Burnley beharang

A képet a „fasztraktor” keresőszóra találtam, szerintem fair enough

Ez a rohadék Burnley beharang is kezd olyan lenni, mint a Swansea volt anno: írtam már vagy ötöt, de az évek alatt csak nem sikerült annyit változnia a körülményeknek, hogy valamilyen újdonságokkal teletűzdelt, mélyenszántó írás szülessen ebben a témában. Zuhanjunk neki, nincs itt semmi látnivaló kéremszépen. 

Na aki az utóbbi pár évet valamiért egy osztrák bácsi pincéjében töltötte röviden a lényeg: Rakkoló, testi erőre és pontrúgásokra építő fostartály ez a Burnley, mint amikor egy someliert szájbatérdelnek, lerúgják a veséjét és megkérik akkor nyilatkozzon az alsósomlófürtösi Rosenbach pincészet sauvignon-merlot cuvée-jéről: A zetor traktor által húzott aranymetszés szerű borona árnyékából a savas jegyek mellett elődereng a véres köpet felhangja a vesekő sós-keserű ízével párban. Neked meg csak azért, mert szurkolsz valamilyen közepesen értelmes csapatnak, szezononként kétszer látnod kell ezeket a fekafób hullarablókat ahogy labdával imitálják egy halott lónak a szemgödrével való közösülést. Kurva jó vicc, élvezi biztosan mindenki. 

Elkalandoztam. Ennél mélyebb sportszakmai értekezés a témában minimum indokalatlan amúgy is, mindenki jobban járna ha ezt a szennyedék szart az ATMÁval együtt húzná le a mélybe egy viagrán táplált kancás kraken, hogy az utolsó kvazárok kihúnyásáig bassza őket seggbe a buzogányban végződő bájdorongjával azzal a majomfasszal párban, aki ezt a két focicsapatnak álcázott fostakocsit kitalálta. Vagy essenek ki a gecibe, és itt akkor kanyarodjunk is rá a mostani élethelyzetünket meghatározó paraméterek változatos halmazára. A 16-17-es feljutásuk óta összeverekedtek maguknak egy hetedik meg egy tizedik helyet, szerencsére tavaly egy hellyel voltak csak a vonal fölött, jelen pillanatban pedig satu utolsók. Oké, ebben benne van az is, hogy csak 20 meccset játszottak, bár én jó előjelnek veszem, hogy a 0,7 ppg az ilyen 26-27 pont környékét jelent ami általában azért elég a kieséshez. A szopó ezekkel a rohadékokkal az, hogy bár második legkevesebb gólt rúgták, cserébe alig kapnak többet meccsenként 1,4-nél (mi augusztusban 2-vel kínáltuk meg őket), pláne idegenbe menni hozzájuk nem a legjobb story. 

A covidos, meccs elmaradós baszakodós januári időszakban azért belenéztek a késbe a MU és a Leeds ellen is, viszont azóta hoztak három döntetlent, egyiket pont az előbb említett United ellen. Lyézuska, miért nem lehet ilyenkor lekérni egy föld levegő rakétát, minden pofon jó helyre menne. Nagyon nincs hova tartalékolniuk, kupákból kiestek, ebből a szempontból az ellenünk játszott meccs se lesz nekik különösebben érdekes. Nyomják azt a fost, amit általában (40%-os labdabirtoklás, vagy nem is tudom melyik kifejezés a labdatartás reciproka, labdakergetés?), helyenként faultolgatva, egy-egy megindulásból próbálnak kiharcolni egy szögletet, hátha Tarkowskinak vagy Ben Mee-nek hagyja a buzi bíró, hogy szöglet címszóval tarkóntérdeljen valakit, aztán majd becsorog. Mondanám, hogy ez a meccs amúgy 1-0ig tart, de igazából még akkor is lehet tartani a „gameplant” (ééés nem szakad rám a plafon, hogy velük kapcsolatban ilyet írok :D). A legjobb eshetőség talán az, ha valahogy gyorsan szerzünk két gólt, és aztán tartjuk a labdát, hátha nem rúgnak agyon senkit. Az alap kezdőjükből Gudmundsson offos, Cornet és Taylor játéka kérdéses. Mondjuk ez kicsit olyan probléma lehet, mint amikor reggel a művezető kiáll a térre melósokat toborozni, és Józsi meg Feri akik tegnap közepesnél inkább kevésbé félszarul rakták a téglát pont nincsenek sehol, mert valami árokban nyomják éppen a napindító delírium-köszöntő jóga pózukat. Hát nem sírod tele a párnád, hogy egy másik fasz fogja eltörni a lapátnyelet amikor éppen nem aktívan munkakerül. 

Nálunk Hendó ha minden igaz kezd, ami egyrészt hasznos, mert ezekkel az előemberekkel sokkal könnyebb lehet ilyen intenzív fuckoffoláson keresztül kapcsolatot létesíteni, meg azért CuJo se baszta ki a kapucsengőt játékban, legalábbis nálam. Ezt leszámítva komoly sérült igazából nincs, Origi még lábadozik, bár csóró szerintem annyira nincs képben a világ dolgairól, hogy nem biztos, hogy nem felejti el néha hova is kéne reggel bemenni melókázni. Az, hogy Mané helyett Diaz van, ad pont annyi lendületet támadásban ami jót tesz most a csapatnak, Jota azért elég jó formában, plusz imádatom szüntelen tárgya Thiago is úgy tolta Fabival a Leicester ellen, mintha soha nem is lettek volna sérültek. Szerintem egy közepesen erős rizikófaktor van csak: Ha nem tudjuk megszerezni a vezetést és Salah a frusztrációját nem képes gólra konvertálni elég gyorsan. Ha a 60-70. perc környékén még nem vezetünk, akkor valószínűleg érezni fogják a vérszagot és marad a 0-0. Ami egyébként pont gecire tökmindegy szerintem, de ez most egy másik kérdés. 

Az öreg Klopp megforgathatná az Inter miatt a rotakapát, de szerintem baszni fog rá ő is, szóval boldolok egy Leicester kezdőt, Cujo-Hendó cserével (lehetne még Konaté Matip helyett, de nem biztos, hogy ér annyit plusz 20 kiló izom a megindulásokhoz képest) félidő végére szerintem betuszkolunk egyet, aztán indul a csendes éj meg az altatás, 60. percben jön a második, aztán tényleg redőny. Vagy még rosszabb: MILNER.