Hålandos hétvége

Fogadjuk a toronymagas bajnokesélyes és amúgy is a következő évtized number one sztárját bezsákoló cityt. Mi meg épp testben épphogy élünk. Van honnan összeszedni magunkat a rangadóra. Jöhet is a közhelyágyú leállósávban megelőzve a spíler-sport-aréna-m-gyöngyös és hasonló tv-k felvezető műsorait. Egyrészt Anfield, másrészt ez is csak egy meccs (mármint nem azért, hogy bármi megtörténhet, hanem inkább hogy ettől sem fog ránk szakadni a multiverzum).

A szarkupacot kielemeztem itt elég részletesen, itt az ideje, hogy fókuszaljunk a jó dolgokra, amikre építhet a csapat. Mert ezekre van igazán szükség, hogy mire támaszkodva, mik mentén mászhatnak ki a gödörből.

Bobby (Thanks for coming to my TEDtalk.)

A csapat tele van egyéniségekkel, akiknek alapvetően jó formában olyan képességek állnak a rendelkezésükre, amik levesznek terhet a társakról és megteremtik a lehetőséget nekik. Felszabadító a jelenlétük, egy-egy megoldásuk nehéz szituációkban. Reményt adnak és erőt az extra méterekhez. Jelenleg ezt Bobby adja, egyszerűen rajta keresztül lehet integrálni a leggyorsabban Nunezt, Jotat újra, hogy aztán ők is tovább adják ezt az energiát.

Volt Melnek egy kommentje a Rangers meccs alatt, ami mellett nem tudtam elmenni. Elliott mindenhol ott van és sehol sincs ott. Ez igaz is lehet, mert ugyan hatalmas energiákat éget el rengeteget fut, de impaktja viszonylag kevés volt. Most még nincs ott sehol, de az energiájával oda fog érni, ha beérik a rutin es a tapasztalat és körülötte a csapat meghatározó vezérei is formába kerülnek. Egy működő rendszer kidolgozásában van most szerepe, ahol lelkesedése mindenképpen pluszt ad a sok enervált és alulteljesített meccsen.

Emlékezetek, amikor még ez volt a legnagyobb bajunk?

A rangadón érdekes lesz ezek mellett figyelni, hogy mennyire sikerült koncentrálni. A Citynél nagyságrendekkel ócskább csapatok fosattak velünk vért az 1 pontért, Hóland köszöni szépen nem baszkodja majd el a helyzeteket, legalább is jelen csillagállás alatt. Konaté kiesésével igazából fogalmam sincs ki lesz középhátvéd és ki jobbhátvéd, de majd csak felküld valakit a Mester. Innen kezdve minek is foglalkozzunk azzal, hogy ki hogyan fogja a halfspaceket feltölteni tartalommal, vagy mennyire van kimatekozva, hogy KdB sérója pontosan 23,14 mm-re van vágva, mert a kopasz kiszámolta, hogy így lehet a leggyorsabban Hólandot fejberúgni vele, de még nem billen ki az egyensúlyából, ha Henderson megkérdezi, hogy mondják belgául, hogy szotyi?

Jelenleg nekünk veszteni valónk nincs, a bajnokságról már lemondtunk, a top4et meg majd a téli-tavaszi kicsik elleni darálás eldönti. Neki lehet menni ennek a meccsnek könnyedén, koncentráltan és segítségünkre lehet, ha a meccs egy kevésbé rendezett mederben folyik. Kell a káosz, hogy elfedje mennyi sebből is vérzünk jelenleg.

Kicsi Mohamed harmadik lomis körén rátalált a csúcsalumíniumra.