A büntető büntető

Tegnap azt jósoltuk, hogy nem a Wiganen fog múlni, ha nem győzünk: igazunk is lett. Nehezen beszélhetünk igazságtalan eredményről, hiszen megint akadt néhány igazi ziccer, egy tizenegyes, a Liverpool pedig egyikkel sem tudott élni. A védelmünk továbbra is kiváló, Henderson és Downing pedig egyre jobb, de amíg nem tud valaki gólt lőni, ezek csak egy pontot fognak érni. Wigan – Liverpool: 0 – 0.

Az eredményhez persze kellett az is, hogy – a máskülönben egyre jobb teljesítményt produkáló – Charlie Adam szinte mindent elrontson, amit el lehet. Szegény Adam saját magával sem volt kibékülve, a levegőt csapkodta tehetetlen dühében. …Ami persze előfordul, de ezek után miért ő lövi a tizenegyest? Miért nem Kuyt? Miért nem Suarez (jó, őt talán nem kellett volna hagyni, de alternatívaként ott volt)?

A kisebb megingásoktól eltekintve azonban ha megnézzük, ugyanaz történt, mint az Aston Villa ellen, csupán a két gól hiányzott az elejéről. A Wigan támadói persze némileg tökösebb gyerekek, mint egy Delfouneso-Heskey páros, de még így sem mondhatjuk, hogy darabokra szedtek volna minket.

A középpályás védekezésünk részleges feladását a Johnson, Skrtel, Agger, Enrique, Reina ötös ellensúlyozza, amivel akár nyugodtan hátra is dőlhetünk, hiszen úgy tűnik, a védekezés rendben van.

Mégis hiányérzetünk van… Ja megvan. A gólok. Johnson nem lövi be, hát Istenem, mostanában annyira jó hátul, hogy még ezt is elnézzük neki. Na de egy tizenegyt?! Mikor amúgy is képtelenek vagyunk gólt lőni?! Pedig Downing és Henderson szinte percről percre jobb játékot nyújt, a veszélyérzet mértékegysége továbbra is egy Suárez és Maxi is jól osztogatta a labdákat. Sajnos továbbra is hiányzik az alfahím a csordából, a többiek meg mintha lebénulnának a kapu előtt.

Kuyt teljesítménye különösen fájó pont volt. Hasznosan játszott, de egy pillanatra sem tűnt úgy, hogy ő lehetne ma a meccs embere, vagy hogy gólt lőne, esetleg gólpasszt adna (ez elmondható Bellamyról is, aki önhibáján kívül szinte szóhoz sem jutott becserélése után). Kuyt egy pillanatra sem tűnt veszélyesnek, még akkor sem, amikor veszélyes helyzetbe került: nem azért mert nem bízunk benne, egyszerűen lerítt róla, hogy nem megy.  Tiszta vicc, hogy a védőink nem csak elsődleges feladatukban, de a támadásban is a csapat legjobbjai.

A képen a Liverpool gólja(i) láthatóak

 

Érdemes megemlíteni a Wigan közönségét is: nagyon kevés olyan stadion lehet Angliában, ahol ilyen magas az egy négyzetméterre jutó kretének száma. Már-már bravúr. Szinte minden elcsúszásnak, hétköznapi hibának, vagy egy ráfutó Liverpool-játékos elől elpasszolt labdának úgy örültek, mintha épp a meccset húznák be. Kicsit fura ez a „híres” Liverpool – Wigan ellentét fényében.

Bosszankodhatunk a kihagyott helyzeteken, Adam teljesítményén. De a legnagyobb baj az, hogy megint a kezünkben volt a meccs, mi pedig nem éltünk a lehetőséggel. Egyáltalán tud még valaki tizenegyest rúgni ebből a keretből? Jó lenne szétnézni, mert ilyen statisztikák mellett a rögzített helyzetek még értékesebbek. Legközelebb talán rúgja Johnson, Enrique, Skrtel, vagy Agger. Esetleg Reina. Hátha ez is megy nekik…

Képek: LFC.tv