Lépjünk együtt a következő szintre!

Megöregedtünk, Béláim! A jacuzzi szélén már erősebb a gyerekzsivaly és az éjszakába nyúló workaholic jelenségek, mintsem a rendszeres minőségi szórakoztatás. Excel táblákra, patakvadászatra, Emma képekre már nehezen áll fel. Nos, azért gyűltünk ma itt össze, hogy bevonjunk titeket abba, mit ötöltünk ki józanon, és hogyan akarunk újra részeg mámorban úszni. Hajtás után a Next Level Fonat, és hogy hogyan tervezünk nyitni a közösségi finanszírozás felé.

A mostani crowdfund miértjéért ugorjunk vissza az időben a járvány előtti hónapokig (voltak olyanok!). Úgy ültünk össze 2019 karácsonyának tájékán, hogy tök jót tenne a Vörös Fonatnak némi új energia a közelgő 10. évfordulóra, kiegészítve a régóta kiharang-beharang-bemutató-búcsúztató aranytéglalapban mozgó tartalmakat. Ez aztán ugye egy fizikai könyv és ráadás újravarrt Fonat honlap formájában öltött testet az azt követő évben. Bírtuk azt a folyamatot minden szögből, jó közös élmény volt végigvinni a tervet egy olyan 2020-ban, ahol kevés kezdeti terv tudott a végére érni. Fontos subplotja volt az egésznek, hogy azt láttuk, jól tudtuk vinni közben a klasszik bejegyzéseket is, nem ment egyik válfaj sem a másik rovására. A Merseyball egy kerek történet lett ezáltal, aminek a pénzügyi támogatását az induláskor vállalt ígéreteknek megfelelően le is lőttük a kiadás előtt; egyikünkben sem merült fel, hogy azt a nem kevés havi pénzt amit összeraktatok nekünk, valamiféle bullshit indokkal tovább húzzuk.

Ugorva a jelenbe, hasonló helyzetben éreztük magunkat most tavasszal, mint a könyv projekt előtti hónapokban: kell új energia azokba a Fonat mindennapokba, amikben 10+ év után óhatatlanul létrejött némi lassulás. Mi sem lettünk sem ráérősebbek, sem a motiváltság pozitív vége felé mozgók, miközben mégis fel-felmerültek ötletek néhány kávé mellett, hogy na majd egyszer. Amint elkezdtünk erről beszélgetni a jakuzziban, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az új svungot ismét csak tartalmi fejlesztések hozhatják – azon túl, hogy a jól bejáratott cikkeket megtartjuk olyanoknak, amik stabilan hozzák a 100-150 ezer közti oldalletöltést minden hónapban jó ideje.

Szóval, a régi Fonat marad, mellé jönnek az újdonságok, amiket a Patreonon keresztül tudsz megtolni és elérni, ha szeretnél segíteni a következő szintre lépéshez. Három csomagot hozunk létre, alájuk tereljük az új és régi-új dolgokat, mindegyiküknél jelezzük az árat. Amikor tavasszal kiraktunk egy közvélemény kutatást arról, milyen újításokat támogatnátok, elég egyértelműen emelkedtek ki per maradtak érdektelenségben az ötletek, így elég pontos sorvezetőnk lett a mostani starthoz, amiért önmagában köszönet az akkor szavazóknak.

Egy szó mint száz, íme a pakkok:

Ősfonatos – 800 HUF

A beszálló csomag a lelkünk mellett a podcast újjáélesztését segíti. Az újjáélesztést úgy értjük, hogy a Jakuzzi Hangjai neve alatt az eddigi formákhoz képest pro hangminőséggel, stúdiós-hangmérnöközött adások születnek rendszeresen; a rendszeres havi 1 adást jelent. Az adások publikusak lesznek ingyen, a támogatók előzetesen kapják meg őket vágatlanul (ami önmagában kiváló poénokkal kecsegtet). Ez a csomag segít nekünk abban is, hogy kellő felpörgés esetén egyedi illusztrációkat készíthessünk a sztenderd posztokhoz is, erősítve a vizuális megjelenésünket.

Merseyballer – 2000 HUF

A Merseballer pakkba év végi merch-öket rakunk bele, amiket a karácsonyi cucc kommandó Boxing Day köré szervezünk időben. Több dizájn lesz, a támogatók közti szavazáson keresztül fogjuk kiválasztani azt, amit legyártunk limitáltan nekik. Terméket tekintve jöhet póló, pulóver, bögre, ez minden évben más lehet.

Illetve itt jelenik meg az ún. longform cikk, amit az Athletic-szerű tematikus, mélyelemzős írásként tudunk aposztrofálni. Ezek védett linken elérhető tartalmak, és a tőlünk jövő írások mellett imponzáns grafika, adatvizualizáció is társul melléjük. Ütős anyagok lesznek, amik alulról súrolják egy kisebb ebook volumenét. Évi 6-8 longformra számíthattok, ha be sikerül durrantani jól ezt a csomagot.

A Merseballer tagok emellett az előző csomagban bemutatott exkluzív podcast behallgatást is megkapják.

John W. Henry – 7500 HUF

Ez a csomag a Dalglish-ba öntött Gerrard szintű támogatóinknak szól, akik az FSG respektjére is számíthatnak! Minden, az előző csomagokban bemutatott elem jár nekik (podcast, longform, merch), emellett elhívjuk őket a jakuzzis meccsnézéseinkre, továbbá szavazati jogot kapnak a Fonat továbbfejlesztését célzó kérdésekben is. Emellett felkínálunk egy saját névvel való megjelenést is a blogon, egy erre kijelölt blokkban. Magyarán ők effektív Vörös Fonat részvényesekké válnak majd!

A csomagokat itt éred el, egy percnyi kattintgatásokkal már támogatóvá is válhatsz:

https://www.patreon.com/vorosfonat

Néhány technikai részlet: a Patreon támogatások áfa kötelesek, szóval a fenti számokra még az rájön, így vonják majd le a kártyáról. Ezt majd kiszámolja nektek a portál, amikor a csomagok közt matattok. Emellett vannak rajta aztán kezelési költségek a Patreontól és a PayPaltől, valamint jó magyar SZJA-t is fizetünk majd utánuk. Emiatt úgy nézzétek a nettó csomag árakat, hogy azoknak tisztán körülbelül a 70%-a jut majd el hozzánk, abból főzünk.

Erről szólna a crowdfund berúgásunk, a jacuzzi habfokozatának beröffentése, a next level Fonat. Ha kérdéseitek vannak, a kommentmezőben szívesen válaszolunk rájuk!

YNWA