Lehet menni kéne

 

A pofonért, erősbe. A szezon egyik, ha nem a legfontosabb meccs jön, a regnáló bajnok, az idei legnagyobb rivális bilikék bagóval bőszen behintett búzacsírák, a shitty ellen.

Pepsi eléggé szereti játszani a saját fociját. Ismeri már mindenki a labdatartásra épülő, helyenként erősen presszingelő, domináns stílusát, ahol általában az a kérdés, hogy mikorra őrli fel az ellenfelet, vagy ha nem, akkor mit sikerült kitalálni ellene. Nyilván azért is, mert általában olyan csapatoknál volt góré, ahol a minimum elvásás volt azon kívül, hogy nyerjen meg mindent is, hogy mellette még úgy zárójelben ugyan vegye mán vissza Falklandot az Észteknek, meg törje meg a teljes NATO légvédelmi zárat. Ehhez nyilván jár baszó csapat és / vagy végtelen pénz, de lassan szerintem mi is látjuk, hogy maga a pénz megléte és elköltése nem jelent semmit, ezt a súlyt, hogy mindig, mindenkivel szemben neked kell nyerni, kell tudni cipelni. És Pepsi azért hordta is rendületlen, van az ő focija, aztán lehet próbálni elrontani. Amit én pusztán egy dolog miatt tudok imádni: A nagy, feltartott középső ujj miatt, amivel azt bizonyítja, hogy átlag 60 kg-os középpályásokkal is lehet tartolni a PL-ben.

Ez a fajta elrontás egyébként eléggé ment nekünk mindig . Van ez a nagy nemzetközi kő-papír-olló-szopóálarc-latex búslakodó játék, amiben mára evidens lett, hogy Klopp üti Pepét, cserébe Mou veri Kloppot, ésatöbbi. Persze, voltak kivételek, de a Klopp féle agresszív, gyors, lendületből visszatámadó foci eléggé nem esett jól Pepnek, pláne, mert az ő domináns játékához nem lehet a hátsó harmadban folyamatosan 5-6 embert pihentetni, hátha jön a kontra. És a kontra jött és nem köszönt, az utóbbi években bármennyire is volt rettenetes halálosztag a shitty, kevés kivételtől eltekintve elég keményen aláálltak a pofonfának, nem csak az Anfielden, de idegenben is.

Ez lett valahol a mi kvalitásainknak a mérőszáma, hogy mi idén már arra a polcra kerültünk, ahol Pep félt tőlünk annyira (igaz akkor idegenben), hogy gyakorlatilag lemásolta a mi játékunkat, és azzal próbált megfogni minket. Ami gyakorlatilag sikerült is, ha Mahrez nem egy határ balfasz, akkor nyernek ellenünk, és egy sokkal szorosabb szettóval állnánk neki a mostani meccsnek. Meg mondjuk ha Lovren által összehozott tizit befújják, de ez megint egy másik történet. Szóval egy elég kimért, saját játékat csak meg-megvillantó két nagycsapat úgy volt vele, hogy nem most akarják kidobni kockával kinek nagyobb a répája, de úgy néz ki ennek elérkezett az ideje.

A szokásos decemberi meccsdömpingből messze mi jöttünk ki jobban, a 100%-os teljesítményünkkel, meg Pepsiék visszaesésével mi lettünk a bajnoki cím jelenlegi legnagyobb esélyese. Látszik, hogy decemberben hogyan fogyott el folyamatosan a shitty játéka, és a beszedett két cumi marhára nem csak faszmák kérdése volt, mi viszont, a másik oldalon a késő őszi „mindegy mi volt, legalább nyertünk” játék után újra elkezdtünk villogni támadásban is. Ez a két ellentétes pályaív mindenképp mellettünk szól, a hazai pálya, a tét nagysága, illetve KDB Fernandinho visszatérte meg inkább a shitty mellett. Az biztos, hogy utoljára, amikor egy igazi sztárcsapathoz kellett mennünk konkrét győzelmi kényszer nélkül, akkor annak Párizsban nem lett jó vége, nem is csak eredményben, hanem játékban sem.

Ezért kérdés számomra, hogy mennyire vesszük elő teljes hangerővel a hegyi metált, mint tettük azt a MU ellen, és mennyire próbáljuk meg türelmesen, az ő játékukat tördelve lehozni a meccset. Ha beleállnánk Pepsiékbe nyélgázon, és ne adj Isten nyernénk is, az egy elég egyértelmű és durva üzenet lenne mindenkinek, hogy saját jogon, nem hátsó pályáról akarunk bajnokok lenni, mert mert mi vagyunk a nagybetűs legjobbak, és egyébként mindenki csókkal halmozhatja a testünket ott, ahol vizelünk. Ha tippelnem kéne, akkor inkább bízunk első félidőben a stabil védekezésben, és a másodikban akarjuk majd eldönteni intenzív kontrával és fasszal beleállással. Ehhez a szokásoson kívül egy Fabi-Hendó-Gini középpályát várok, 60. perc környékén Shakival frissítve, aki a másik manchesteri csicskacsapatot elsüllyeszti két góljával.