Meglepi

A hosszú VB szünet után volt egy felvezető meccsünk a Ligakupában, ahol okosan sikerült kiesni, így kezdődhet karácsonyi ajándék gyanánt a szezon második, megerőltető fele: Birminghambe látogatunk a kora esti meccsre.

A Villát már nem Gerrard, hanem Emery vezeti, akit kivásároltak a Villareal éléről, mivel a tőle megszokott módon Európa Ligát nyert ismét. Ebben a szezonban, a VB-vel megbolondított őrületben elég kiszámíthatatlan, hogy mikor, melyik csapat éppen mire lehet képes. Éppen ezért nem tudom belőni, hogy most éppen mire is kellene számítani a birminghamiektől. Az elég valószínű, hogy ők is kellően rozsdásak lesznek így a bő egy hónapos kihagyás után, hiába játszottak 5 barátságos meccset, bár az mondjuk izgalmas, hogy ezek szerint ők inkább a szintentartásra mentek rá egy új alapozás helyett, de ettől még szerintem rozsdásak lesznek.

A világbajnokságon riválisaink közül csak az Arsenal játékosai játszottak kevesebb percet, mint a mi fiaink. Remélem, ebből előnyt tudnak kovácsolni Kloppék a megfogyatkozó stábbal is, hiszen kevés játékosunk volt kinn a VB-n, viszonylag gyorsan ki is estek és kevés percet pörgettek beléjük a válogatottak. Ebben az idei kiélezett, őrült küzdelemben ez lehet akár az a kis tényező, ami a mi fiainknak adhatja azt a kicsike előnyt, ami elég lehet a tapírfasz múnuszba fordítására. A VB kapcsán sok minden nem tetszik/tetszett, de a szezonunk szempontjából a legbosszantóbb TAA beválogatása és alig játszatása volt.

Remélem, hogy ez az idei második meleg égövi edzőtábor jól sikerült és így sikerült a fiúkat felkészíteni arra a pörgésre, ami vár rájuk. A csütörtöki City meccsre én úgy tekintek, hogy a rozsda levetésére kiválóan alkalmas felhozó meccs volt. Jó kis átmozgatást sikerült adni egy csomó fontos játékosnak, így szerintem pozitív volt a meccs.

A Villa elleni találkozó nem lesz túl magas színvonalú, szerintem az augusztusi első fordulók recsegő-ropogó színvonalára lehet számítani. Mondjuk nekünk a legfontosabb lenne a győzelmek begyűjtésének elkezdése, hogy a tapírfaszt tudjuk csökkenteni.

A Spíler 1 adja 18:25-től, akit érint.