Bromance

A Rangers odavágóra feltalált double pivot a befuccsolt Arsenal meccs után végülis jogosan jött el a skót visszavágóra is. A nagy truváj viszont most nem Trent, hanem Salah helyén volt keresendő. Elliott ugyanis olyat varázsolt a jobb oldalon, amire Klopp is csak kalapot emelni tudott egy Salah 9-esbe küldéssel, amit ráadásul utóbbi egy BL-rekord mesterhármassal meg egy mackóöleléssel hálált meg a szkúzer bongyorhajúnak.

Zavaróan sok OUT-type fröcsögés jött a kommentmezőben. Ezt életke köszönte szépen, és, !!figyelem, szagértői ábra következik:

Soha rosszabb választ.

A vonal elején elindulva érezhető volt, hogy a múlt héthez képest letekertünk mindenféle métert. Gomezzel nem féltünk már nekik adni a labdát járatni és pihentetni a City ellenire a támadóinkat, 0 presszinget kifejtve. A Rangers ezt köszönte szépen és a fantasztikus közönségétől hajtva el is jutottak a hőn áhitott Pool elleni gólig. Mi ezt maximum egy Carvalho labdavesztésben és egy Konaté ütemtévesztésben verhetjük le, igazán mindkettő érthető a meccsfittneszüket elnézve, nem is hiába maradt a kis angol-portugál végig fent, miközben nagyon nem izlett még neki a Diaz-poszt. A gól is szép volt, kapufa mellé ez a skót kolléga szépen belőtte.

További aggodalomra adott okot a Fabi-Hendo dp-nk, ami sebességi fokozatait tekintve pontosan ott állt, ahova összéletkoruk predesztinálja őket. Kaptunk a végén egy kis Thiago magicet is. Az idényünk igazából 90%-ban azon fog múlni, hogy Thiago hány játékpercet lesz elérhető. Emellett persze Firmino ismét tett róla, hogy liverpooli tinilányok letolt bugyival fogadják a Scotrail expresszét másnap délelőtt.

A lényeg viszont Elliott volt. Gomezzel megkaptuk a védekező – és nem védekezni feltétlen tudó – jobbhátvédet. Ezzel a támadásépitésünk gyakorlatilag félig hamvába halt volna, ha előtte egy vonalra rakott Salah van. Csakhogy odatették Elliottot, aki Fabinho háta mögül mélységi irányitótól 8-ason át a Salah féle támadóig és védekezőig mindent bejátszott. Irgalmatlan teherbirása van, szerda este gyakorlatilg a halfspace ördöge volt. A halfspace elejéről indult számos támadásunk, amit a TAA-Salah tengely mentén elképzelhetetlen. Hendoék ezt a Gomezzel megtámogatott Elliott-lubickolást pedig fotelból nézhették. MOTM.

 Bal oldalon Salah hőtérképe az odavágóról TAA elútt, mig jobbra Elliott szerda este Gomez előtt.

A letámadásunk kinyirása persze nem segitette az ügyet, de amikor elfáradt a Rangers (hamar), onnantól gázolás volt keményen. Sajnos az xG-t vagy állandóan kicsit alullőjük, vagy mint szerda este, irgalmatlanul felül. McGregor most a fasz másik végére került, nyelte rendesen. Nem akkora baj ez most, gálát láttunk, a srácoknak kellett a mentális boost, nekünk meg a gyászgondolatok lejjebb ülepitése. Klopp is berúgott.