CSendes szombat délután

Egyszerre ötvöződik bennem a meccs – meg egyébként kábé a március óta elmúlt hónapok – kapcsán egy 50-es évekbeli filmhiradó az első ötéves terv és a dolgozók túlteljesítéséről, valamint Ferenc Jóska örökbecsűje: minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

Mert mégis mi a búbánatos lófaszt mondhatnék, amikor a tapírunk egy magashegyi negatív 20-on alussza a téli álmát és a rókák is -10-ben vadásznak? Konkrétan ha még egy meccset nyerünk a teljes szezonban, akkor már utolérjük a 2010/11-es végeredményünket. Hendo előtti idők.

Szegény Watfordra hasonlót viszont már nagyon nem lehet elmondani, hiába teljesítettek az új edzővel bőven erőn felül, pontosan látszódott, hogy miért lehet náluk valaki 17 meccs után 2 góllal házi gólkirály (még ha csak megosztva is). Az a csapat, ahol Delofeu a fő húzóerő, annak az Anfielden egyszerűen nem lehet 2019-ben esélye.

Ez azért nem egészen így történt, de ha teljesen tisztán 10 méterre a kaputól nem tudod úgy eltalálni (kétszer sem), hogy az legalább kapura menjen, akkor ne csodálkozz, ha Van Dijk hazaadása lesz a legnagyobb helyzeted. Ami 1-0-nál a végén azért nagyon nem lett volna mindegy egyébként, a halálos nyugalomtól és a fiatalok játszatásától azért elég messze voltunk.

De a lényeg, hogy így is megoldottuk, Szalahnak meg egy kis egot is fényeztünk még.

Ráadásul mindezt egy kicsit felvizetett kezdővel, Robbó pihenhetett ezúttal egészen addig amíg bírta Gini combhajlítója. És bár középpályán azért van még leakasztható ember – Ox nagyon szívná már magába a játékidőt, ahogy Keita és még Lallana is -, kezdünk kicsit kidőlögetni fontos helyeken. Fabinho a meccs előtt a szürke műanyag csizmában jelent meg, Matip sincsen még legalább januárig, Lovren se lesz egy darabig, úgyhogy tesztelés alatt marad az a kereterő, csak bírjuk ki valahogy a „téli szünetig” (10 nap, FA meccsel benne).

És erre a dőlögetésre marad most a következő héten a kettős terhelés. Kedden az U23 játszik a Villával idegenben a karalébéban (mínusz Jones és Williams, akik Dohában vannak), a klubvébén meg megy az első csapat Adriánostul, Lallanástul, mindenestül, semmi felnőtt felügyeletet nem hagyunk hátra. Érdekes egy hét eleje lesz, mert

  • hétfőn BL-sorsolás,
  • kedden 20.45-kor Karalábé a Villa ellen,
  • szerdán 18.30-kor Klubvébé a mexikói Monterrey ellen, benne az ex-Spursös Janssen és az örökké átkozott evertonos Funes Mori tesója, Funes Mori.

Aztán a továbbiakat meglátjuk, a West Ham elleni hétvégi fordulót halasztják, de karácsony után hajrázik még egyet az óév a kutyafélék állatfarmjával, Leicester és Wolves egymás után. Egyelőre viszont jól állunk, a Leicester pontvesztésével még jobban, úgyhogy csak előre az úton.

Akár a clean sheetek is elkezdhetnének már végre gyűlni.