…, mint lomb közt vak rigó …

Arra szeretném kérni a kedves Bizottságot, hogy a kövi meccsünkre ne küldjenek senkit, csak a két csapatot, és engedjék, hogy bulifocijelleggel bemondás alapján szülessenek ítéletek. Esküszöm, több jó döntés születne, mint úgy általában PL-ben. Félelem, hogy ezek amúgy tényleg ennyire ostobák, és észre se akarják venni a saját hülyeségüket.

Összességében nem azzal van baj, hogy Robbo pirosat kapott, hanem azzal, hogy Kane nem. Azt pedig nehéz vitatni, hogy Kane huszadik perces kiállításával teljesen más képe lett volna a találkozónak. És akkor még Jota tizenegyeséről nem is beszéltünk. Naby nagyszerű kiugratása után épp lövésre készült volna a portugál, amikor letarolták, de úgy, hogy köze nem volt az ellenfélnek a labdához. Egyszerűen még most sem értem, ez miért nem volt büntető.

Egyébként szerintem kibaszott jók voltunk. Vagyis nem, de hatalmas tartása van a csapatnak, ami legalább akkora érdem, mint gálázva nyerni, így mégis azt gondolom, hogy kibaszott jók voltunk. Napok alatt kiesett a teljes középpályánk, a CSK-t is beleértve, és a legjobb belső védőnk is. Ennek következtében Naby és Milner is 90 perc játékra kényszerült hosszú sérülés után, mellettük pedig a 19 éves Morton először kezdett a PL-ben. Nem meglepő módon úszott a középpályánk az első félidőben, amit a másodikban némileg sikerült stabilizálni azzal, hogy Milner többet zárt vissza Morton mellé, és labdakihozatalnál duplahatossal álltunk fel. Az elmúlt időszakban némileg változott a játékunk, aminek köszönhetően sikerült javítani a csapatszintű védekezést – ez a mai teljesen irreleváns eredmény – úgy, hogy az nem megy a támadások rovására. Erről majd írok a jövőben, de most nálam is az érzelmeké a terep. Egyetlen dolog vigasztal, hogy hosszú távon a negatív és pozitív események kiegyenlítik egymást. Reméljük a hossztáv az idei szezonon belül lesz, és a végén nem az ilyen események, hanem a teljesítmény fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát.

PS: a vers is kiváló, amiből az idézetet van