Egy edzőmeccs a sok közül

A mai meccs a City ellen kivételesen nem a Webleyben lesz, hanem a Leicester Stadionjában. A meccs győztese ugyan kap fülest – bocsánat tálat – ettől ez még nem más, mint egy edzőmeccs.

A meccs 90 perces és egyből jön majd a tizipárharc döntetlen esetén. A meccsen 6 csere lehetőség van. Ez után még lesz egy nevében is edzőmeccsünk, így nem kérdéses számomra, hogy ez a mai összecsapás nem más, mint egy edző meccs. Ennek fényében az eredmény nem számít. A lényeg, hogy a srácok magukra pakolják a meccs fittséget. No meg most a Darwin gyerek további beépítése haladjon.

Nem számítok Pep-ék ellen különösen izgalmas meccsre. A körülmények ezt egyszerűen nem teszik lehetővé. Ennek fő oka, hogy megint egy felborított szezon jön. Most éppen nem a COVID miatt bár az azért még mindig képes lehet felborítani egy-egy meccset, mint azt tavaly is láthattuk. Most sokkal rosszabb az ok. Azt gondolom nagyon sokat fogom idén szidni a fantasztikus FIFA fantasztikus téli VB-jét, hiszen a teljes szezon menetrendjét eme remek esemény felrúgja. Avagy az egyik kedvenc vicemmel élve. A FIFA bejött a szobába odaszart a közepére teletűzdelte fogpiszkálókkal és közölte a süni mától velünk lakik. Nos nekünk és minden csapatnak meg kell tanulni együtt élni a sünivel és a szezont, az erőnlétet az meccs élességet köré kell szervezni.

Ez a nyár sokkal rövidebb a megszokottnál. Egyrészt a szezon a COVID miatt sokáig tartott. Másrészt a szezon után voltak a fantasztikus “tét” meccsek a Nemzetek Ligájában. Harmadrészt a fantasztikus VB miatt a szezon hetekkel korábban kezdődik a normálisnál. Ennek okán a játékosok jelentős részének nem volt normális pihenője. Értem azért ez nem annyira durva, mint a COVID-os 2020-as nyár amikor ténylegesen nem volt nyári felkészülés mert a két szezon összecsúszott. Mondjuk meg is lett az eredménye a tömeges sérülés hulámmal és a Klopphoz képest alacsony pontszámmal. Idén ennyire nem durván, de számítani kell hasonló effektekre. Arról ne is beszéljünk, hogy az őszi-téli 1,5 hónapos leállás miként fog hatni a játékosok szervezetére. Annyi bizonyos, hogy kis Kloppnak és a népes csapatának fel van adva a lecke, hogy idén nyáron és majd télen a különböző időpontokban különböző edzettségi fokon megjelenő játékosokat egyformán magas edzettségre hozza. Meglegyen a kellő alapozás és elkerüljék a sok apró “lágy” sérülést. Azt gondolom hiába kiválló szakemberek idén tuti több ilyen típusú sérülés és kiesés lesz, mint tavaly ami ebből a szempontból elképesztően jól sikerült.

A korai szezon kezdés miatt idén nem tudott a normális menetében zajlani a nyári felkészülés. A példának okáért elmaradt a szokásos helyi csapat(ok) elleni első 1-2 bemelegítő meccs. Egyből a külföldi pénzszerző túrával indítottunk.

Azt gondolom egyébként is normális, hogy a szezon első 1-2 meccsén a játékosok még nem annyira élesek. Nos idén ez hatványozottan, így lesz. A mai meccs meg még kimondottan edző meccs, így aztán szép és jó játékot ma nem szabad várni. A taktikai formáció és annak esetleges változatossága tud ma izgalmas lenni.

Amennyiben támogatnád a Fonat 2.0-t.