Boyzone

Kevesebb mint egy nap alatt játszunk két meccset. Trollolo.

Szakállas közhely, hogy legyen bármennyire is szabályozott és tervezett egy focimeccs, annyira tud szabálytalanná és nehezen tervezhetővé válni egy pillanat alatt. Nem is lenne milliárdnyi rajongója, ha nem így volna. A gyeppel ellentétben viszont a naptár elég kiszámítható, ha az ember régóta angol klubcsapat szurker: hétvégi liga meccsek, hétközi kupa találkozók, ősszel ligakupa, tavasszal FA, ha jó a roll akkor előbbi időszakban BL, ha meg nagyon jó akkor utóbbiban is. Egy hét pihenő, három nap pihenő, nagy ritkán kettő. Gépezet ez, ami hol gyorsabban, hol lassabban pörög, de a mechanikája változatlan.

Innen nézve teljesen szürreális decemberi eseménysor az, amiben kevesebb mint 22 óra két Liverpool tétmeccs is lemegy majd, az pedig már csak a cseresznye a koktélon, hogy két különböző kontinensen is zajlik egyik és másik. A ma esti első az általunk csak Mikiegérnek hívott angol Ligakupa, amit még mindig egy energiaital névszponzorál, be is árazva azt. A Fonatnál keresve sem találhatsz olyan poolos szegletet az interneten, ami jobban hirdeti azt, mennyire jó dolog az első adandó alkalommal kizúgni a másodlagos hazai kupából legalább és foglalkozni a komolyabb dolgokkal. De ez az ősz így alakult, annyira jók vagyunk, hogy még a Mikiegérben is beestünk az ötödik körbe, ami már a legjobb 8-at jelenti. (brutálisan őszinte leszek: le kellett google-znom, hogy mennyiben vagyunk most ebben az izében)

Míg senior legényeink a mexikói Monterrey elleni szerdai rangadóra készülnek a frissen meghosszabbított edzőikkel, addig Észak-Angliában csak a boyzone maradt. Ez annyiban hír volt, hogy míg október-november folyamán a fiatalokra szabott keret kapott első csapatból érkező segítségeket hol kezdők, hol cserék formájában, addig ezt az Aston Villa meccset teljes mértékben az U23-ra tervezték, minden első squados elrepült. A oldalvonalnál sem Jürgo lesz, hanem a tarcsi menedzser Neil Critchley. A másik oldalon pedig ott lesz a Villa teljes pompájában, akik ha már a Premier League-ben nem karcolnak túlságosan, legalább a Bomba Energiaital kupában elődöntőbe akarnak jutni.

Teljesen jó érzésű ez az egész sztori, ahogy abba a mostanság hála égnek nem tapasztalt érzésbe is visszacsöppenhetünk egy estére, hogy masszív underdogok vagyunk valaki ellen. Maga Critchley is már úgy nyilatkozik előzetesen, hogy tudja, a tisztes helytállás lehet a cél és “give it a try”. Szóval dőljünk hátra és örüljünk minden egyes kisebb-nagyobb pozitív történésnek a pályán, aztán lesz ami lesz. Ha pedig esetleg nyerünk, akkor tovább tudjuk szeretve utálni a Ligakupa szereplésünket januárban is.