neverton kiharang

A mágikus 2013-14-es szezon, mennyire imádtam. 101 rúgott gól, mellé 50 kapott, akkor volt kiváló időszak összefoglalókat írni. Remek összjátékból gólt szerzett a SAS, aztán csak szoptunk kettőt, merthát Skrtel hátrál, meg szegény Brendy egy darab szöglet védekezési variációt nem volt képes leoktatni három év alatt. Aztán SAS valahogy behúzta, leizzadtunk, de majd minden nagyon jó lesz, a top6 valamelyikének meg úgy is rúgunk egy 4-est legalább. Ész nélkül lehetett copypastelni az ÖF-et meg meg a beharit, Swansea beharangból azóta is csuklást kapok, ha csak rá gondolok.

És ezen a ponton egyébként nem tudom, hogy mégis mi a hidrogénperoxidba mártogatott habos lófaszt kéne írnom egy olyan meccs után, ahol minden fontos dolgot hibátlanul lehet copyzni az utóbbi hónapok valamelyik meccse után. Márhogy a faszom körül forgassam ugyan azt az üveggolyót, hátha találok erre az egészre egy olyan nézőpontot, ami még nem lett leírva százszor. A Lipcse ellen még ült a minden mindegy beharang, be is jött valamennyire, mégha a gólokat igazából elég durva hibák után szereztük. Nem tudom, hogy láttam-e az utóbbi időkben ennyire kibaszott intenzív meccset mint a Lipcse volt, nem csak a mi részünkről, hanem úgy en bloc. Jó is volt, izgis is volt, nyertünk is, aztán most itt állunk megint letolt gatyával, hogy egyébként hol a faszba is van VVD.

De azért rögzítsük így az utókornak, amíg friss az emlék: nem voltunk teljesen kilátástalanul szarok, egyszerűen ez a nagycsapatos mélabú görög tovább a csapaton, hogy próbáljuk azt, amiről egyébként tudjuk, hogy megy, csak kurvára nem sikerül. Még így is összekalapáltunk annyi helyzetet, hogy akár nyerhettünk is volna, mondom ezt pusztán azért, hogy nem az a fajta köd van most, mint amikor püföltük a beadásokat a semmibe. De amúgy a matek még mindig a régi: kurvára szopó az, ha mi kapjuk az első gólt, mert akkor nekünk kell jönni, és az ellenfél tudja baszkodni a labdát előre, hogy ezzel szopassák az éppen randomra kiválasztott CB párosunkat. Kaptuk a gólt, lehetett jönni, várhattuk a kést. Másik oldalon meg pláne kurva jó, hogy a fáradtság és a túlhajszoltság miatt támadásban egy betömörülő ellenfél ellen pont a gyors döntéshozatal, meg a szűk játék ami deficites lesz. Ha meg végre volt két jó passzod, piff, elveszted a labdát, kajtathatod 5 percig, mire sikerül visszaszerezni, aztán kezdeni újra elölről. Aztán megint. És újra. És újra.

Tough luck, ahogy a művelt német mondja, de tényleg kurva nehéz úgy bármit csinálni, hogy a Bobby nagyjából fél éve nincs túl egy masszív kiégésen, Mané meg konkrétan minden egyes kibaszott cselébe belesült. Azért az sokat elmond, hogy összjátékban az a Salah volt kb a legjobb, akinek egy időben akkor se passzoltam volna a labdát, ha árvák könnye folyik patakokban a térdemnél. De igazából mindegy is, onnantól, hogy még Hendónak is harangoztak, én majdnem biztosra vettem, hogy kapunk egy hármast, ehhez képest kettő lett, maradhat.

Ami az érdekes, amikor az ember így fullfrontál érzelmi alapon felbaszódik valamin, tudja magáról, hogy geci elfogult, ezért próbál kicsit a racionálisabb felével is gondolkodni, mert különben szétbassza az ideg. Ebben vagyok most én is kicsit, bevallom ritkán nézek más PL meccset, sajnos a „sajátomat” se tudom mindig. Nem hiszek alapvetően az összeesküvés elméletekben, a csodákban, a varázslovakban, az emberi jóságban meg egyéb ilyen sci-fi dolgokban. De baszná már meg a kurva ég, most akkor tényleg vagy az van, hogy mindenki telibe fogyatékkal él, vagy nagyon nehezen tudom már megindokolni pontosan, hogy ami játékvezetés címszóval zajlik, az pontosan mégis mi akart lenni. De úgy tényleg, hogy élsz egy olyan országban, ahol a kisvasút a soros, és azt hiszed, hogy a hanyatló nyugat már semmit nem tud neked mutatni ilyen arrogáns, lekezelő ostobaság kategóriában, aztán csak állsz ott és nézel bután, hogy bazmeg mégis. Mert mindent értek, hogy Trent tarkójával lefejelte Calwert-Lewin lábát és ettől tizi. Ilyenkor össze-vissza lehet mutogatni keresztül kasul a világban, hogy máshol ez volt tizi, amott meg nem. Te, mint elfogult szurkoló meg úgy érzed, hogy amint bazmeg tizit lehet fújni a Poolnak, akkor máris fújják, ha meg esetleg megúsznánk valamit, akkor megérdemeltük, merthát mennyit csaltak eddig ellenünk. Oké, ugyan ezzel a mentális betegséggel küzdök én is, meg az összes többi csapat szurkere is, ha a saját csapatáról van szó. De bazmeg, a csoki kimegy a VAR-hoz, és gyakorlatilag annyi ideig nézett oda, hogy be tudja fókuszálni, hogy igen, ez egy képernyő. Aztán ment is, hogy vita nincs, tizi. Virág elvtárs, az ítéletet tetszett ideadni. Hát bazmeg, akkor két opció van. Ha leszóltak neked, te büdös gyökér, hogy márpedig fújjál csak a nagypofájú sváb ellen és akkor majd megtanulja, akkor kurvára ne menjél ki bohócnak nézelődni, hanem fújj amit akarsz, aztán állj ott balta arccal, hogy mégis mi a kérdés. Pont, mint ahogy ratkinson szokta. Ha meg csak szimplán hülye vagy, akkor meg ugyan vedd már a fáradtságot, hogy 1,25 mp-nél tovább bámulod azt a szart, ha egyszer pl. Robbo tizijét sikerült addig nézegetni, amíg be nem fújták.

Ez van, most verhetjük itt a brét a semmibe, senkinek a postaládájába nem fog belefosni egy kafferbivaly csorda, hogy gondolkodjon már el a kibaszott életén egy pillanatra, eddig is azt fújtak következmény nélkül, amit akartak, ezután is azt fognak.  És a tisztelt bírói kar mellett nyilván mindenki érzi a vérszagot, imbolygó védelem, széthajtott támadók, balszerencsés bírói döntések, csak jobban bele fog állni mindenki a Poolba néhány potyapont reményében. Nincs már az, mint amikor 20 ponttal vezettük a tabellát, rúgtunk egy gólt, tartottuk a labdát, és mindenki megnyugodott, hogy jóffan, mi megpróbáltuk, menjünk már zuhanyozni. Úgyhogy mostantól minden meccs BL döntő, vagy sikerül ennek a sok szarnak összekovácsolni a csapatot, vagy komoly bajok lesznek – mert pusztán az, hogy visszatér egy _valamilyen formájú / állapotú VVD a kezdőbe, még magában nem lesz megoldás.