Nem túl jó emlékek

Amikor az előző szezonban találkoztunk az Evertonnal, még minden szépnek tűnt. Az őszi nyári ablak végén érkezett Jota és Thiago, vezettük a tabellát, hupilila volt minden. De ezután sok minden megváltozott. A mérkőzésen Pickford kinyírta a csapat egyik legfontosabb emberét, Thiago Richarlisonnak köszönhetően sérült le, majd a bíró les címén elvette Hendo győztes gólját. Ezt követően még bírtuk tartani magunkat, de a következő hetekben Gomez és Matip sérülése végleg felemésztette a csapatot. Ezek alapján kijelenthetjük, van ma miért visszavágni.

A kékek az általunk jól ismert Benítezzel egészen kiválóan kezdték a szezont, annak ellenére, hogy az elmúlt évekkel ellentétben, szinte alig költöttek az átigazolási piacon. Azonban a sérülések (Calvert-Lewin, Richarlison, Mina, Gomez) jelentősen visszavetették a teljesítményüket, így most a középmezőnyben tanyáznak a tabellán, és nem várják túl jó formában az összecsapást. Bár tudjuk, a városi rangadókon nem nagyon számít a forma.

Nálunk szintén voltak és vannak sérülések, de végre valahára elérhető a középpályás sorunk legjobb összetétele: Fab-Hendo-Thiago. A koherencia hiánya még érződik, túl sok helyzetet engedünk az ellenfeleinknek, a játék menedzselésében még van hova fejlődnünk, de ha hosszabb távon tud végre egymás mellett játszani ez a hármas, Ox-al (Keitával és majd Elliottal) kiegészülve, akkor rendben leszünk.

Nem tudom, VvD és Thiago negatív tapasztalatai mennyire befolyásolják majd a teljesítményüket (negatív vagy pozitív irányba) este, de remélhetőleg mindketten pályára kerülnek, kiválóan teljesítenek, és sérülés nélkül tudják majd le az esti rangadót. Az igaz, hogy elveszőben van a régi derbik hangulata, a kemény belépők és a csontzene időszaka, de ha a tavalyi mérkőzésre és a sérülésekre gondolok, akkor nem annyira bánom ezt. Reméljük iramos, hajtós meccset láthatunk majd, aminek a végén 2016. decembere után Klopp végre újra győzelmet ünnepelhet a Goodison Parkban.

PS: Rohanok, mert itt vannak a villanyszerelők, de remélhetőleg este 21:15-kor már a Spíler1-et tudom nézni!