Nottingham beharang

Kicsit ilyen ambivalens érzés a Leeds elleni meccs után bármi is írni. Mint egy ilyen oktalanul berakott blockbuster film vasárnap délutáni szieszta alá mint (ki)festőzene, kontextus nélkül jó látni a csapatunkat értelmezhető labdarúgó tevékenységet prezentálni, kis taktikai újítással, sok góllal. De nem játszhatjuk le az egész szezont félremenedzselt, lelketlen fos csapatok ellen, érdemes azért még talonban tartani a nyakkendőt egy kiadós David Carradine-ozás előtt. Hopp, mégse, pont jön megint egy ugyan olyan félremenedzselt semmirekellő fos csapat. 

Akiktől az odavágón ugyan úgy kikaptunk, mint a Leedstől még ősszel, teszem hozzá gyorsan. Attól még, hogy nekünk sikerült kiszopni ellenük, nem lesznek jó csapat, a Nottingham is a PL helybe (és pénzbe) való görcsös és koncepciótlan kapaszkodás totemállata a szememben. Tényleg mintha mindenkit megvettek volna, akiről nagyjából 10 percnyi youtube scoutolás után kerül fel valamilyen értelmesnek tűnő videó, sőt olyanokat is, akikről a PL-t csak ilyen felszínesen követő arcok számára (=én) is sikít, hogy bust lesz mint az állat. Ilyen 30+ körüli formákkal, mint Shelvey, Ayew, Boly, Navas nyilván a jövő csapatát építik, azt külön csak nyalogatni tudom, hogy a szezon elején Jesse Lingard lett a nagypénzes, meghatározónak gondolt igazolásuk. Egy ilyen csapat tőlem nyugodtan rohadhatna meg a csampó alatt két szinttel, ha nem lenne még ennél is fontosabb céljuk az emberiség szempontjából: Csak meg kéne oldani valahogy, hogy a fasszopó neverton zúgjon már ki a bús picsába.

Ezt azért még nem tudom pontosan hogyan próbálják előadni, utolsó 10 meccsen 3 döntetlen 7 vereség a mérleg, ideális ez a setup ahhoz, hogy rúgjanak nekünk egy hármast az első félidőben. Sorry about that, ezek az országos egyes meccsek idén elindítják bennem a gyomorideget azonnal, ősszel is egy shitty és West Ham győzelem után hittük azt, hogy sima lesz a Nottingham, ki is kaptunk a faszba ahogy kell. Most a Leeds után hisszük el a csapatról, hogy nem csak kővel tudja dobálni a repülőket, nem mondom, hogy feltenném a házat a hazaira. Azt se mondom, hogy érdekel, mert egyrészt már csak ilyen régi megszokásból szeretem a csapatomat nyerni látni, másrészt kicsit aggódom, hogy az összes romantikusan futtbalgondolkodó közül mi lesz a legszerencsétlenebb hülyefaszok a világon, és egy huszáros hajrával az utolsó fordulóban csak beérünk az EL helyre, ami egy ilyen csapatnál, ilyen edzővel a katasztrófával egyenértékű nálam. Jövőre is nyomni fogjuk a buzikupákat, cserébe kurva jó lesz menni a tajgára szotyizni, hogy csütörtök este után szombaton természetesen miénk legyen az egy órás idősáv. Jó, azzal nyilván nehéz visszanyerni az öltözőt, hogy srácok, próbáljunk meg nem nyerni, mert befagy a picsám Novoszibirszkben októberben, de valahogy csak ki kéne zsaluzni egy békés nyolcadik helyet. 

Nálunk igazából csak Bobby aki sérült és számításba lehet venni, ezek a meccsek egész jók lehetnek ahhoz, hogy pl Diaz visszatérjen végre az életbe. Náluk papíron 10 sérült van (de a focit füvön játszák, höhö), ami az ő esetükben inkább áldás mint átok. Kloppot ismerve szerintem egy az egyben felmegy a múltkori csapat, maga a találkozó szokás szerint az első megszerzett gólig lesz érdekes: Ha rúgjuk azért, ha kapjuk azért lesz pizsama onnantól.