It’s not Lupus. It’s Valerenga

A felkészülési időszak végéhez közeledve a kültéri hőmérsékleten kívül az ilyen felhozó meccsek komolysága is enyhe emelkedésnek indul, a korábban játszott marketing célű labdázgatás után van rá esély, hogy szakmailag is értékelhető sportmozgás-halmazok is át fognak szüremleni a ránk váró 90 perc alatt.

Az előző, Olimpiakosz (magyarul így írjuk, bocs, ha hülyén néz ki) elleni mérkőzés bár az előzetes hírek alapján (Carra és God megjelenése) egy langyos délutáni sörmeccsnek ígérkezett, a korábbi találkozókhoz képest komolyabb iramot és ha nem is PL-szintű, de minőségben mindenképpen színvonalasabb ellenfelet hozott. Ha úgy gondoljuk, hogy az orkok elleni meccs (illetve az egész szezon) főpróbája a Celtic elleni összecsapás lesz, akkor ezt a meccset én egy félkomoly jelzővel tudnám felkonferálni.

Ellenfelünk a Valerenga lesz, mely a Norvég bajnokság középmezőnyében tengeti szürke hétköznapjait. Mivel az északi pontvadászatok eltérő ütemben (március – november ) zajlanak, ezért őket pont a szezon közepén kapjuk el, így erőnléti problémákkal biztosan nem lesz gond. Magáról az ellenfélről sok érdekeset nem lehet mondani: az oslói Ullevaal stadion valószínűleg mind a 25.572 helye megtelik, bár van 1-2 zergebaszó méretű viking sarj a csapatban, akikre szögleteknél nem árt figyelni, játékerőben egy alsóházi Championship csapat színvonalán leledzenek. Mivel vesztenivalójuk nincs, ezért reméljük ellenünk is olyan mentalitással mennek ki mint a gránátvörös bolhacirkusz ellen, ahol csak jófejségből hagyták abba a cumiztatásukat 0-7-nél.


Bár sok minden nem történt az utóbbi napokban a mi házunk táján, pár hír mindenképpen érdeklődésre adhat okot. Egyik, hogy Sturridge újra elkezdte a teljes edzésmunkát, így remélhetőleg az első fordulóban már bevethető lesz, bár mivel az egész alapozást kénytelen volt kihagyni, kérdéses, hogy milyen formával felvértezve tudja ezt megtenni. A mostani meccshez szorosabban kapcsolódik, hogy kisebb sérülés miatt nem utazik a kerettel Dagger, Glen, Skrtel illetve Suarez sem, ezzel kapcsolatban az utóbbi kettőnél állnék meg egy pillanatra. Leestek a kispadról, vagy mi történt? Biztos Allen annyira megtáltosodott az előző meccs okán, hogy edzésen lerúgta a fél csapatot. Mindenesetre elég komoly vírus, nevezzük felkészülésimeccs-undoritis terjenghet a PL labdarúgói között: Kisebb sérülés miatt nem tartott a csapatával Wazza és Gareth Béla sem, lehet, hogy ez a vírus a szövődménye az elakarokigazolnitisnek is.

Kicsit belemerítve fakanalunkat az átigazolási piac üstben forrongó fekália főzetébe (céltalan alliterálás ftw), bár a semmiből kész ténynek tűnt Diego Costa leigazolása, hál’ Istennek ezek a hírek kezdenek lecsillapodni. Részemről ne engedjük el Lajost, 25M-ból vegyük meg Tobyt és Eriksent (főleg, mert azon a poszton, amin most Allen játszott, eléggé feküdne a dánnak, aki az első fordulóban szokásos 2 gólpasszal vette ki a részét Németh Krisztiánék megtöméséből), kukázzunk valahonnan egy balbekket (Aly, Maugli) aztán kész is lennénk, sajnos nagy rá az esély, hogy a leírtakból egy sem fog megvalósulni.

A mérkőzés mai nap 19:00-kor veszi kezdetét, kommentekben várjuk a jobbnál jobb streameket (patakokat? És én vagyok lebaszva a Lajosozásért?), fagyasztott halfejet a nadrágba, jöjjenek a vikingek!

(A képrejtvény első helyes megfejtőjének nyereménye egy tincs Skrtel orrszőréből Enrique szakállából, valamint egy Statisztika II. feladatgyűjtemény.  A szóviccért és a címért innen is elnézést: Egyrészt kiskoromban egy vidéki haknin megharapott egy fertőző gallamiklós, másrészt amióta hallom ennek a nagyszerű csapatnak a nevét, mindig egy ritka betegségre asszociálok.)