DIOGOAL is back!

A szezon egészének szempontjából lehet már kicsit késő a sérültek, köztük Jota visszatérése és formába lendülése, de a nyári átalakulás tekintetében nagyon nem mindegy, miként zárjuk a szezont.

Szombaton végre láthattunk újra valamit a régi Liverpoolból: megpróbáltuk magasan visszaszerezni a labdát, a támadók sokat változtatták helyüket a pályán és két gólt is szereztünk rögzített helyzeteket után. A meccset az xG tekintetében is megnyertük 3,02 vs 1,08 lett a javunkra, de ami érdekes, hogy nekünk 67 pontos passzunk volt a támadóharmadba, addig a Nottinghamnak mindösszesen 12. A 67 pontos passz egyébként rekordnak számít a vb szünet óta. Nem kell itt amúgy túlmisztifikálni a dolgokat, a Nottingham alig volt a kapunk előtt, mi viszont annál többet az övéknél, némileg a szerencsének is köszönhetően (Williams megpattanó lövése) lett szoros a mérkőzés vége. Nem mondom, hogy kint vagyunk a fényen, de talán a gödör alján már jártunk.

És ez különösen azért is igaz, mert elkezdtek a sérültek visszatérni a csapatba, és a két fiatalon kívül (Ramsey és Bajcetic) mára mindenki elérhető. Jota február közepén, az Everton ellen térehett vissza, de mostanra kezdi megtalálni a formáját. Az első két hónapban borzalmasan lassúnak, körülményesnek és önbizalomhiányosnak tűnt, erre jött két gól a Leeds ellen, és úgy tűnik, minden megváltozott. Két meccsből messze menő következtetést nem érdemes levonni, de az elmúlt két meccsen végre nála is jó irányba mutattak a dolgok. Egyébként azért bírom különösen a portugált, mert beleteszi a kulimunkát a védekezésbe, de gólérzékeny, és magassága ellenére fejjel is veszélyes is tud lenni. Szétadnám, ha egészséges tudna maradni egy szezonon keresztül, mert akkor Diazzal, Gakpoval, Núnezzel és Szalah-val kiegészülve a támadósor készen állna a következő szezonra.

De először fejezzük be az idei évet, aminek a következő állomása szerda este Londonban lesz a West Ham ellen. Nem tudom, beérhetünk-e még a Top4-be, mindenesetre minden meccset meg kell nyerni, és meglátjuk, a végén ez mire lesz elég. Sokakkal ellentétben, én egyébként örülnék az EL-nek is, ha nem lesz BL, mert így legalább hétközben VvD pihenhetne, míg a fiatalok játéklehetőséghez juthatnának. Valljuk be, azért ez a keret túl bő ahhoz, hogy ne legyen nemzetközi kupa, és kicsit félek attól, ha csak a hazai bajnokságban és kupákban indulnánk, akkor a nyáron nem igazolnánk két középpályást, márpedig a hosszú távú céljaink elérésehez egy hatos és nyolcas elengedhetetlen. Szóval előre a BL helyekért, max az EL-ben landolunk!