Fiatalság – bolondság

Az első novemberi meccse a csapatnak a Ligakupában lesz – Dél-Angliában.

A bajnokságban lement 10 forduló. Eddig fiaink egészen jól állnak, hiszen a top4 egyelőre megvan. A 2,3 PPG, a meccsenként 2,3 rúgott és a 0,9 kapott gól nem mutatnak rosszul, sőt jobbak annál, mint a tavalyi szezon és az idei nyár alapján várni lehetett. Persze hosszú még a szezon, de ez eddig biztató, csak ne essen be fontos pozícióban egy nagyobb sérüléshullám. Azért nézzünk rá az adatokra kicsit alaposabban! Jelenleg a második legtöbb lövést engedik el fiaink meccsenként 17,6-al, viszont kaput találó lövésekben csak 7.-ek vagyunk. Labdabirtoklás és passzolási pontosság tekintetében a 6. helyen állunk. Egyelőre nagyon sok lövést engedünk ellenfeleinknek: a 13 az a 11. legtöbb, ami nem jó. Szóval vegyes a kép annak tekintetében, hogy mennyire megérdemelt a pozíciónk. Persze azért azt nem szabad elfelejteni az ilyen kijelentések esetében, hogy nagyon sokat játszottunk emberhátrányban, sőt volt ugye kettős emberhátrányunk is.

Ugyan PL-csapat a Ligakupában a következő ellenfelünk, de ettől még azt gondolom, hogy leginkább egy fiataloknak szánt tesztmeccsként kell ezt felfognunk. Ez a meccs pont az, amikor erősen sajnálom, hogy Doak, Bajcetic, Bradley sérült. Ettől még viszont Robertson sérülése miatt pont remek lehetőség tesztelni balbekkben Chamberst és Calum Scanlont, egyben lehetőséget biztosítani számukra, hogyha valami történne a görög scouserrel, ne kerüljünk még nagyobb szarba, mint most vagyunk.

A magam részéről egy ilyen kezdőt szeretnék látni.

…………..Kelleher

???, Matip, Quansah, Chambers

………..Endo

Gravenberch, CuJo

Eliott, Gakpo, Nunez

Az biztos, hogy Salah, Tsimikas, VvD, TAA nem játszhat ezen a remek meccsen. Tsimikas és TAA azért, mert pótolhatatlanok, a többiek meg azért, mert koruk miatt már nem árt pihentetni őket, ha megtehetjük. CuJonak a pirosa miatt jól jöhet a formában tartó meccs, Gravenberchnek meg a játékperc a Bayernes alulhasználat után. Elöl csak Elliott helye biztos, viszont Diaz faterjának elrablása és Doak sérülése miatt kicsit gondban vagyunk, hogy kit kell játszani ma is a hétvégi bajnoki mellett. Mondjuk a frisenn feljutott Luton miatt feltehetően azért nem kell túltartalékolni magunkat. Jobb-bekkben is gondban vagyunk, mert aki játszhatna az akadémiáról, az sérült, így felteszem Gomez lesz megkockáztatva. Remélem, nem sérül le…

LIVERPOOL, ENGLAND – Wednesday, March 2, 2022: Liverpool players line-up for the penalty shoot-out during the UEFA Youth League Round of 16 match between Liverpool FC Under 19’s and KRC Genk Under 19’s at the Liverpool Academy. Liverpool won 4-3 on penalties after a 1-1 draw. Captain Jarell Quansah, Melkamu Frauendorf, James Balagizi, Billy Koumetio, Isaac Msabaya, Dominic Corness, Max Woltman, substitute Bobby Clark, James Norris, substitute Fidel O’Rourke. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

Ha sok fiatal játszik akkor legyen egy jó meccsünk és azt sem bánom, ha továbbjutunk.