neverton beharang

20 meccsen 29 pont. Oké, hogy vesztett pontok alapján még előzhetjük a mighty Brentfordot, de egyrészt az alapján ahogy szétfociztak minket én speciel nem szeretném, másrészt kiveszett már kicsit belőlem ez a „na most majd nyerünk és elindulunk felvelé” érzés. Jó, ez valamikor már november táján megtörtént, de azóta se jött vissza. 

De legalább érkezik a városi rivális, a nagy derbi, ami pontszámtól, helyezéstől függetlenül mindig elképeszető izgalmakat tartogat! Spoiler: Nem. A neverton maga eddig is egy ocsadék foskamásli volt, koncepciótlanul igazolgatva félszarabbnál félszarabb, nevükből közepesen megélni tudó szerencsétleneket (ugyanitt: Ox eladó!), néha eladva 1-1 focistának látszó tárgyat valami nagyobb csapatnak, hogy visszaforgassák az egészet ugyan abba a kilátástalan nyomorba. De majd Lampard, az intelligens, fiatal, tehetséges HÁHÁHÁHÁÁHÁ, nembírom, jajj, kicsit majdnem leestem a kanapéról. Összes bajnoki cím, amit nyerünk? Meg az édes anyukád, az. Na itt azért álljunk meg egy pillanatra, mert amit a neverton csinál, az tényleg nem lehet véletlen, biztosan van mögötte koncepció. Emlékeztek, ahogy felküldte ellenünk Lámpa a fos csapatát, 20 percet fekvő Richarlisonnal, meg labdán fekvő Pickforddal. Kitoszod a búsba, mit csinálsz? Na mit? Kiveszed bazmeg azt a büdös gyökeret a kocsmából, aki még egy Big Samek közül is fejjel magasodik ki fasszopóságban, majdnem utolérve Simeónét. Igen, persze, ha egy sötét sikátorban kell torokra venned egy talicskányi görbefaszú aprómajmot, nyugodtan állj neki serényen, kedves neverton, a cél szentesíti az eszközt. Ha a Burnley kiesését sikerült kiszurkolni (akik érdekes módon azóta tudnak focizni, mit tesz egy kicsit más kompánia (meg egy pár shitty kölcsönjátékos)), akkor én nem állok meg, hogy ki ne sírjam ezt a kizúgást is.

Ha esetleg videós formában néznéd meg a mai meccs előzetesét

Na de tudjátok mi az, ami még a nevertonnál is szarabb? Bingó, Liverpool meccset nézni :D Ha egy fiatalításban lévő, sok gólt szerző de apró idegesítő gólokat kapó csapat lennénk, legalább értelme lenne leülni megnézni a meccset, hátha a jobbik arcunkat vesszük elő. Jó, még van annyi faszmák ebben az univerzumban, hogy pont akkor üssük ki a Realt az összes létező alkalomból, amikor semmi értelme, de ha ott is zakó lesz, akkor utána tényleg már csak ezt a csodálatos PL-t kell kibírni. Ahol a Wolves ver minket 3-0-ra. Igazi fasztraktormajális, esténként két felvonásban.

Oké, tényleg nem vagyok a legjobb hangulatban, de mindhárom játékos, akiket tartok is valamire ebben a csapatban sérült: Az egyetlen focizni tudó (Thiago), a legjobb középpályásunk (Thiago) és a legcsodálatosabb ember az egész csapatban (VV akarom mondani Thiago) egyaránt. Nyilván egy ilyen meccsen lehetne aggódni, hogy a maradék játékosainkat ugyan ne rúgják le, de részemről go fuckin ahead, minden pofon jó helyre menne. Nagyjából arra számítok, hogy kapunk egy meccsenkénti szokásos gólt Gomezről az első félidő közepénél, itt azért szeretnék egy külön kamerát tartani a Matip pantomim színház idevágó etűdjén.  A mérkőzés 60. percében találkozik először a konstans úton lévő Fabinho a labdával, nagyjából ugyan ekkor Hendó egy durva könyökléséért büntetésből Ox-ot is be kell cserélni Keita mellé, hogy a végén a megállás nélkül koncepciótlanul előrebaszott labdákkal keresett Nunez helyett találjon egy gólt Salah a semmiből, kialakítva az 1-1-es végeredményt. Mondjuk nézhetjük onnan is, hogy egy kiesőjelölt meg egy még nála is szarabb, alapvetően kék mezes középcsapat játszik egyet hétfő este, más nagyon úgy sincs a tévében, a szórakozás garantált. Gyertek, röhögjünk együtt!