor tovább a stadion zöldebbik felén történtekre. Klopp vicceskedve nyilatkozta le meccs előtt a tornasor-utolsó riporternőnek, hogy 6-0 kéne az első 5 percben, aztán meg majd holiday lesz a srácoknak. Teljesen nyilvánvalóan ugyanezt az ukázt adta ki a jelenleg legjobb kezdő tizenegyünknek is. Az első félidőben tegyétek oda, rúgjatok legalább kettőt, aztán a másodikat kibekkeljük és 3-an leülik jól megérdemelt teadélutánukat Fields of Anfield Road-okat énekelgetve.

Generated by IJG JPEG Library
Tricky off-os question: egy Ferrari-színű csapatnak miért Mercedes F1-es színkavalkádú az európai hacukája?

Ezt nagyon pengén el is kezdték a fiúk. A 4. percben jött egy büntető, ami egyáltalán nem volt ajándék. Ritka balfaszkodás ment az augsburgi védők körében, aminek egy tiszta, fej fölötti kéz lett az eredménye. Milner köszönte szépen és bevágta, saját és a 007-es James jó szokásához híven. Szerénységem eléggé pikkel szeretett és méltó 7-esünkre, de ha valami nagyon hiányozna a post-(Gerrard-Suarez-Balotelli) érából nélküle, az a jó tizenegyesvágó. Majdnem leírtam, hogy szögleteinknél is eszenciális, ami sajnos igaz is, de ma sem sok beadásához volt köze vörös mezesnek. A tizenegyes is az ő szögletéből jött, igaz, az Octoberfesti korsókként összekoccanó augsburgi védőpáros 10 öles környezetében csak Sakho árnyéka tartózkodott.

thumb_16594_default_news_size_5

Lehetne vitatkozni, hogy Milner vagy Hendo fogott ki közepesebben szartalicska napot. Ügyeletes csk-nk még azért mindig klasszis módon osztogat labdákat. (Igen, lehet nekem jönni ekékkel a kommentek mezején, de sima top4 középpályás az arc, vitatkozni ezen teljesen felesleges.) Sajnos viszont mintha megkopott volna a sebessége. Lehet, hogy csak a sérülés miatt elbaszott szezonja teszi, de szemre kicsit halványnak tűnik néha a korai önmagához képest. Van, hogy Henderson nem fut. Olyan időket élünk, mikor ez megtörténhet.

512258502

De nehéz az iskolatáska ilyen szép napos délelőtt.
Jordan áll a válaszra várva, hátha lesz, ki megszánja őt.

A 4-2-3-1-es felállásban egyébként Hendo Can-nal párban tolta a DP-t. A török-német az odavágón mutatott elképesztően szenny teljesítmény után ma felhúzta a balettcipőt öltönyt. Piszok jól szűrt, segítette passzokkal a támadást és a pressingben nagyon jól érezte mikor és kire kell rárontani a támadó hármas letámadását segítve.

thumb_16604_default_news_size_5

És ha már pressing. Hát igen, kapott a Klopp-stáb egy hét felkészülési időt és tessék, lássék a gyümölcsét. A Coutinho-Firmino-Studge sor az első félidőben példamutatóan hozta ezt a pressing nevű dolgot. Can és Hendo nagyon jól szálltak be melléjük, Milnert éreztem itt is haloványabbnak.

A DP-nk munkáját azért is emelném ki, mert bizony itt továbbra sem volt meg a Máté-féle 25 méter. (Vagy hát megvolt, csak 10 méterrel megtoldva.) Lucas igazából egy fehér Touré sokkal proaktívabb felfogásban, de hasonló lassúsággal. Így a védelem feltolása ma sem valósult meg, cserébe olyan Zrínyizéseket produkált Lucas, hogy a legjobb Lovren-i időket idézte. Az első 20 percben ebből kaptunk is két elég nagy helyzetet a szemünk közé, aztán elkezdett jobban ráérezni. Talán még a ma is tanár úr Sakhonál is jobban hozta a proaktív védekező felfogást: 4 szerelés, 4 inter(!) és 8 tisztázás. Jár a pacsi, Leivám. A következő néhány meccsre úgy látszik sikerült megoldást állítanunk a CB-lyukba, de azért várjuk szeretettel nyáron Matipot. (Akinek a mai hibáját tessék nem megnézni. Lovren is így kezdett, nyugi van.)

A mai meccs legfontosabbja viszont a támadótriónk ficánkolása volt. Illetve elvileg 4 támadóbb felfogású emberünk volt a pályán, de Milner olyan szinten kilógott a CouFiS posztmodern kreálmányából, hogy kár is rá a maltert pazarolni. De most komolyan, ki mondja neki, hogy a vonalhoz kell tapadni? Értem én, hogy szerelmes a szögletzászlóba, de ha ott van egy szintén vonalfetisiszta Clyne, akkor menjünk már befelé is. (A hátsó szélsőink amúgy nagyon korrekt meccset hoztak. Igen, Moreno is. A spanyol istened.)

Szóval CouFis. Olyan szinergia volt a fiúk között, hogy minden cicázásuknál oxitocinfröccsöt nyelt az agyam. Nem tudom, hogy az odavágón hol maradt ez a produkció, amit a Villa ellen kezdtek, de ez több, mint ígéretes. Alig pár hét közös edzésben volt része a hármasnak – na meg ugye ismét hangsúlyozandó: most egy egész hét megszakítás nélkül -, és hirtelen lett futballra emlékeztető támadójátékunk. Gyönyörködtető volt, és ez legalább kicsit bizakodóvá tehet a vasárnapra készülődvén. (Meg majd jövőre.)

 during the UEFA Europa League Round of 32 second leg match between Liverpool and FC Augsburg at Anfield on February 25, 2016 in Liverpool, United Kingdom.

Az árnyoldala persze, hogy nagyon nem sikerült berúgni a ziccereket, szegény Studge pedig ebben mindig császár volt. Mindegy, ez már a legkönnyebb része (komolyan), idő kérdése és elkezdenek végre bepotyogni ezek, amikben ma Danielen kívül a két brazilnak és Hendonak is kijutott. Csak pontatlan volt a vége. Meg volt ez a Hitz nevű gyerek, aki tökéletes alsó burkolója annak, hogy mit is szeretnék látni nyáron kapusvadászat címszó alatt a német managerünktől. Minyon sem volt rossz. De ennyi. Pont. Top4-hez ez nem elég. Jól véd, néha jól jön ki, de mikor minden meccsen többször látható szituáció, hogy kétségbeesett arccal rohan, miközben próbálja kitalálni, hol is lehet a labda és miként sikerült kikerülnie a kapu torkából ennyire homály pozícióba, az nem oké. Nem prioritás ez a poszt, de én húzom a számat a belgánkon.

A másikon is. Na nem azon, aki ma tökéletesen váltotta Studge-ot. Daniel-típusú embereket akarok látni elől. Mint Origi is. Klopp mellé még Teixerát is beküldte, leszarva, hogy még izgi lesz a vége. Prioritás az EL-lel szemben a Ligakupa döntő, nincs ezzel semmi baj. Tökéletes felkészülési meccs volt vasárnapra. Végülis a kimondhatatlan nevű szifiliszes csávókám sem pókhálózta ki a 89. percben a kapunkat, szóval továbbra is veretlenek maradtunk német csapatok ellen az Anfielden. Gyere Dortmund. Sorsolás ma 1-kor.

UPDATE: Közben megtörtént a húzás, rangadó elé nézünk!
Liverpool – Manchester United 


Örülünk? Sírunk? Még fel kell dolgozni az eseményeket.
(Szücsi voltam és belemaszatoltam a poszt végére Italic-kal)