Ligakupa – Luton

Heti két meccses daráláson haladunk át újra ilyen késő őszi nagycsapatos utazó sebességgel. Komoly kihívások annyira azért nem jönnek, sérülés fronton nem vagyunk elúszva, a keret rotálva, az eredmények meg jönnek. Soha rosszabbat.

Ilyenkor én amúgy kevésbé vagyok síkideg ezektől a fiszfasz meccsektől, amikor megfelelő módon rotált csapattal állunk neki fost faragni a kibaszott zimankóban. Oké, hogy Dél-Anglia, de Bournemouthban olyan orkán volt szórványosan, hogy a nagytotálon lehetett látni ahogy viszi a szél Dorothy házát kutyával meg mindennel egyben. Nekem bevallom Tsimi kezdetése fájt csak egy kicsit, meg én jobban örültem volna, ha Szobo is padon kezd / kimarad ebből a körből, de így utólag nagy para nem lett ebből se. Egyrészt a Boszmosz alapvetően focizni akart, második félidő elején még közepesen izgalmas letámadással high blockkal szivattak is minket, másrészt faragni nagyon nem akartak senkit, szóval az egyetlen veszélyforrás a megfázás lehetett a „A” csapat tagjaira nézve. Amúgy is a fodball-os interjúban elmondta Szobo, hogy egyrészt szeret minden meccsen játszani (a lá Suarez pl) mert neki az a jó ha játékban van, másrészt nem kell edzeni, ha meccset játszott, szóval *shrug. 

Maga a meccs nem mondanám, hogy mély érzelmi / sportszakmai / ezotérikus / bármilyen lenyomatot hagyott volna, valamennyire kellett küzdeni az elemekkel, helyzeteink azért voltak, a Boszmosznak meg főleg Kelleher alászaladásai jelentették a kiutat. Második félidőben elkezdtek intenzíven jönni a cseresznyések, érkezett azon Nunez apánk és úgy volt vele, hogy akkor most becarryzi a faszba az egész csapatot és gurított egy igényeset a léc alá. Érzésre nekem a kapus kicsit benne volt, de kijött a szokásos Darwin effekt is: Rosszul veszi át, aztán beteszi mint ló a lónak, ezzel azért ki lehet egyezni. 

Ha azt vesszük, nincs most megszakadásban a csapat, a válogatott szünetig elég low profile csapatok jönnek, szóval szépen el lehet itt utazgatni a belső sávban 150 tempomattal, nem kell nagyon háromezer fölé forgatni a motort. Répaligában még akár döntetlenek / meglepetés vereségek is beférnek (szerintem nem lesznek), bajnokságban meg a Luton és a Brentford van még hátra a szünetig, meg hát a Shitty elleni meccsig, ami mondjuk hogy ebből a szempontból nagyobb mérföldkőnek számít. 

Luton mint csapat nem igazán hozott az életembe olyan paramétert ami miatt valamilyen átlag kevésnél is eggyel kiemeltebb figyelemmel követném sorsukat, max talán regular Wizz utasoknak okozhat a helységnév egyfajta pavlovi reflex indította érzést, mint amikor hajnali hatkor bekopog az otthon három órával korábban nem kieresztett kulabá tajtékos hulláma. Champó hangulatú kicsi stadion, PL-be feljutó kiscsapat tipikus helyzete köszön vissza náluk: Minden eddigi meccsen kevesebbet volt náluk a labda mint az ellenfélnél (beleértve olyan tiki-taka szörnyeket, mint a Burnley (tudván, hogy ez a Burnley nem (pont) a Diche féle Burnley, de akkor is)), tíz meccsen öt pont, szemre stabil kieső statok még úgy is, hogy egyébként inkább jobb, mint rosszabb sorsolásuk volt eddig. Még abba se álltak bele mint sok feljutó vagy liftező csapat, hogy elszórnak 100 milla körül mint pl a Nothingham tette annó, 20M körül igazoltak a 0-5M körüli zónában játékosokat. Névre a Barkley / Towsend / Chong sor lehet ismerős, utóbbi is max azért mert asszem a 23-as Fifában volt valami kártyája ami humorból max lövési statokat kapott, aztán csók. 

Innentől ez egy Ligakupa újrajátszás az én szememben, egy erős Champó team ellen kell megtalálni valahogy az első gólt, aztán békés labdatartások mellett gurítani nagyjából 15 percenként továbbiakat, így alakítva ki valahol 0-1 és 0-5 között a végeredményt. Sérültekről nincs új fejlemény, Bajcetic / Thiago még hosszabb távon nem lesz, Robbo vállára én még nem láttam sehol ETÁ-t, Diaz pedig az ismert okok miatt ugyan edzett, de játszani nem biztos, hogy még szeretne. Gondolom felmegy így az A, vagy A- kezdő, tekintve hogy a Toulouse idegenben eggyel talán komolyabb meccsnek néz ki. Boldolok a lelki szegények, teszek is rá egy 0-3-at, hátha nem lesz túl erős a jinx hatás.