Végre rendes? futball

A futball hazatér, már persze ahogy szokott. Zúgnak a libakupa összecsapásai, s mink pedig a messzi Manchesterbe utazunk, annak is az olajosabb oldalára. Újabb klasszikus Pep-Klopp ütközettel rúgjuk rá a télapóra a jézuskát, vagy valami ilyesmi.

A vb miatti leállás konzerválta a 7 pontos tapírfaszt, és csütörtöki meccs sem fogja kinyitni a formaldehides üveget. Viszonylag érzésre kevés játékpercet csavart a vb a keretünkbe és ahogy az ősszel látszott eléggé feszített tempóban történtek a meccsek. Talán sikerült kicsit töltődni a srácoknak, élvezni egy pár hét szabit, aztán egy új lendületet venni a téli darálásra.

Maga a meccs nem izgat, talán jobb is lenne tisztes helytállással kiesni, hogy legalább ezeket az ócska címvédő akráhanyaddöntős januári-februári szenvedéseket elengedhetnénk, ugyanis jelenleg messze a BL helyezés a bajnokságban. Meg amúgy is erre az évtizedre már letudtuk az fa-liga kupa győzelmeket. Persze a stáb, meg a felbuzdult szurkoló tömegek, amúgy ezt nagyon élnék, ha minden sorozatban mindent megnyernénk, de a kötéltáncnál most inkább a másik irányba kéne dőlni, hogy átjussunk a szakadék fölött.

Sérültjeink vannak, említésre méltó Jota és Díaz valamint Ibou még kiheveri, hogy Varane stoppolta a helyét a válogatottban. Halvány gőzöm sincs a várható kezdőről, de sanszosan egy kellemes jó levegőn eltöltött 90 percre neveznek be a fiúk. Nagyjából az első csapathoz tartozó és nem vbző arcok adják majd a magot.

Hogy mi lesz utána? Sok meccs, lehetőleg kevés sérült és egy méretében tetemesen csökkenő kedvű tapír. Na az eladás-tőkebevonás-nemeladás spektrumot és a megveszünk mindenkit is pletykákat majd úgy is meghalgathatjuk holnap a tévében. Addig is vamos ala playa meg hasonló kellemes ünnepeket!