Döntetlen – mert megérdemlik

forrás: Skysports.comSzeretne elfogni az ördögi kacaj, hisz szórul-szóra az történt tegnap, amit megtippeltünk (az eredményt leszámítva), de ahányszor nevetni akarok, eszembe jut ez a döntetlen. Ennél már az is jobb lett volna, ha szépen elszunyokálunk. 70 percnyi pánikszerű védekezés, peches Gerrard, Reina a helyén. Poulsen végre jól jött volna. Hajtás után magyarázzuk a bizonyítványt.

Az első húsz perc, mi több, a hetedik percben szerzett vezetés, egy brutális, egyenesen etikátlan Wigan-alázást vetített előre. Ebből a későbbiekben az alázás rész megmaradt, annyi különbséggel, hogy belőlünk csináltak hülyét Roberto Martinez emberei. Roppant egyszerűen itt nem történt más: úgy táncoltunk, ahogy ők fütyültek.

Egy kis kitérőt még engedjetek meg, mielőtt belevágnánk: a DigiSport megjelenésével Magyarország hivatalosan is csatlakozott az Albánia-Kolumbia-Afganisztán-Csecsenföld tengelyhez. Egy metróból intézett videóhívás jobb minőségben látható, mint a Liverpool bármelyik mérkőzése, a folyamatos szakadásokról már nem is beszélve. Egyszerűen felháborító, hogy egy ilyen kis lefedettségű szolgáltató privilegizálja a meccseket, és ezzel illegalitásba taszítja az egyszerű szurkert. Ezúton intézné(n)k egy felhívást kommentelőinkhez: aki bármilyen előfizetéses szolgáltatást ismer, ahol élőben tekinthető meg minden Pool-mérkőzés, az ossza meg velünk bátran! Este nagyon csúnyákat gondoltam és mondtam…

Viszont vissza a tegnaphoz: N’Zogbia és Rodallega gyakorlatilag azt csináltak a pályán, amit akartak. Érdemes lehet az ismétléseken megfigyelni, hányszor sprintelt át egy-egy kék a középpályán, vagy hagyta ott őrzőjét különösebb akadály nélkül. A védekezésre kényszerülő középpálya pedig cserbenhagyta Torrest és Kuyt-öt, akiket így vergődésre ítélt a Wigan. A cserék számomra ismét a rejtély részét képezik: hogy lehet egy 100 kilós, kigyúrt, tisztán fizikai erejére alapozó csapat ellen felküldeni egy tejfelesszájú Jonjo Shelvey-t, vagy egy Ecclestone-t. Tehetséges fiatalok, ehhez nem fér kétség, de nem meccsfordító tényezők, pláne nem a Wigan ellen. Véleményem szerint a jóval tapasztaltabb Ngog, vagy Jovanovic nagyobb hatással lehetett volna. Talán. Esetleg. Találgatunk, de Hodgson biztosan elrontotta tegnap.

forrás: Skysports.com

Nem így Poulsen cseréjét, aki végre hazai pályán játszhatott. Igazi elvtársakra lelt Wigan arcaiban az ostoba dán, s pillanatok alatt aktivizálta magát a védelemben. Nagyot mondunk: már félidőben fenn lett volna a helye. Sárkány ellen sárkányfű.

Felmerül továbbá egy másik kérdés: Hodgson miért ugyanazt a tizenegy embert játszatta, aki vasárnap a tüdejét is kipakolta a gyepre? A 18. helyezett ellen nem kell futni? Kuyt vezeti az erőnléti edzéseket? A mindig kiszámíthatatlan Rafa-rotáció ideje lejárt, de a már emíltett Jovanovic, Spearing, vagy Ngog befért volna a kezdő tizenegybe. Különösen a mérkőzés vége felé vált látványossá – már ha épp nem szakadt meg a stream -, hogy a vörösök elvétve vezetett kontrái inkább az egészséges kocogás tempójával, semmint eszeveszett nyargalással zajlanak.

forrás: Skysports.com

Nem érdemelt tegnap győzelmet a Liverpool. Ha őszinték akarunk lenni, a döntetlen is igazságtalan eredmény (ettől függetlenül Gerrard kapufája bemehetett volna). A probléma viszont egyértelmű: jelenleg kettő, három esetleg négy emberrel kevesebb minőségi játékos rohangál vörös mezben, mint kéne. Egy ilyen mélységű csapat nem képes háromnaponta kilencvenpercnyi minőségi játékra. Öröm az ürömben, hogy a fiatalok jóval több lehetőséget kapnak, mint anno Benitez alatt, ám nem kerülhetőek el a minőségi erősítések. Intő jel volt a tegnapi nap, reméljük kipihenik magukat szombatra. Egyáltalán nem látom helyzetünket sötéten, a hiányosságok sem most jöttek először szembe. Hogy mi a tanulság akkor? Januárig ki kell tartani, ennyi.