Walk in the stanley park & garden

Érzelmileg fűtött rangadón, ahogy idén már annyiszor, fröcsögött a tejszín, rotyogott a party, csattantak a sípcsontok és durrantak a pirók. Ami a legfontosabb tehenész szurkolók után a város kék felének szorítókat is sikerült tizenéves kisfiúkat megszégyenítő korai elmenetelre kényszeríteni.

Ki más? :DDDDDDDDDDDDD

Mire Henderson megtalálta a jobbik lábát a 9. percben akár már lazán 3-0-ra vezethettünk volna. Ezzel az egy mondattal le lehet írni mennyire játszik rá a csapat a snowball effectre. Annyira OP a csapat támadó potenciálja, hogy ha van Matip-VVD-Fab-Alisson 4-es akkor konkrétan megállíthatatlan a csapat. Egyik helyzet jön a másik után és mire Pickford vagy Ramsdale vagy az ügyeletes kapus elkezdi elhinni, hogy „ó én itt ma mindent megfogok” jön a szerelemvonat és hirtelen már tetemes a hátrány.

Őszintén szólva igencsak tetszik Jürgenék Peterék hitvallása az idei szezonra, hogy döngöljünk bele minél több ellenfelet a földbe lehetőleg t0-ban, mert azokat a pontokat, amiket december előtt megszerezhetünk már nem fogja elvenni a téli Afrika kupás káosz lottósorsolás. Egyébként itt jegyezném meg, hogy a tavalyi szezonban hasonló pontszámmal vezettük a tabellát, csak hát ugye jött az a periódus mikor már kétmarokra fogyasztottuk a rookie középhátvédeket fájdalomcsillapítás gyanánt. Egy szó mint száz, aki ismeri pörög a skeleton army snowball a liverpooli hereos3 kampányban.

Csodálatos infografikát alkottam nektek arról, hogy kurva sok gólt rúgunk átlagban meccsenként a teljes szezonban

Nem függetlenül a csapat szárnyalástól Mo is a fellegekben jár. Irtózatos mennyiségben termeli a gólokt és a gólpasszokat. Épp Henryt nyomta le egy ügyesen megkreált rekordban (ennyi meccsel a szezonban a legtöbb g+a). Személyes véleményem, hogy ezek a rekordok szarra se jók, nem attól lesz Mo akkora játékos, hogy mindennap úgy kel fel, hogy márpedig én akarok a 2021.12.02-es palindrom dátumon a legtöbbet dekázó göndör muszlim játékos lenni, aki egyébként havat először Svájban látott valaha. A hét „futball” „related” eseménye volt az aranylabdagála, ahol ki lehetett akadni Messi díjára, illetve hát ugye ott van a szomszédvári fenegyerek, akiről filmkészült, hogy mennyire sok aranylabdát akar nyerni és ez mennyire fontos neki, aztán most hirtelen már mégsem annyira fontos, viszont felsorolta, hogy az egyébként évek óta először nem bajnok Juventusban mennyire ő volt a legjobb góllövő és az eb és a többi és a többi.

Visszakanyarodva ezek a rekordok azért fontosak, mert jelzik éppen mennyire atom korszakát éli meg a csapat és Mo, nem a senki földjén meg a rekord vadászat, hanem élesben, hátulról. Élvezzük, mert ez a tempó nem tartható, lesz visszaesés, lesznek olyan meccsek, ahol nem játszunk sokkal jobban az ellenfélnél, de simán nyerünk (khhmmm Porto, khhmm) és olyanok is amikor jobbak vagyunk, aztán mégse adja ki a VAR. Ez a meccs ellentmondást nem tűrt, volt egy jobb periódusa a stollwerkosoknak (lábjegyzet, hogy sosem fogom ezt a modoroskodás gyöngye becenevet használni. Angolul toffees (tejkaramellásosok) a becenév, mert a Goodison környékén az volt épp a menő biznisz, amikor odaköltöztek. Na most valaki kitalálta, hogy ezt magyarba úgy ülteti át, hogy veszi az itthon menő egyébként német szintén cukrászati termékeket gyártó cég nevét és az úgy jó lesz, leszámítva, hogy így már értelmezhetetlen messze kerül a becenév az Evertonnak nevezett pöcegödörtől. Teljes agyfasz…) kékeknek. Ekkortájt úgy gondolta a sporttárs, hogy lábattörni beleférhet, de a műesés és a taktikai falt az egyből sárga no matter what. A kékek meg erre felbátorodva úgy pörgették a gyalukést, hogy egyes érdemes mester fafaragók nem győzték a könnyeiket törölgetni.

Természetesen kifejezetten jó emlék Seamus balfaszkodása, ami végleg megpecsételte a meccset, Salah meg köszönte szépen és befűzte a Suarez retrót. Jota olyat villantott, hogy egy pillanatra portugálból brazillá vállt a szívemben. Többet nyert derbink van a Goodisonban, mint a zemberek klubjának, jó is hogy költöznek, ne csak ebben a stadionban legyen ez így, hanem egy újban is. Haladunk tovább, nincs megállás és innen már nem is lesz jó sokáig, jöhet a hónap Karácsony előtt amikor még egy hétig teteted, hogy dolgozol aztán már azt sem, hogy aztán szénné zabáld magad és csak fetrengj a boxing day meccsek előtt a kanapén!

Végezetül pedig a meccs embere