Azért ez a klub eléggé rendben van

Emlékszem még azokra az időkre, amikor arra vágytunk a kupameccseken, hogy fiatalokkal legyen tele a kezdő, és bizonyítsanak a sokadosztályú ellenfelek ellen. Látni akartuk az akadémia növendékeit, és kerestük az új Gerrardot vagy Carraghert. A múltban ilyenkor a legtöbb esetben jött a pofon, közepesen erős csapattal, közepesen szar játékkal, közepesen kevés ifistával kiestünk a picsába. Ezek után jött Klopp, és minden megváltozott. Nah jó, nem minden, most is benne van néha a – talán – túl korai kiesés, de legalább sok potens fiatalt látunk a csapatban, és a legtöbb esetben megyünk is pár kört. Ez történt tegnap is.

Tegnap 6+1 (Kelleher) akadémista volt a kezdőben, közülük Jones már régebb óta a felnőtt keret tagja, de a többi srácnak is lesz esélye a csapatbakerülésre, ha így folytatják. Ezek amúgy elég erős számok, és jól tükrözik azt, hogy az elmúlt időszakban milyen minőségi munka folyik az akadémián.

Így indultunk neki a meccsnek. Puszi Szücsinek!

Volt pár helyzetünk a mérkőzés elején, de aztán az ellen gyors vezetést szerzett. Igen, Konate hibázott, hogy nem figyelt a mögötte érkező játékosra, de összességében Bradley volt a nagyobb ludas. Virg és Konate húzta a vonalat, ha nem követte volna a szélsőt, az simán lesre futott volna, és jöhettünk volna mi. Ellenben a srác mélyen beszaladt a vonal mögé, az ellenfél támadója be tudta adni mellette, és a többit ismerjük. Jah, Konate hibázott, de Bradley nála is nagyobbat. 1-0 nem ide.

Az első 20 perc végén úgy érezhettük magunkat, mint Kraw a sajtájon az első kérdés után, amire fingja se volt, hogy mit kellene válaszolni.

Nem gáz Bradley hibája, simán benne van ennyi idősen ez, majd megtanulja szépen, hogyan kell ilyenkor helyezkedni, kire kell figyelni. Meg amúgy elég jól játszott a mérkőzés többi részében, adott két gólpasszt is. Az elsőnél a leleményességét, a másodiknál a kitartását érdemes kiemelni, nem csodálkozom, hogy Kloppék nem félnek elengedni Neco Williamset. Az első gólnál egyébként még Gordon higgadtságát érdemes megemlíteni. A klubhoz közeli sajtó azt rebesgeti, hogy Elliothoz hasonló szerep juthat neki is a jövőben, amin nem meglepő, mert látottak alapján (jaja, kisminta, köszi, Glen!) elég nagy potenciállal rendelkezik a srác.

Ezen felül azt emelném még ki, hogy Fabinho a lighthouseinthebuilding, már csak Thiago hiányzik mellőle. Épp írni akartam az új 4-2-4-es formációnkról, erre Thiago bassza meg megint nem elérhető. Az ő hogyanléte alapvetően befolyásolhatja a szezonunk alakulását. Látom és értem, Kloppék miért hozták ide, csak valahogy egészségesen kellene tartani. 2-1.

Bobby, a kis hamis, sarokkal lepte meg az ellen kapusát. Egyébiránt kíváncsi leszek mi lesz a Mané-Firmino-Szalah szerelemfogat sorsa, lehet ez az utolsó szezonjuk így együtt. Örüljünk, amíg nézhetjük őket. 3-1

Minden ok, egy „Jah, it is what it is”-zel megoldottam.

Fabinho a végén pedig még beverte, mint a ló a lónak. 4-1. Meg is vagyunk vasárnap délutánra.

Megyünk tovább. Csütörtökön az Arsenal ellen visszavágót játszunk a karalábé kupában, hogy aztán a jövő héten lejátsszuk az odavágót. Fasza ez a szezon is. Mindenesetre nagy valószínűséggel nem fogunk mindent megnyerni idén sem, de az tuti, hogy Klopp érkezése óta egy teljesen más polcra került a klub, és ez megalapozza a folytatást arra az időszakra, amikor az öreg német, Piete, nem lesz már itt.

Tudom, hogy Emma, de ez 10/10, muszáj volt betenni.