MU faszkupa kiharang

MU faszkupa kiharang

Még azt gondoltam a meccs előtt, hogy akkor leszünk majd igazán nagy faszok, ha a bajnokságban leikszelünk a MU-val, az FA-ben meg továbbjutunk. Mint egy igazi csöves WBA vagy valami hasonló poszt-Pulis csapat, verhetjük a kis faszunkat a silverwarere, csak éppen szart se érünk el vele. Na ilyen problémáink nem lesznek, az biztos.

Asszem volt már erre valami feleslegesen túltolt hasonlatom, ami leírja milyen hangulatba kerültem a meccs után. Ez a hoztál is, de nem is, de igen is, de mégse, de lehet, hogy mégis, de nem, de majd most, aztán mégse. Ez a folyamatos fejkapkodás ment nálam egész meccsen, voltak jó dolgok, rosszak, bíztatóak, nyilvánvalóak és helyenként dolgok, amik felbasztak. Kezdjük ott, hogy sorsolás: Állandóan ilyen szopadék top6 csapatokat kapunk ezekben a buzikupákban, a shitty meg a BL döntőig menetelhet a Ponyó Művek Zrt fiókcsapati ellen. Nem is jött jókor még egy MU meccs, mert sajnos van ez a kibaszott szurkolói lélektannak nevezett lófasz – amitől rendszeresen viszket a pragmatizmusom – ami miatt csak nem lehetett a teljes fakót felzavarni egy ilyen fosadék meccsre. Arról nem beszélve, hogy TAA-nak meg páraknak kéne igazából a ritmus, meg Rizsnek például a tapasztalat. Erről később.

Lehet itt sírni, hogy rotáció, de a látszat ellenére a Shitty se tejszínhabbal kizsaluzott gumimacikádban szipuzta végig az idei szezont, mégis kurvára el tudták kapni az ívet. Persze, mert nekik sok pénzük van, meg drága játékosaik, brühühü, ha 300k / hét a fizud, az automatikusan véd a sérülés ellen, persze. Most ezt a végtelenségig lehet szálazni, csak egy ilyen talking pointot hagynék itt: Esetleg el lehetne azon gondolkozni, hogy a versenynaptár, meg az alapozás nem csak minket sújtott, hanem másokat is. Meg azon, hogy Pep csapata a legdarálósabb december – januárt hozta (szinte) 100%-al, úgy, hogy konkrétan full random dobja ki, hogy ki hol játszik (látszólag, nyilván kurvára nem). De Bruyne csatár? Foden szélső? Mahrez minden is? Nálunk meg véletlenül bekerül egy új csoki a középpályára, és vonogatjuk a vállunkat, hogy jó, hát nem összeszokottak, meg nincs meg a chemistry. És nem, szerintem nem azért van ez, mert Mahrez 60m volt, Shakira meg 13. Még akkor sem, ha előbbi nyilván egy kaliberrel jobb csoki, mint utóbbi. Meg azért megnézném, hogy mekkora kurva nagy összjáték lenne, ha egy Milner – Hendó – Curtis / Gini – OX – Shakira sorral állnánk fel.

Szóval ja, lehet vekengeni folyamatosan, hogy minket csak az ág tud húzni, őszintén remélem, hogy ha a szurkolók nem, legalább a csapat fel tud venni egy győztes mindsetet. Vagy legalább tegyünk úgy. Maga az első félidő egy kaliberrel jobb volt játékban, mint amit mostanában láttunk: Volt helyenként dinamika a játékban, meg sikerült jópárszor elég szépen beszorítani a MU-t. Egyrészt ehhez hozzá tartozik, hogy ez nem volt feltétlen annyira ellenükre, mert így futni mögéjük nem lehetett, ami mondjuk McFridzsider elvtárssal a védelemben nem rossz szettó, lőni távolról, középtávolról gecire nem tudunk, cserébe van elég felületi kiterjedés a csapatukban, hogy tudjanak blokkolni, plusz még a beadások ellen is véd. Beadások, ugye. Én tökre értem, hogy ez egy ilyen low risk játék, mert a FB-ek jobban vissza tudnak zárni, így kevésbé érzékeny futásra a védelem. Lenne Gomez és VDD, basznánk rá, ha utóbbi megfut egy Adama Traorét egy az egyben, bármikor. A gond az, hogy ha szar formában vannak a FB-ek, főleg TAA, akkor nem tudsz igazán mást csinálni, mint addig kúrogatod ugyan azt, amíg be nem jön. Nem jött be. Ami a flash, hogy a középpályán csóró Thaigónak annyit kellett futnia, mint egy állatnak hátrafelé, mert a MU (teljesen logikusan) a Trashy oldalt erőltette a bal szélen. Így viszont nem csoda, hogy csóró 6-osunk nem tudott annyira villogni, illetve itt látszott, mennyire kurvára kéne vissza Hendó, mert ő bírja ilyen tekintetben a strapát. És mondjuk ahelyett, hogy odaraktuk volna Milnert, aki másra nem alkalmas mint a foci nevű játék elrontására, hagytuk, hogy szervezzen a bal oldalról, bele az alapvonalba.

Amúgy játékban jobbak voltunk magunkhoz képest: Gini nagyon el akarja adni magát máshova is, ami nem csak a Barca, Curtis bár szélre lett betéve, mindenhol mindent csinált, ami nem szélső (cserébe azt jól), emiatt Robbo jött az overlappel az ő oldalán, általában szarul, mint jól. Milner még mindig ismerkedik a labdakezelés tudományával, mondjuk nincs elkésve, amikor 55 évesen visszavonul, valszeg már menni fog. A gólunk egy pillanatra idézte azt, amiért mondjuk fél évvel ezelőtt nem kínszenvedés volt Pool meccset nézni: gyönyörű passz, Salah kivételesen nem hülyefasz, gól. Szorosan ide tartozik, hogy a második gólját milyen kibaszott szarul találta el, de utólag ezt már ne kelljen senkinek magyarázni, úgy is felesleges. Innen nézve sima 2-0 ide, OT-n egy formában lévő MU ellen az nem is lenne rossz. Csakhát védelem, senki nem hitte el, hogy ezt a CB szopót le lehet hozni ilyen bakik nélkül, amúgy sincs mentálisan toppon a csapat, ezek a hibák meg pont arra jók, hogy megint vissza lehessen nyomni a csapat fejét a saját seggébe, ahonnan éppen most húzta ki egy gyors levegővételre.

A végjáték meg olyan volt amilyen: Kicsit soft szabi a MU-nak, de könyörgöm, ha ugyan ezt, ugyan innen befújják nekünk, annyit értünk volna el, hogy TAA kikúrja a stadionból. Jó, ez így érveléstechnikailag nyilván kicsit visszás, mert nem azért adunk meg szabadrúgást, mert egyébként berúgják-e vagy sem. De ha arra van beállva az agyad, hogy köcsög MU-t tolják, akkor mindenhol ezt fogod megtalálni. Ha meg éppen kibasznak velük és ellenük fújtak, akkor meg megérdemlik, mert tolták őket. Hagyjuk már. Érzésre ez a hibák ellenére egy 50-50 meccs volt, ők átadták többször a területet, mert taktikailag támadásban és védekezésben is ez érte meg, mi csináltuk ugyan ezt a Shittyvel 2-3 éve és vertük őket halomra. Helyzeteik amúgy is voltak, Pogbával meg Trashyvel általában bajban voltunk, a cserékből meg ők jöttek ki jobban. Mert pl. Mané érkezése az nálam egyből piros (és amúgy meg kicsit bassza is szájba magát nyugodtan, hogy ha már egyszer beszoptuk VVD-t meg Thiagot két elég combos fault miatt, akkor esetleg legyen már esze, könyörgöm), és akkor könnyen lehet, hogy nem az a szabi döntötte volna el a végén. Amúgy kedvenc új flashmobom van: minden meccsen amit utoljára láttam, valahol a 87. percben bekapcsol egy ilyen kortárs zenés táncos koreó, aminek lényege, hogy összeszorított segglyukkal passzolgassuk a labdát Thiago és a FB-el között, mintha a BL döntő lenne és mi vezetnénk eggyel. Kurva vicces, ez a feszült, koncentráló, dinamikus baszása a semminek, amikor bent van Origi, fel kéne mennie Fabinak, aztán vagy le tudjuk fejelni Salahnak hogy elbassza (ahogy meg is tette), vagy nem.

Tanulság? Nem sok. Egy 50-50 meccset hoztunk a MU ellen, és mivel ők vannak finoman fogalmazva is jobb formában, ez most inkább nekünk pozitívum. Voltak bíztató jelek, de még mindig messze vagyunk a frusztráltság végétől.