Menetben

Megint meccs, újabb sérült (Nunez? vagy más is?). Annyira illik a következő longform témájába, hogy könnyezek leírni. De erről majd a végén. Hajtás után először viszont: mi az a Nottinghem Forest.

Inkább a törikönyvekből lehetnek ismerősök. Beceneveik közt magtalálható a The Reds, ami már önmagában predesztinálja a klubot arra, hogy riválisunknak tekintsük. Annál is inkább, hisz megannyi évtized alatt birkózott egymással nagyobb vagy vészterhesebb tétek mellett ez a két klub. Főként Shankly, majd aztán a Pasiley-Kenny-90es évek Spice Boys Liverpoolja írta azt a dupla vörös történelmet. A ’70-es és ’80-as években gyakorlatilag az elmúlt évek Pool-City párharcát vívtuk: trónra jutni Angliában és Európában is.

Ez lesz a két gárda 118. meccse. Legutóbb egyébként tavaly márciusban találkoztunk az FA kupa 6. fordulójában. Akkor Jota 78. perces góljával nyertünk épp hogy (Keita-Ox középpályával ftw). Nekünk aztán kupagyőzelem jött, nekik pedig majd 20 év utána  megváltást jelentő feljutás.

Hogy mennyire megváltás, azt majd az évek ugye. 10 meccs után 6 ponttal állnak az utolsó helyen. Valószínűleg számítva erre csinálták inkább azt a pénzügyi mestertervet a nyáron, hogy kölcsönvették egy félcsapatnyi PL-tapasztalatú játékost, és max olcsóbbakkal nyomják meg a jövő évi Champo szezont, mielőtt beleragadnak az irreális bérekbe évekre egy kiesés mellett. Nem hülyeség, bár Steve Cooper így azért nem éppen a hosszú távra építi ezt a csapatot. Ott lesz többek közt Lingard és Henderson (kapus) a MU-ból, Neco Williams tőlünk, vagy pl. Kouyaté, Mangala, Aurier, Awoniyi – mind-mind máshol lehetőséget alig kapó játékos. Egyfajta Loanball modell ez.

Kötelező győzelmet idén a Pooltól aligha várhatunk a City Groundon. Úgyhogy rákanyarodva a Poolra: Október 21-e van, és ez a hónap 7. Liverpool-meccse. És még lesz kettő, meg aztán még nagyobb pörgés, mert jön a vb. Komolyan, mintha NBA-t néznék, csak LeBron James 60 kilós, melírozza a haját és egyiptomi.

Szóval nagyon komoly a tempó, és sajnos az elkent nyári felkészülésünk és a sok sérült nagyon nem segít. Na de vajon tényleg elkentük? Összefügg a rossz formánk és a sérültek száma? Hogyhogy tavaly olyan jók voltunk rekordsok meccsen keresztül? Ezekre jön válasz a jövő hét eleji második számú havi longformunkban. Ha még nem tudod, hogyan iratkozhatsz fel rá, akkor itt találod az egész Patreonosdi projektünk leírását. Vigyázat, monstre cikkek és szókimondós podcastek!

https://www.patreon.com/vorosfonat

Meccs ebéd után, fél 2-kor, Spíler1-en. Meg aztán kb. másfél naponta.