És akkor megint nekifutunk…

…ennek a focimeccsként emlegetett valaminek, hátha negyedszerre sikerül ez az úgynevezett pontszerzés. A Newcastle-mérkőzés után némileg módosult az elvárásaink sorrendje: 1. lőjünk gólt 2. kettőnél kevesebbet kapjunk 3. győzzünk… – egyszóval senki sem állíthatja, hogy irreális célokat tűztünk ki. Mégis, egészségtelen állapotnak tartjuk, hogy így kell gondolkodnia egy Liverpool-szurkolónak.

Most kezdhetnénk azzal a posztot, hogy elmondjuk, az Aston Villa már rég nem az a BL-re hajtó, feltörekvő csapat, aki O’Neill alatt volt, de ez igazából semmit sem befolyásol: a Liverpool jelenleg saját magával küzd, nem aktuális ellenfeleivel: a védelem hibát hibára halmoz, a támadásaink erőtlenek, a csapat egésze pedig motiválatlan, ami egyfelől érthető, másfelől meg rohadjanak meg. 2012-ben 12 meccsen 8 pontot sikerült összeszednünk, amit egyedül a Wolverhampton múlt felül. A Wolverhampton…

A múlt heti mérkőzés kapcsán szegény Reinát sajnáljuk a legjobban: piros lapot kapott és még csak le sem fejelhette tisztességesen James Perch-t. A hárommeccses eltiltás magában foglalja a mai, a Blackburn elleni találkozót, valamint az Everton elleni FA-kupa mérkőzést. A szitává lyuggatott kezdő Lucas, Agger, Johnson, Kelly és Adam hiányában így fog kinézni: Doni, Enrique, Skrtel, Carragher, Flanagan, Spearing, Gerrard, Downing, Kuyt, Maxi, Suárez.

Már ezredszerre kell ezt felhoznunk, de olyannyira zavaró jelenség, hogy muszáj ismét megemlíteni: ez itt a Liverpool FC. Egy olyan csapat, ahol nem szokás beletörődni a vereségekbe, mert ez egy kiscsapat mentalitását jelentené, s amely akkora bűn, hogy edzőket képes megbuktatni (Roypapa). Ez nem valami pátoszos ömlengés, valami múltba révedő képzelgés, liverpooli délibáb: egy nagycsapat kiváló játékosokból és annak hitéből áll össze, hogy ők egy nagycsapat. Ha utóbbit (is) elvesztjük, tényleg nem remélhetünk sokat.

Jelenleg az Everton is megelőz minket a tabellán, ami egész egyszerűen felháborító és szégyenletes. Már eleve egészségtelen állapot, hogy az Everton összemérhető velünk, de hogy jobban is álljanak mint mi? Na ne…

Hazai pálya, egy közepesnek mondható Villa és egy kissé türelmetlen szurkolótábor – itt lenne az ideje, hogy produkáljon valamit a csapat, mert véleményünk szerint a Liverpool továbbra is képes jobb eredményekre. (Sokat persze mi sem várunk, de azért egy nyomorult hetedik/hatodik helyet kaparjunk már össze.)

Képek: LFC.tv