Variációk egy témára – Stoke City – Liverpool

forrás: lfc.tvStoke City – Liverpool. Hát igen, ez sincs rajta az örök klasszikusok listáján. Még mindig rosszul érezzük magunkat, ha az előző szezonra gondolunk, de ez a párosítás még azon belül is kiemelt helyet foglal el a repertoárban. A Stoke tavaly a Liverpoollal együtt ügyesen eltitkolta, hogy közük lenne az elsőosztályú focihoz, most azonban mindkét fél bizonyíthat. Hajtás után elmeséljük, miért fog három ponttal távozni Hodgson.

Hiányoltátok az optimizmust, tessék. Azt azonban sürgősen le kell szögeznünk, a Liverpool nem látogat nagyobb eséllyel a Britannia stadionba, mint a hét közepén tette Wiganbe, mégis jó lenne elkerülni egy olyan kétségbeesett helyzetet, ahol Christian „OMG” Poulsen neve reális csereként felmerülhet. Fontos tanulságként leszűrhető, hogy a vörösök 4-5-1-et és 4-4-2-t dinamikusan variáló taktikája csak akkor működhet, ha az elől elhelyezkedő Kuyt és Torres elegendő támogatást kapnak a középpályától. Hodgson fő bűne pedig pontosan ebben rejlett ismét. Egyáltalán nem vette észre, hogy miközben két embere légüres térben mozog elől, a hátsó nyolcat reggelire megeszi az ellenfél. Az ilyen szintű (értsd: nulla) alkalmazkodóképesség pedig még a League Two-ban sem erény egy vezetőedzőnél.

A Stoke hazai pályán fog játszani, ergo 4-4-2-vel, méghozzá két olyan csatárral, akik külön-külön is idegesítőek, együtt viszont kifejezetten veszélyesek. Továbbá meg kell említenünk Rory Delap nevét is. Véleményem szerint kicsit túlmítizáltak az ír játékos bedobásai, de ez tökéletesen elég arra, hogy – ha nem is megijessze, de legalábbis – rossz érzéssel töltse el ellenfeleiket minden bedobásnál. Röviden: félnetek jó lesz.

A Liverpool részéről cseppet sem lenne meglepő, ha Hodgson ugyanazt a tizenegy főt küldené ma pályára, mint szerdán vagy vasárnap, a cél pedig egyértelmű: nem szabad hagyni, hogy a Stoke megtalálja játékát, mert akkor egy szerdaihoz hasonló, védekezéssel eltöltött mérkőzést láthatunk, Reina pedig egyszer le fog maradni egy lövésről. Nézzük a kimeneteleket:

Numero uno:

A Steven Gerrard vezette Liverpool 5 perc bemelegítő passzolgatás után irgalmatlan módon ráront a piros-fehérekre. Begovic bravúrt bravúrra halmoz, de mégsem Given ő, a 12. percben egy szögletből Torres szerez gólt. A rohamok folytatódnak, a Stoke kétségbeesetten keresi formáját és a labdát, de percekkel az első találat után Kuyt eredményes egy a tizenhatos sarkáról leadott lövésből. A 40. perc környékén Lucas bombája ugyan a kapufát éri, de a kipattanót Maxi értékesíti. A második félidőben forró teát osztogatnak a játékosoknak. Realitási faktor: 2/5

Nummer Zwo:

A Steven Gerrard vezette Liverpool 5 perc bemelegítő passzolgatás után irgalmatlan nagy gólt kap Tuncay-tól. Koncheskyt hagyta ott a török, az első kísérletet még Reina hárította, de mivel a védelem a tizenhatosról mozizott, a kipattanóval már esélye sem volt. A Stoke visszazár, a 90 perc alatt három kapura rúgást látunk a két féltől. A nézők közt koffeintablettákat osztogatnak. Realitási faktor: 3/5

Number three:

A Steven Gerrard vezette Liverpool 5 perc bemelegítő passzolgatás után irgalmatlanul ráront a Stoke-ra, de mégis a feketében játszó vendégek kapnak gólt. Kenwyne Jones szédületes sebességű kontráját még szögletre mentettük, de a trinidádi játékos fejjel már megállíthatatlan. A válasz húsz percen belül érkezik, ki más, Gerrard küldi rossz irányba Begovicot, miután Torrest buktatták a tizenhatoson belül. Három sárgalap és két kapura rúgás a hosszabbításig. 92. perc: a kis szögletet Maxi előbb Lucasnak gurítja le, aki okosan Gerrard elé tálal. Bődületes bomba, Hodgson ismét egy hétig manager marad. A nézők közt defibrillátort osztogatnak. Realitási faktor: 4/5

forrás: lfc.tv

A csillagok állása alapján mára győzelmet jósolunk, de megint nem Roy zseniális taktikája, inkább pár egyéni akció menti meg az égéstől. De a fogcsikorgatva megszerzett három pont is három pont. Egy kis szerencsével fél nyolckor a tabella ötödik helyére is felkúszhatunk. Ötödik hely… De rég volt ilyen!