Palack kiharang

Túléltünk egy szokásos téli fosfaragást a szokásos szombat kora délutáni idősávban, a végén még három pont is lett belőle. Ezzel nagyjából minden pozitívumot el is mondtam, lapozhatunk is tova. 

Egyrészt nyilván hatalmas mondás, hogy az ilyen meccseket kell nyerni fos játékkal ha komoly eredményt akarunk elérni a szezon végén, valahol meg érthető, hogy nem mindig a szórakoztatási, hanem inkább a túlélési faktor erősebb a csapatban. Lehet tolni a pontosztást, meg ki volt szarabb kinél és mennyivel, hogy egy nem túl jó (finom voltam) Palack ellen mennyire tűnt focistának Endo vagy Grav (semennyire), vagy hogy egyáltalán pályán volt-e Nunez. Azon kívül, hogy megint kihagyott egy ziccert. Valójában a kórkép annyi volt, hogy presszinggel a meccs 90 százalékában nem is próbálkozott a Palack, nálunk meg hiányzott a dinamizmus meg a flow élménynek akár csak a szikrája a támadó harmadban, amivel mondjuk egy erősebb 20 perces etappal egyébként meg lehetett volna nyerni a meccset. Mármint ha van meccs, ami 1-0-ig tartott volna akkor az ez a Palack elleni volt, látszott, hogy mentálisan ha elveszítik valamennyire a fókuszt, akkor összeszakadnak a faszba.

Szóval ebben a fásult baszakodásban szokás szerint a bíró hozott egy érdekes bukét, kicsit kezdem úgy felfogni a jelenlétüket mint egy ilyen állandó random faktor mint az időjárás, hogy vagy meg tudod jósolni mi lesz, vagy nem. Egyrészt meglepően értelmes döntést született, amikor Endo leverése után visszafújták a tizit, bár szerintem látszott a bírón, hogy tényleg mintha a fogát húznák, rá volt kényszerítve (ha már kihívták), hogy valami legyen. Gondolom azon matekozott fejben, hogyan lehetne megmagyarázni utólag, hogy nem szólt a VAR, aztán sehogy nem adta ki a matek és visszafújta. Ezen a ponton jegyezném meg, hogy nem tudom melyik szakmai csapat területéhez tartozik az a taktiailag fontos információ, hogy ebben a nagyszerű PL-ben ha állsz a labda fölött és/vagy sokat vezetgeted, akkor levernek mint a szart. Ox mackó szegényem is a csöpp eszével folyamatos üvöltésem tárgyát képezte, mert ACL után mint egy félautista labradorkölyök rohant a labdával ész nélkül, 7/5 lecsapták a faszba. 

Na esetleg Endó / Grav vonalnak is be lehetne parittyázni a homloklebenyébe ezt a tudást, mert azt hittem megbasz az ideg, amikor tényleg 10 mp-el előre látszik, hogy le lesznek verve, de nem sikerül szabadulni a labdától időben. Gólt is majdnem kaptunk ebből, nem a bírón múlt, hogy nem. Ha már bíró és ha már taxióra, akkor a meccs két sorsdöntő pillanata is erre a vonatra ül fel: Egyrészt dícséretes, hogy ennyire visszatúrták a logból azt a helyzetet ami kiadta a tizit, ezen nem akarok sokat nyígni, esetleg tartsák meg ezt a konzekvens nyomozói vénát más esetekben is, mert fejből mondok 5 esetet kb az elmúlt 2 hétből, amikor istennek nem értettem, hogy miért nem szorgoskodik a VAR. Másik a sárgalap kérdése Ayewnak: Az elsőt én túlzásnak éreztem, rárúgták a labdát, de ilyen szabadrúgás előtt lépbecolás nagyjából 3 percenként van egy meccsen mindkét oldalon. Ide kapcsolódik a másik taxióra szál, mert Elliottal is üvöltöztem a képernyőn keresztül, hogy az úristen faszának nem képes már passzolni a hülye fejével együtt, de pont kiszórták róla a Palackos csokit, szóval job well done, biztos tudta, hogy van már egy sárgája. 

Innentől még egyébként simán maradhatott volna 1-0 oda, de valahol a variancia visszaadta azt, hogy legtöbbször kurva sok lövésünk akad el blokkban, most pont jól pattant (ha nem, valszeg akkor is tizi), majd utána a cserekapus cseréje nem tudta fogni Harvey lövését. Mondjuk ez a második gól jól mutatja, hogy milyen rektális integritása van ennek a nagyszerű Palacknak, hát nem mondanám, hogy ez volt az év védekezési standardja, ahogy békésen nézték Elliotot a 16-osig gyalogolni. Mindegy, videózzák meg, megvan a három pont, lehet lapozni.