Tesók

A hétvégi meccs kavarjai után nehéz most másra koncentrálni, mint a botrányra, amit a bíróknak sikerült összehozniuk. Ettől még persze az élet nem áll meg: csütörtök este fogadjuk az idősebb Mac Allister tesó csapatát.

Izgalmas csapat a belga. Az ellenfelünk tulajdonosa Tony Bloom, aki egyben a Brighton tulaja is, tehát szűk egy héten belül játszunk mindkét csapata ellen. Szép lesz.

Bloom és az ügyvezető, Alex Maluzzo felvirágoztatta a kis németalföldi csapatot. Ezt a kijelentést magyarázza a tény, hogy relatíve sok angol játékos van a keretben – már amennyire 3 játékos sok. A felvirágzás meg úgy néz ki, hogy 2018-ban megvette a csapatot Bloom, amikor is a másodosztályban szerepeltek, majd rá 3 évre (48 esztendő alsóbb osztályú szereplés után) a csapat feljutott az élvonalba. A következő szezonban egyből a második helyen végeztek, így tavaly és idén is EL csoportkörbe jutottak. Tehát nem csak a Brighton, hanem Bloom másik csapata is kifejezetten jól megy. Okos csávó.

A meccsnél maradva: remélem, fiaink azért tudnak koncentrálni. Nekem az a lényeg, hogy aki a hétvégén kezd, az most az EL-ben ne kezdjen, tehát ezt szeretném:

……………Kelleher

Gomez; Matip; Quansah; Tsimikas

……………Bajcetic

……..CuJo; Gravenberch

…..Elliott; Jota; Doak

Mivel Jota és CuJo a bajnokságban eltiltottak, ez adja magát. Sajnos a hétvégén lesérült Gakpo, ezért hozzá kell nyúlni az eddigi B csapatos támadósorhoz. Az biztos, hogy Salah nem játszhat kezdőként, innentől viszont sok lehetőség van. Játszhat Nunez, mert ő azért túl sok percet nem pörgetett még idén magába. Ellenben nekem a Redmen TV-s srác megfejtése nagyon tetszik. Elliott megy támadóba jobboldalon  – ez elvileg jól állhat neki, hiszen ballábas – és Doak meg megy a baloldalra. Izgalmas elképzelés, nem tudom mennyire működne. De elvileg pont erre jó az EL csoportkör, hogy lehet kísérletezni. Ha nagyon nem megy, és szarul áll a meccs, be lehet dobni Nunezt, Salaht – ahogyan igazából minden poszton van erős ember, akit bejöhet, ha szarul állunk. 

A középpályán is el lehet gondolkodni, hogy akkor hétvégén rendes 6-ossal Endoval vagy megint Mac Allisterrel kellene-e nekimenni, és akkor Gravenberch lenne CuJo helyén. A magam részéről szerintem a biztonságra és Endora van szükség. Gravenberch szokja még a csapatot és a hosszabb játékperceket, így a Bayern után, ezért játszon inkább az EL-ben, ez lenne a helyes a csapat szempontjából.

Remélem a szombat este hatására a bírói ítélkezési rendszerek javulni fognak: akkor talán megérte ez az egész.