Hol van még mindig a City?

A tökéletestől nem állt távol ez a teljesítmény. Semmi extra, semmi ijjaztakurva, hanem olyan egész csapatos, csapatós szürke eminenciásként megverjük simán az ellenfelet csütörtök este. (Mi a tököm ez a totál 24/7 meccsbeosztás, hova lettek a jó öreg tradíciók?) Szóval pont úgy, ahogy egy prime Liverpool 2-0-ra picsázza el a szebb napokat is élt Leicestert.

Annyira élesen mi sem kezdtünk, de Béer bákszi fix védekező karakterrel küldte fel a kék pajtásokat. Nagy bajuk nem is volt sokáig, főleg, hogy a szőke dán parádézott a seggük mögött. Azon kívül levegővételre sem kellett sok energiát pazarolniuk. Néhány kósza Diaz zavar, meglepő helyeken feltűnő Jota és Firmino. Thiagónak, jé, van haja, Trent fürtös lett, és újabb két centivel hordja fixen alul a zokkert.

Szögletből aztán Virgil hasbabikázta Smejcit, hogy Joci csőrözze be az üresen tátongó kapuba. Ebből aztán egyrészt jól meg lehetett állapítani, hogy (A) BR CV-jében még mindig zavarosan áll a zóna vs. man-marking védekezés. Most éppen pár hete emberfogás van, de ez most meg valami hybrid volt, azaz se nem fogta senki VVD-t, se nem reagált senki a kipattanóra váró Jotára. (B) Olyan kurva luxusban él ez a Liverpool, hogy nyári felkészülések alatt az a taktikai hír, hogy a bedobások után a szögletekre is rágyúrunk. Mert amúgy érted, pálya közepén már minek fényezni, úgyis lefekszik mind a másik oldalt. Február idusán már magabiztosan jelenthető ki, hogy ebben is bucira vették a ligát a manusaink. Legtöbb szögletből várt góllal állunk (8.15), amiből 10 pottyant is. Nyilván második a Cici xG-ben.

Második félidőben aztán keményen küzdött mindenki az ébrenmaradással. A Leszter játékosai mintha lónyugtatót ittak volna, most már a kósza kontrák gondolata is szertefoszlott. Innenhátsó meg Tílemansz megpumpálta kicsit a petyhüdt ereket, de mondhatjuk, semmi figyelemre méltó performancia. Puha maradt, na. Főleg a bírókám, bár ő próbált kemény lenni. Aztán még 20 percig csodálhattuk a Diaz-Elliott-Salah sort. Puhaság már kevésbé. Ősszel meg attól féltünk, hogy afcon. Jött aztán egy Matip no-look, kötényes gólpassz a 16-osnál Jotának, 2-0. No-look, kötényes gólpassz a 16-osnál Matiptól. Az internetet pedig akkor be is lehet zárni.