Első felvonás

Szűk egy hét alatt kétszer futnak össze fiaink volt edzőnk csapatával. A mostani összecsapás – már, ha a COVID engedi megrendezni – lesz a kevésbé jelentős.

Izgalmas világban élünk. Ez a posztmodern igazság  – megfűszerezve hosszú idők után az első világjárvánnyal – meglehetősen bizonytalan világot jelent. A bizonytalan világ és az egymásnak szögesen ellentmondó nézetek, tudományos eredmények nem új dolgok, de a COVID-para ezt is kiélezte. Olyan szintre, hogy ma már tényleg könnyű elveszni az információtengerben. Ennek eredményeképpen ma már senki semmit sem tudhat biztosan. Sajnos ez a megállapítás megáll a lábán, mivel sorra dőlnek meg korábban megdönthetetlennek tartott nézetek, elméletek. Egészen elképesztő, de ma már vannak részpiacok, ahol a nagy kapitalista pazarló túltermelésben hiánygazdaság alakult ki. De a COVID ezt az új (az idősebbeknek régi-új) életérzést ma a valóságunk részévé tette.

Ebben a környezetben nem lehet komolyan tippelni arra vonatkozóan, hogy meg lesz-e tartva eme remek mérkőzés. Én úgy vagyok vele, hogy jobb lenne most letudni a szezon igazán sűrű, zúzós részét: nem lenne jó tologatni ezt a jelentéktelen meccset.

Gondolom senki sem lepődik meg azon, hogy nem érdekel ez az összecsapás. A december 28-i meccs – ha meg lesz tartva – az, ami érdekel BR ellen, nem ez a mostani. Részemről remélem a lehető legtöbb fiatal bevetésével a lehető legkevesebb energiabefektetéssel sikerül lehozni a meccset. A “B” sorból Robertson pirosa miatt Tsimikas az egyetlen, akinek nem szabad játszania ezen a találkozón. Nekem mindegy, hogy egy ifi vagy Milner lesz a balbekk, de Tsimikas nem játszhat, csak a bajnokikon Robertson 3 meccses eltiltása alatt. Kloppékat ismerve sajnos sokkal kevesebb lesz az ifi, és sokkal több rendszeresen játszó felnőtt játékos várható, mint kellene. Pedig ez az összecsapás sokkal kevésbé zavarna, ha a Kaide Gordon, Elijah Dixon-Bonner, Max Woltman, Owen Beck, Harvey Blair, Conor Bradley, Neco Williams sor futna pályára, Origivel és Minaminoval kiegészülve. Ebben az esetben tapsolnék akár a győzelemnek és vele a továbbjutásnak – de akár a vereségnek is. Amennyiben Kloppék komolyan veszik a sorozatot, a magam részéről nem bánnám a kizuhanást, mert nekem az ANK alatt a játékosok pihenése többet érne, mint a serleg és mellé a pénz, amit osztanak.