A hónap képe – március

"Cogito ergo sum!"

A csapat másnapos, Suarez megállíthatatlan, Gerrard már egészséges, van balbekkünk, Hendersonról nem derült ki semmi, kiszórjuk Poulsent, Aquilani harmadik olasz csapatát fogyasztja, Suarez bajban, meg megint bajban, Kelly végre gólt szerez, összefüggés van a bemutatás és a Chelsea-be igazolás közt, győzünk végre az Emiratesben, a golfütő hazatér, az Everton-drukkerek pedig kritikán aluliak. Liverpool. Egy hónap. Egy kép.

Kicsit csaltunk, hiszen a Newcastle elleni mérkőzés már április 1-jén volt, de március tökéletes jellemzéséért meg kellett ezt tennünk. 2 győzelem, 4 vereség – ez a hónap mérlege. A lejtő a nem is annyira döntő fontosságú Liverpool – Arsenallal vette kezdetét, és habár volt egy nagyon is jó városi derbink, valamint az FA-kupa elődöntőjében is ott vagyunk, a csapat kikapott előbb a Sunderlandtől, majd két botrányos meccsen a QPR-tól és a Wigantől.

Tényleg ennyire nullák lennénk? Nem valószínű, sokkal inkább az történt, hogy az Arsenal elleni vereséggel bebiztosított nem BL-t érő helyünk pontosan nulla erővel motiválja játékosainkat. Ezt mint ember abszolút megértem, de mint szurkoló felháborítónak tartom. A Liverpool nem a West Brom, hogy ha nem jön össze az EL, akkor mindegy, hogy hetedikek vagy tizenhetedikek vagyunk. Kennyéknek nagyon gyorsan megoldást kell találniuk erre és nem csak a pontok miatt, sőt, főleg nem a pontok miatt (a Newcastle 11 ponttal van előttünk): a szurkolók és a klub miatt.