Kérjük a karácsonyi ajándékunkat!

Tíz pont – augusztus 13. óta a Blackburn Rovers ennyi pontot bírt összegyűjteni, amivel azt is szeretnénk jelezni, mit várunk ma a Liverpooltól: a nehézkes gólszerzés, és a pályán kívüli események ellenére Steve Kean csapatánál ma nem létezik verhetőbb ellenfél a Premier League-ben, ezért a három ponton kívül ma minden gáz eredménynek számít.

Bátran kijelenthetjük, hogy a Roversnél nem csak, hogy nincs verhetőbb, de jelenleg nincs bénább csapat sem a Premier League-ben: rossz morál, rossz edző, közepes játékosok, katasztrofális tulajdonosok és feszült kapcsolat a szurkolókkal – valahogy így foglalható össze a helyzet. És akkor a csirkés magas labdákat még le sem csaptuk…

Persze ha visszaemlékszünk, nagyon is sokat köszönhetünk a Blackburnnek: 2011. január 5-én 3-1-re verték a Liverpoolt, ami végre elég volt ahhoz, hogy megszabaduljunk Hodgsontól – bár tegyük hozzá, hazai pályán még ő is megverte, az akkoriban Allardyce vezette Roverst.

Gerrard büntetőt ront január 5-én

A Blackburn a legutóbbi 17 idegenbeli meccséből egyet tudott csak megnyerni, a legutóbbi 27 találkozóján pedig csak egy clean sheetet hozott össze. Ugyanakkor a legutóbbi 10 meccsükön betaláltak – ezt mondjuk jól kompenzálja, hogy miénk a Premier League legjobb védelme. Habár az utolsó öt hazai meccsünkből négyszer ikszeltünk, a Rovers általában szívni jár ide: tizenöt meccsből tízet vesztett, öt esetben ikszelt. Steve, Steve, ezek nem a ti számaitok…

Lucas kivételével nincs komoly sérültünk, Spearing eltiltása lejárt, Gerrard pedig már edz és akár ott is lehet ma a padon. Keannek is csupán egy nagyobb félnivalója van: Robinson (kapus) kisebb sérüléssel bajlódik.

A kezdőcsapatot illetően 4-4-2-t várunk: Reina, Enrique, Agger, Skrtel, Johnson, Adam, Henderson, Downing, Kuyt, Bellamy, Suárez, de mivel Kenny szerint Carroll még esélyt kap az újév előtt, egy Suárez-Carroll támadósor is elképzelhető. Ez esetben Kuyt helyét Bellamy venné át.

Ilyet is tudunk a Blackburn ellen

Akárhonnan is nézzük, egyszerűen nem tudunk érveket felhozni a Blackburn mellett: töketlenségük valami olyan ordenáré méreteket ölt, hogy ezt még híresen rossz helyzetkihasználásunk sem tudja elnyomni (remélhetőleg).

Az Arsenal legyőzésén kívül idén semmit nem tettek le az asztalra (igaz, akkor is két öngól kellett a három pontjukhoz), Steve Keant csak azért nem zavarták még el, mert erre sincs pénzük, az egyetlen használható játékosukat (Samba) pedig szinte biztosan elviszik januárban.

Szóval kérjük a karácsonyi ajándékunkat!