Sörmeccs decemberben

Belgiumba látogatunk utolsó Európa Liga csoportmeccsünkön. Mivel a csoportot már megnyertük, ennél inkább tétnélküli meccsünk aligha lesz az idényben – maximum ha áprilisban bajnokok leszünk.

Nagyon furcsa nevű klub ez a Royale Union SG. Elsőre azt hittem valami Sherriff szerű moldáv alakulat. Ez a Royale is megtalálhatatlan, mikor került be királyi nevükbe, saját honlapjuk History page-e 404-et dob. Ennyire azért nem tragikus a helyzet, 1897-es csapat, az elmúlt években futtatta fel őket a Brighton tulaja, de bővebben erről Máté múltkori beharangozójában olvashattok. Jelenleg is vezetik a belga bajnokságot, amit a hollandosan megdemokratizált play-offban tavaly egy ponttal vesztettek el és lettek 3.-ak, így lemaradva a BL-ről.

Első meccsünkön az Anfielden egy nagyon egyoldalú 2-0-val küldtük őket haza. A nagy Mac Allister testvértalálkozón kívül max a Konate – Quansah sor remeklése maradt meg. A mai meccsen őszintén még erre sem szeretnék emlékezni, csak a középmeleg Deliriumom ízére. Nagy feladat lesz ez viszont Kloppnak – kiállni egy teljesen B/C csapattal nagyon nem az ő stílusa. Ettől még bennem él a remény, hogy Belgium zöld gyepén nemhogy nem látom Salah-ékat, de repülőjegyet sem kapnak. [Update: Ő tényleg nem repült!! <3] A lehető legnoname-ebb Liverpoolt remélem, ahol majd Kelleher mellett egy számomra nevenincs tehetség remeklését bámulhatom. Szemezgetve az EL-keretünkből ez mondjuk adná:

Ha így lesz, akkor ebben a 9500 fős (tavaly bővítették) stadionban igazi romantikus megye2 élményben lehet részünk. (Lehetne, ha tudnám, mi az az rtlhárom.) Ehhez mondjuk jobban passzol a szotyi és a Borsodi, utóbbi ráadásul inkább fagyosan mint melegen.

Az Unionnak ezzel szemben ez egy nagyon fontos meccs lesz: ha nyer a LASK Touluse-ban, akkor muszáj ellenünk nyerniük a harmadosztályos uefa kupa tavaszhoz (Konferencia Liga), illetve győzelem esetén egy Touluse vereséggel még minket is követhetnek a tavaszba.

Meccs 18:45-kor! rtlhárom 😭😭