Wolves kiharang

Érzésre azért nem volt ez annyira egyszerű szülés, mint ahogy azt az eredmény sugallja. Értelemszerűen nyalok szénné minden olyan PL csapatot, amelyik akar focizni és mer / tud valamilyen lenni, na ebből a Wolves mindig is 2/2 volt. Kicsit nehezítette volna az összefoglaló megírását, hogy a tizinél már amikor befújta a rigó azonnal kapcsoltam is ki a tévét és basztam el a távkapcsolót a gecibe, aztán csak jobban jártam hogy mégis visszakapcsoltam.

Ez ilyen, csajom már megszokta (meg azért őt se kell félteni), ha nagyon felbasznak akkor tárgyakat török össze, kicsit mondjuk úgy, hogy viseltesebb tud lenni a telefonom, kontrollerem, bármim, míg meg nem unom és veszek egy másikat. Ilyen viseltes volt mostanában szeretett csapatunk is, mert sérülések, meg meccsek, aztán megint meccsek és még egy kis sérülés. Ezért is ültem le úgy 15-20 ratkinsonnal erősebben szorított segglyukkal meccset nézni, mert a csapat kicsit ki lett hajtva, ellenben a Wolves alapvetően nem szar. Nézzünk is közepesen szokatlan módon egy jó pontosztást, mert sportszakmailag ez indokolt, meg ehhez van kedvem.

-1. Játékos: ÓÓÓ, a kétezer néző. Hogy énekelnek, meg morcosan néznek a maszk alatt, minden játékosnak egyből hevesebben vert a kis szíve, ahogy buzdítja őket az angiai diósgyőr irányított sorsolással kiutalt regimentje. Jó, én lehet leszarnám, van akinek meg kiadja, ez ilyen.

0.Játékos: Két plusz nap pihenés, ráadásul a Mutyi ellen mehetnek a labdaszedők. Ez egy olyan csoda, mint a heti egy meccses sorsolás (never forget!), egyből látszott is mindenkin hogy milyen az, ha nem csökkentett módban kell szenvedni félig lecsukódó pillákkal.

Kele(her) Jani: Akkora csoda a jégen ez a csoki, hogy nem térek magamhoz. Egyrészt onnan indulunk, hogy az utolsó emléképem róla, hogy egy indokolatlanul cingár mókus sertepertél valamit a kapuban, most meg helyből olyan sziluettje van mint egy proper kapusnak. Jók az indításai lábbal, bedásokra bátran érkezik és volt egy kurva nagy védése Podence emelésénél. És a kedvencem, hogy ezt az egész Liverpool kapujában védés témát olyan blazírt pofával adja elő, mintha az unokaöccse Sunday League meccsére állt volna vissza a kapuba, mert a standard kapus olyan geci másnapos volt, hogy nem tudott járni. Reméljük őt nem éri utol valami berosszulás, és nem áll át olyan zuhanópályára egyik pillanatról a másikra, mint mondjuk Adrián. 8 Milner.

Robbo: Nem sérült rá a sérülése helyére ami elmúlt, kiválóan tolta a balszélen előre és hátra is, prime Robbo shithousery volt ez kéremszépen, a jó értelemben. Nyomás alatt is jól hozta ki a labdákat, szépen takarított, amikor kellett, még Traorét is átpróbálták a másik oldalra miatta, hátha ott majd megjön az áttörés. Oscar bácsi meg nem gyütt. 8,5 Milner

Matip: Életem ez a középkorú, gimnáziumi menzásnéni körvonalú néger nő ami időnként kitör belőle egy hiszticunami keretében. Amit mégjobban imádok, hogy folyamatosan keresi a diskurzus lehetőségét a zsörtölődő ellenfél játékosaival mikor valamilyen bosszús megjegyzést mormolnak a bajszuk alatt. Valahogy így képzelem:
Pedro Neto: A skót ónbányász kurva anyád fülébe rakná a faszát az hülye fasz, aki kitalálta hogy ….
Matip: Dehogy rajka a fülébe a faszát drága barátom, te is tudod hogy te basztad el

Dr. Matip életvezetési tanácsadó rendel, mindenkinek elmondja, hogy igazából ő a fasz. Cserébe a túloldalon ő ugyan úgy hisztizik, de kicsire nem adunk. Ezen kívül tanár volt, helyenként még egész fürge is, helyezkedés parádé, meg ugye fejelt is egy gólt. A gól miatt 9 Milner (hiszen Millyről is elhisszük hogy tud focizni, ha szezononként szerez 5-8 gólt tiziből, ugye)

Fabinho: Szintén zenész, egyszer Traoré megcsinálta rendesen, de amúgy földön vízen levegőben se jött zavarba semmitől. Ha bírja a strapát, akkor egész rendben leszünk így is hátul. 8 Milner.

Az a furcsa ladladol kölök. Képességei legjavát nyújtja, nyilván ez ilyen régi vicces nászéjszakás történet, hogy drágám ezt tudom nyújtani, jóvan akkor kezd el nyújtani. Oké, a csere jobb-bunkó sehol nem keret legmélyebb bugyra, elnyargalászik helyeken, meg passzolgat, néha üvölteni kell vele, hogy merre álljon, de szerencsére erre elég jól ratifikálva van Hendó és Matip is. A meleg chippendale táncos auráját maga előtt hókotróként toló Traoré mikor megérkezett a kis életébe, akkor izzadtunk mi is rendesen a TV előtt, de alapvetően ezt a feladatot is sikerült megoldania. Azért amikor beállt a látványosan karikás szemű Trent a helyére, pillantra elfogott az érzés, hogy ja, ilyen ez amikor egy ilyen poszton egy kibaszott labdabiztos csoki van, hirtelen egyből rend lett a fejekben. Szóval buksi nem baszta el mindenki szórakozását mint a Brighton ellen majdnem, de ilyen beszívott amerikai cserediák lookalike-ként nem is tudok igazán haragudni rá semmiért. 6 Milner

Hendinho La Costa de la Puta Madre el Muchas Gracias y Azevedo: Kicsit kezdek én is lélekben megtérni erre a Hendó vallásra, mert még mindig nem tud test alatt megfordulni a labdával amikor kap egy felpasszt a középső védőktől, mint egy proper focizni tudó valaki, de amit a labdarúgás nem kifejezetten élvezeti értéket adó területén mutat az előtt kalapom le. De tényleg, rendesen érezni a csapaton hogy minden valahogy flottabban, sikamlósabban, ruganyosabban halad előre, ha pályán van. Ha valahol ott kell lennie, ott van, szerel, passzol, imádom, tényleg. Hendó igazából az a csoki, aki ilyen mozgó vazelin ügynökként nedvesíti be mindenki előtt a 19 lyukú golfpályát, hogy már csak tényleg bele kelljen esni fasszal előre. 8 Milner kijár.

Gini: 43ból 42 pontos passz? Az ő góljával nyugodtunk meg az életbe bele? Mindezt nagyjából 60.000 egyhuzamban lejátszott perccel a háta mögött? Jár a keksz vastagon, dinamikusan. Traoré oldalára mindig szépen besegítve radírozgatott a középpályán, ráadásul nagyon jókor döntött úgy, hogy majd ő megoldja. Na ez a döntés azért is volt nagyon fontos, mert így helyzetkihasználásban a front3 alapvetően ilyen zenés-táncos modern művészeti koreóban adja elő Benny Hill teljes élettörténetét, szóval boroljunk térdre imához Gini és a mosolya előtt, hogy nem Manét ugratta inkább ki, mert annak kurvára semmi értelme nem lett volna. 9 Milner

Curtis: Szintén kelejani, úgy játszik a középpályán mintha 30M-ért vettük volna 25-évesen mondjuk pont egy Wolvesból. Helyenként kifejezetten rafkós, labdával ügyes, és borzasztóan bír ő is rakkolni, sőt, ahogy néztem még sutával is van benne kakaó, szóval ha még a lövései is pontosodnak még látványosabb lesz hogy egyébként kurvajónak tűnik. 8 Milner

Stah és Man: Na ez így egy érdekes kérdés. Alapvetően úgy ültem a lovon, hogy Salahnak volt egy kifutott szezonja amikor rúgott 30 gól körül, ezért borzasztóan elhitte magáról hogy csak egy lépésre van Messitől, ezért mindent is elkúr mindenhova, ami a keze ügyébe kerül. Cserébe csóró Mané ugyan annyi gólt rúg, csak összjátékban jobb, jobbak killer passzai, és még védekezésben is jobban visszazár. Ehhez minden elfogultságomat bevetettem ezen a meccsen is, hogy valahogy ilyen relációban tudjam nézni a dolgokat, de ez még nekem se sikerült. A tavalyi szezonban stat oldalról addig jutottam, hogy Salahnak 2x annyi lövés kell ugyan annyi gólhoz, egyébként progresszív passzok, passz pontosság, számosság, stb stb pont nagyon hasonló a két csokinál. Jó persze, a bíróságon tök jó adatkört össze tudnék manipulálni, hogy csóró Mané miért él Salah mögött elnyomásban, de nem annyira ez a helyzet. Na de a lényeg, hogy idénre Salahnál úgy-ahogy vannak megint gólok, és egészen a 90. percig sikerült várnia, hogy szokásosan oktalanul hülyefasz legyen, előtte teljesen proper részt vett az összjátékban, ami elég nagy szó. És ez így idén globálisan látszik, hogy egyre kevésbé csinálja azt a látványos fasz dolgait, amit egyébként szokott, amikor éppen borzasztóan elhiszi magáról.

Na az van, hogy ezek a relációk így teljesen borultak ezen a meccsen, meg úgy általában az utóbbi 3-4-en is. Mané tud feleslegesen faszkodni, akasztani a játékot, gondolkodni a labda fölött a semmibe. Úgy is mindenki tudja, hogy kifelé megtolja izomból, de azért még nyünyörgünk a labda fölött fél percig, mire rászánja magát. A 16-oson belül ollózás az külön ilyen Balotelli díjas hülyeség volt, még akkor is ha egyébként (szerencsére) visszahúzta a lábát. Mert sajnos be kell látni, hogy VAR ide vagy oda, ha egy angol bíró hülyefasz akar lenni, akkor a Jóisten se ment meg senkit attól, hogy a semmire befújjon valami szart. Ezt a helyzetet azért veszem elő így külön, mert konkrétan a meccset döntötte szerintem el: Ha tizi oda, kiegyenlítenek a félidő előtt, akkor teljesen más lett volna a játék képe.

Így, hogy vezettünk, átadhattuk mi a területet, így kevésbé tudtak mögénk kerülni Traoréval vagy Netóval, kevésvé volt futtatva az amúgy is kevéssé összeszokott védelmünk, mint ahogy az párszor megesett az első félidőben. Ha döntetlen, és megint nekünk kell jönni, akkor simán benne lehetett volna egy olyan forgatókönyv is, hogy ők állnak jobban vissza, baszatják a kontrákat és a vége mittomén 1-3 oda. Ez így egy 4-0-nál nyilván abszurdan hangzik, de tényleg nem kell sok hogy elinduljunk helyzetekben a lejtőn. Na de visszatérve a két csokimacihoz, Mané kúratta a semmit izomból, Salah viszont szerzett a semmiből egy borzasztó fontos gólt, mégha kellett is hozzá Coady ügynök. Plusz adott egy olyan gólpasszt Matipnak, amin őszintén elcsodálkoztam, hogy tényleg képes gondolkodni ez a gyerek. Valamint az első félidőben volt egy nagyon okos középre passza Curtisnek egy kontránál, amit egy normál Salah máskor gond nélkül baszott volna a 40. sor közepébe valahova inkább.

Szóval még az én szőrös szívem is megenyhült a túlserdült Aladdin játéka láttán, megelőlegezek neki egy 9,2 Milnert egy zárójeles ceruzás MOM felirattal. Ellenben Manénak most jött el a két hét pince ideje, várjuk Jotát a kettes bejáratnál, ez a mai nálam csak 6,8 Milnerre volt elég.

Maradt még Bobby, szeretett kismackónk, aki mutatott valamit összjátékban, helyenként labdakihozatalban a régi Bobbyból, de összességében inkább volt szürke. Az utolsó fontos passzok elmaradtak, presszinget irányítgatta ahogy szokta, 7 Milner jár érte.