West Ham kiharang

Minden lesz itt gyerekek, nem csak szép virág, emlékezzünk meg hát nagyon röviden az utókornak a West Ham elleni meccsről, csak hogy legyen mire nem emlékezni majd jövőre, ha újra beharangot kell írni róluk, vagyis a semmiről. 

Egész szezont el tudnék nézegetni, hogy egy ilyen fostartály csapat ellen játszunk, vagy a fáradtság, vagy az érdektelenség, vagy pusztán a focihoz való masszív nem értés okozta, de a West Ham tökéletes gameplant tolt fel, legalábbis a mi szempontunkból nézve. Mivel lehet kizökkenteni az idei poolt? Intenzitással, presszinggel, középpályás ütközésekkel, csapatrészek közötti részek megnyújtásával, lassuló, öregedő középpálya futtatásával, a (liverpooli) rossz presszing kipasszolásával és abból fordulással. Mire basztak teljesen a kalapácsosok? Pontosan, erre a tételesre listára, a korábban említett okok összessége, vagy komplementer halmaza, vagy pusztán bármi miatt. Ezt a presszing témát kicsit bekurblizni egy 20-25 perc erejéig talán azért se lett volna akkora istenkáromlás, mert Matip helyett Gomez azért nem a legstabilabb pillér a védelemben (erről még később), de úgy látszik ennyire nem érdekelte a fiúkat ez a szerda este. Ritkán láttam ilyet na, hogy VVD – Gomez duót békésen nézik messziről, majd Hendó – Thiago tandemben érkező felpasszra, mint presszing triggerre _sem történik semmi, hogy aztán álmatagon nézzék, ahogy a felhúzott passzsávot fogó középpályás sor között megpasszoljuk valamelyik támadót, aki nyugodtan visszakészíti, hiszen a védelemből se követi senki. Ennyi erővel narancssárga bóják ellen is játszhattunk volna, mondjuk valszeg akkor is kaptunk volna legalább két gólt. 

Na de mielőtt védelem, támadás. Kicsit felállt, ahogy egy fiatal, tettrekész, dinamikus klasszikus középcsatár csokoládéra ráívelte Tsimi a labdát, befejelte, gól, öröm e bódottá. Volt még Nuneznek kapufája is, a srác így elsőre jó alapanyagnak tűnik, bele lehet csiszolni egy jó rendszerbe. Most azt a zárójelet egy kicsit ne zárjuk be, meg inkább ki se nyissuk, hogy pontosan melyik az a rendszer, mert ebben a kérdésben szerintem egész szezonban félúton leszünk egy bajnokesélyes csapat meg valami nagyon más között. Szóval hogy tudom kedvelni kismackót, jó ez a partizán Dél-Amerikai drogdíler vonal ami kezd itt meghonosodni, ellenben nem tudom emlékeztek-e gondolatkísérletemre arról, hogyan is lehetne (Lovren faszát) Lallana agyát Ibay testébe transzponálni, létrehozva ezzel a tökéletes játékost. Na itt is kezdek valami ilyesmire hajlani, hogy szoftveresen kéne az öreg Darwinra 1-2 patch, mert még elég fakocka szegényem. 

Gyors zárójel. Tényleg, nem bírom. Hogy látom magam előtt, ahogy az öreg Kloppnak már a segglyuka is megőszült már, a spanyolul is kiválóan activityző Lijnders-el fél órája próbálják Darwinnak (tényleg hogy lehetett egy ilyen sötét fasznak ilyen keresztnevet választani, ez valami karmikus meta vicc lehetett már akkor is, esküszöm) magyarázni, hogy hát akkor futómozgás, meg hova és miért, esetleg passzolni másoknak lábbal, ügyesen. De vágjátok: 

Szóval egy ponton eldurran Klopp agya, éshát kijön belőle, ami mindenkiből ki szokott: „Fiam, ha nem passzolod le azt a kurva labdát a 16-oson belül, felteszem repülőre, idehozatom, és megbszom anyádat”. Heves bólogatás, Sí senor, very premium, minden very fine. Két nappal később áll az egész csapat intenzíven pingvinezve és nem érti, miért reszeli az öreg Jürgen a kezdőkörben Consuelát a Family Guyból, no, citromos pronto, no. A lényeg, hogy bár arra készültem, hogy nem kell itt találgatni majd, hogy mi a tarka faszért nem lehet egymásnak passzolni a 16-oson belül, ha már egyszer felbomlott egy Mané – Salah klub, de tévedni vagyok kénytelen. 

Faszom, haladjunk, mindjárt másnap, és még nem is védekeztünk. Igaz a csapat se, szóval egy ilyen foshalmaz WHU ellen is sikerült összehozni egy tizit, pár helyzetet, plusz a 85. percben egy olyan szinten impotens / balfasz eseménysorozatot, hogy ami Darwintól felállt, az vissza is bújt a lyukba azonnal félelmében. Na de hogy oké, Trent elnézi a beadást (imádtam, amikor 5 perccel korábban Benrahma lövésénél odaállt középre, hogy bocsi, nekem itt dolgom volt), aztán megcsinálják egy az egyben, Fabi összeesik a semmire, Gomez és Hendó egymásra várnak (mert ki a kurva anyámra kéne várni egyébként az ötösön belül, ha nem egymásra), hogy aztán az öreg Milner elégelje meg a buzizsúrt és tegyen rendet. Milnert amúgy tényleg tudnám kedvelni, ha egy ilyen underdog fos csapat lennénk és mindig 0-0-kat kéne kihúzni idegenben. A lényeg, hogy ezt a sok szart minden megúsztuk, maradt hát az 1-0. 

Na de ennyit is erről a meccsről, nagy tanulságot nem lehet levonni, legalábbis nekem nem sikerült. A csatárunk, akitől én bevallom kicsit még fázok szerzett egy szép gólt, volt egy szar csapat ellen jópár helyzetünk amivel eldönthettük volna az egészet, cserébe sikerült úgy védekezni, hogy simán balance-ben lennék egy döntetlennel is. Lapozzunk.