Fantasy PL(-BL) a Fonattal – játék csak erős idegzetűeknek

Infarktus kerülget a Pool meccsek kiélezett hajrái alatt? Dühöngsz, ha a Tottenham közvetlen rivális a 94. percben rúgja a győztes gólt? Egyre gyakrabban nyúlsz a pohárhoz hogy csökkentsd a feszültséget? Akkor ezt a játékot nem neked találták ki! (Kivéve persze, ha végül jó managernek bizonyulsz) – Fowler_ vendégposztja

Ha ugyanis belevágsz az FPL-be, akkor onnantól kezdve nem lesz számodra közömbös meccs a Premier League-ben. Minden clean sheetnek, mesterhármasnak vagy piros lapnak súlya lesz.

További percekkel csökken a várható hátralévő élettartamod, ha a padozó csatárod parádézik, a csékáztatott játékosod a bemelegítés során megsérül, vagy a hosszabbításban bukja a Stoke-os védőd a hazai clean sheet-et.

Ugyanakkor az FPL egy egyszerű és szerethető játék, ami fel tudja dobni az unalmasabb fordulókat is, továbbá remek témája a baráti beszélgetéseknek és kiváló lehetőség egymás savazására.

A kedvcsináló (?) után jöjjenek a fontosabb szabályok:

  • regisztráció után egy fiktív 15 fős keretet kell kreálnod a PL játékosállományából , 100 millió font Sterling felhasználásával
  • egy csapatból max 3 játékost választhatsz
  • hétről-hétre ki kell választanod a kezdőcsapatodat és csapatkapitányodat, akik a valós szereplésük alapján szerzik a pontokat. A csk pontjai duplázódnak, ha a esetleg nem játszana, akkor a vice-captain veszi át a szerepét.
  • a csapatot legkésőbb a forduló kezdete előtt úgy 1 órával meg kell adni (határidőt mindig írja a játék), máskülönben az előző heti csapatod játszik
  • érdemes figyelni az eltiltottakat, sérülteket, illetve előfordul hogy egy PL csapat többször játszik egy fordulóban (pl kupakötelezettség miatt)
  • játékosaid az alábbi módokon szerezhetnek pontokat:

kapus: clean sheet (min 60 perc játék) 4 pont

3 db védés 1 pont

kivédett tizi 5 pont

assist 3 pont

szerzett gól 6 pont

2 kapott gól -1 pont

védő clean sheet (min 60 perc játék) 4 pont

assist 3 pont

szerzett gól 6 pont

2 kapott gól -1 pont

középpályás clean sheet 1 pont

szerzett gól 5 pont

assist 3 pont

csatár szerzett gól 4 pont

assist 3 pont

összes játékos 60 percnél kevesebbet játszott 1 pont

60 percnéll többet játszott 2 pont

sárga lap -1 pont

piros lap -3 pont

kihagyott tizi -2 pont

öngól -2 pont

bónusz* 0-3 pont

*ezt egy szakértői csapat állapítja meg az adott nap végén

  • ha egy kezdőjátékosod nem játszik a meccsen, akkor a cserepadról áll be helyette az első játékos a sorban. A cseréket a forduló végén hajtja végre a rendszer.
  • a formációt is így tudod változtatni bizonyos keretek között persze, például lecserélhetsz egy csatárt egy védőre vagy egy középpályást egy csatárra.
  • fordulónként egy ingyenes transzeferre (játékos adásvétel) van lehetőség, az ezen túli ügyletek pontlevonással járnak (-4p). Ha nem használod fel az ingyenes transzfert, akkor a következő fordulóban 2 ingyenes tranzakcióra lesz lehetőséged. 2 fölé nem mehet ez a szám ezért legalább kéthetente érdemes elhasználni az ingyen- cseréket.
  • idényenként 2 wild cardod van, ami korlátlan számú ingyenes transzfer lehetőségét jelenti. Az egyiket bármikor, a másikat csak januárban használhatod fel (lásd: transfer window + Afrika kupa)
  • a játékosok értéke az idény során változik, annak függvényében, hogy hány játékos választja őket a csapatába. Ha drágábban sikerül eladnod egy játékost az idény során, akkor a profit 50%-a levonásra kerül, sell-on fee címén (hiába az agenteket itt sem lehet megkerülni).

Sok sikert mindenkinek a játékhoz!

Hogy ne érje szó a ház elejét, udvarias házigazdaként vasárnap estére elfoglaltam a 62., azaz tökutolsó helyet a ligában.

UPDATE: Laxa: Csináltam egy külön ligát a BL fantasyban a Vörös Fonatnak, akinek van kedve, csatlakozzon :)
Link: http://en.uclfantasy.uefa.com/…
Ligakód: 640173-576806

_________________________________________________________________________

UPDATE: Luisgarcia jóvoltából a mostani szezonra is van Fantasy Premier League lehetőség a játékos kedvűeknek. A Liga neve idén is Vörös Fonat Liga. A  a kód amit be kell írnotok a belépéshez: 176636-70678. Jó játékot.

_________________________________________________________________________

UPDATE 2016-17

Luisgarcia jóvoltából a mostani szezonra is van Fantasy Premier League lehetőség a játékos kedvűeknek. A Liga neve idén is Vörös Fonat Liga. A  a kód amit be kell írnotok a belépéshez: 219315-70174. Jó játékot.

______________________________________________________________________

UPDATE 2017-18

Luisgarcia jóvoltából a Vörös Fonat fantasy idei belépési kódja: 102493-198152

______________________________________________________________________

UPDATE 2018-19

Luisgarcia jóvoltából a Vörös Fonat fantasy idei belépési kódja: 257810-471390

 

(Ezt a bejegyzést egész szezonban meg fogod találni a főoldal jobb oldalán lévő linken.)