Newcastle – Real Madrid

Kettő az egyben vesszük górcső alá azt az érdekes helyzetet, amikor egymás után két meccsen is – jelenkori formánk (vagy formátlanságunk) – okán underdogként vághattunk / vágunk neki. Az elsőnél bejött, kiderül, mire megyünk a második felvonásban. 

Én speciel úgy ültem le megnézni az NC meccset, hogy egyébként benne van egy sima zakó. Pusztán azért, mert amit eddig érzékeltem az NC idei szezonjából, az alapján egy összeszedett, terv szerint haladó, jól felépített csapatnak tűnt – olyan eszközökkel Saint-Maximin és Isak személyében, melyek pont rosszul fekszik az idei Poolnak. Gyorsak és négerek, ha esetleg nem lenne egyértelmű. Oké, néha a lassú sárgákkal is beszopjuk idén, de ez nem amit mondani szeretnék. 

Na képzeljétel el azt a képet, hogy a kiöregedő, rossz formában lévő bajnok lép ringbe a feltörekvő, fiatal, élettel teli új kihívóval. Felveszik az ütőtávot, keresik a fogást, táncolnak csak a ringben körbe. Majd egyszer csak, piff, régi szép idők horogütését teljesen életidegen módon mimikálva a régi bajnok állcsúcson bassza a fiatalt. Hoppá, ezt nem látta senki jönni, mondaná a szpíker, mire puff, jön a második állas, egy pillanatra meg is rogy a térde az ellenfélnek. Na ez már valami! Itt tényleg jó meccs lesz. Ki tudja vajon húzni a maradék időt az öreg? Marad energiája a végéig? A sarokban üvölteni szokó germán edző tud-e időben frissíteni? A fiatal megrázza magát, mélyen a másik szemébe néz, a közönség lélegzet visszafojtva figyel, amikor

A NC fogta, és a biztonság kedvéért teli izomból tökönverte saját magát, és még nem jártunk az első félidő felénél. Hát öcsém, bzi akarsz lenni, legyél te a legnagyobb homár, mondtam ezt egyszer meccsnézés közben Gini helyezkedését méltatva (Istenem, öreg árnyék merre járhat :/), hát ilyen gyönyörűen megnyomni az önmegsemmisítés gombot még PL szinten is kuriózum. Na mindegy, 10 ember ellen már tényleg kiegyenlítetté vált a meccs, egyetlen szerencse, hogy olyan isteni csoda történt, ami idén azért külön kiemelendő: Két támadó is gólt szerzett, szépet, egyik se Salah volt. A meccs gerincét adó 30-60/70 percig terjedő időszakot valahogy kihúztuk, hogy a végén még egyébként rúghassunk úgy egy vagy két gólt, de az már kb mindegy is volt. Idegenben egy top4 csapat ellen nyertünk, ez az első pár évados Klopp csapat skalpja szokott lenni, hogy aztán odaadjuk a pontokat valami fosputtony kiscsapatnak. Ez még várat magára, de annyit legalább sikerült elérni, hogy ne fulladjon teljes érdektelenségbe az amúgy fejjel lefelé a vízfelszínén lebegő vízihulla szezonunk. Amikor nézed a parton állva a mozdulatlan corpust, és figyeled, hogy tényleg megrándult még a lába, vagy csak halak kezdték el leszedni a maradék húst a csontokról. 

Ez a kérdés, hogy lesz-e itt hóbortos hétvége, és berángatja-e magát napszemüvegben a csapat a Wenger kupa díjátadóra, marad még nyitott, cserébe jön egy újabb sportszakmailag rendkívül, szezon szempontjából közepesen érdektelen meccs. Ebben a csapatban nincs benne egy parkolópályás BL menetelés, ellenben a járókeretes középpályának minden újabb megtett méter amit csoszogni kénytelenek büntetés. Szóval pont kurva jó továbbjutni, hogy legyen még két éles meccsünk, a Real Madrid ellen a BL-ben meg egyébként ki lehet szopni, prezentáltuk is ezt jópár alkalommal. Ha valamikor nem kéne nyerni az most van, pont jó ez egy underdog Liverpoolnak, hazai pályán, fellelkesülve csúszni – mászni, szögletből bekalamolni valamit, hogy aztán lépni ne bírva szopjunk ki idegenben a Palace ellen hétvégén. Mondjuk ez utóbbi akkor is esélyes, ha itt is kikapunk, de annyiban tényleg jó ez a meccs, hogy veszteni érdemben nem lehet, csak nyerni, akkor meg miért is ne álljunk bele annyira merev fasszal, amit egy fél viagra prezentálni képes – ha baszni nem is tudunk, legalább baszogatni próbáljuk meg őket. 

A Madridot, ami szerintem azért egy fless csapat, mert bár sírunk itt, hogy Fabinho mennyire lassú, de valahogy elég sokat eloperálgattak top szinten egy Casemiro – Modric – Kroos középpályával, ami azért szintén nem egy Fast and the Furious. Persze, lányliga, meg hozták és Tchouaménit, meg van Valverde, mindent értek, de akkor is jó ellenpont ez. Említettek közül a fhanszia és a német biztos hiányzó, Benzin játéka kérdéses, bár így is valszeg nézhetünk egy ilyen vicces cripple fightot közte és VVD között. Trent arcába érkezik Vini, egyébként meg nálam csak annyi a kérdés, hogy a nagynál is nagyobbá tesszük-e Courtois-t, vagy sem. Valszeg igen. 

Én a biztonság kedvéért indítok egy sört, felteszem a lábam, kicsit ilyen bundásliga néző sapkát felvéve: izgulni nagyon nincs miért, szórakozni meg valszeg jól fogunk. Ja igen, boldolok egy gálakezdőt, ami nagyjából ugyan az, mint a NC ellen, meg egy 2-1-es győzelmet ide – annyira leszarva a jinxelést, amennyire azt csak lehet.