Gin és tonik vagy szóda

Olyan ez az Everton meccs felvezető hangulat most, mint mikor eltöri egy kis köcsög alsós a kezed, mert akkora mitugrász, hogy rádpörgött karateórán, és most, pár hónap után, mikor a gipszeden már anarchista motívumok alatt foszlik a géz és a két lábad is fémszerkezetek próbálják életben tartani, na akkor összefuttok az iskolaudvaron, ahol te lebiggyesztett szájjal úgy igazán rá sem bagózol, míg ő izzadva és táguló pupillákkal próbálja eldönteni, hogy most ijedten hangosan beszóljon vagy inkább maradjon kussban a három monoklival a szemei alatt. Neverton, jajj, te kis hülyegyerek.

Megvallom őszintén, én nem láttam az őszi meccset. A híreket olvasva aztán inkább akartam remetének vonulni, semmint visszanézni. Úgyhogy max elképzelésem van arról, hogy ez a Pickford nevű pöcsfej pontosan mit és hogyan művelt. De engedve érzelmeimet a kommuna által vezérelni, leköpném telibe. Azért érthető ő is valahol, sportember indulatokkal. Na persze ha az én mogyoróimba tököl bele, akkor azért elborul vörösbe a szemem, ha másnak nem is. Ha meg impotenssé tesz egy évre, miután gyereket nemzettem, és még egyet akarok, akkor… hát akkor van a fenti kép. Csak ott karral és lábbal írtam, itt meg valahogy már férfi genitáliákra vitt a billentyűzet.

Szóval nevertonkám, gyere, megbeszéljük, anélkül, hogy beszédes kedvemben lennék. Amúgy mindenki azt hiszi, hogy leimpotezináltam, közben pedig nem is. Teljesen jó számokat hoznak az úszóim, csak hát nem úgy érnek célba, mint tavaly (vagy ősszel, gipszelt fasszal). Van ilyen leolvadás. A gin tonic is a világ legjobb itala, ha a világ legjobb ginjéből van a legjobban hozzá passzoló tonikkal. Kivéve, ha leolvad belőle a jég. Akkor még annak ellenére is nehezen élvezhető.

Kloppot azért bírom, hogy nem enged a skatulyázásnak, ami ezt a világot jellemzi (skatulyázza), és bármennyire is minden csillagállás szerint neki most a sárga föld alatt kéne lennie és a purgatóriumban égnie a szerencsétlenségei miatt, valahogy ez mégsincs így. Még ha piros is aszeme (baszd meg, ne röhögtessetek már). Mert már pár évtizede a gyepen vagy a szélén van és nem hisz a tündérmesékben, se vidámban, se mélabúban. Hanem hisz abban, hogy kimegyünk a pályára és nyerünk, csak el kell találni, hogy a termosztát ne maradjon két tizeddel 0 fok fölött, és legyen jóféle jég.

Még ha a tonikot szódával is helyettesítjük május végéig, ez azért iható. Reméljük európai szinten is.

A meccs várható kezdési időpontja

Ancellottiékról most, hogy Richarlison a csatár vagy Sigurdsson a hamis 9-es, leszarom. Szombat este megrakjuk őket keményen, mert azt érdemlik ilyen fantasztikus középcsapatként. Ha meg mégsem, akkor majd lehet újabb gödöraljakat vízionálni a Poolnak. Ami max arra jó, hogy a gin legközelebb magasabbról csurogjon a szánkba.