A nyugalom ára

Ez a meccs most nagyon kell. Ha a szezont elkezdjük szakaszokban értelmezni, akkor most jövünk ki pár elég zúzós, de eléggé nyélgázon végigtolt kanyarból és most érünk oda a célegyenes elejéhez. Lehet, hogy van ennél jobb autósport analógia a mostani helyzetre, de nézzétek el nekem, hogy nem nagyon vagyok büfé a vízfejű zsokégyerekek kavédaráló concertójából, szóval legyen elég annyi, hogy most nem szabad beragadni.

Kitoltuk a kibaszott halálcsillag, titkos, de nem megnevezett favorit, rövidesen besztlíg győztes Shittyt a BL-ből, amit bevallom még mindig nem nagyon tudok elhinni. Nagyon jól áll nekünk az underdog foci, nagyon fekszik Kloppnak Pepszi stílusa, de szerintem senkinél nem volt elvárás, hogy 4-be kerüljünk a BL-ben. Kibaszott BL legjobb négy. Pár évvel ezelőtt még azon ment a szomorkodás, hogy hány év munkája kell majd ahhoz, hogy egyáltalán stabilan BL szereplők legyünk, majd onnan még hány év építkezés, amíg továbbmegyünk mondjuk a 16-ból – feltéve, hogy nem mákolunk be mondjuk egy Bayernt, vagy egy Barcát, vagy akár egy Shittyt, akik egyből kitolnak. Vagy nem.

Innentől a BL gyakorlatilag egy jutalomjáték. Ja, mindenkiben ott motoszkál, hogy meg kéne nyerni, bennem is, de maga a tény, hogy itt vagyunk, az ami egészen elképesztő. És elmondhatatlan, hogy mekkora marketing ez így világszerte, mert ami focit ehhez tolunk, azért érdemes hozzánk igazolni, focistailag, meg szurkolóilag is. Ami még elképesztőbb, és ami miatt még sokkal boldogabb vagyok, hogy ebben a pillanatban is a Wenger Wonal fölött vagyunk, szóval csak rajtunk múlik, hogy jövőre is (beszartok, egymás után kettő szezonban is) lesz programunk kedd vagy szerda estékre. Ezért adom egyébként elképesztően rommá Kloppot, mert úgy megyünk nagyot a BL-ben, hogy közben nem zuhatunk be a bajnokságban. Édes Istenem, mennyire kurvára kellett ehhez az, hogy tökéletes ütemben szopódjunk ki a buzikupákból. Két front, és egészen idáig tökéletesen előadott rotáció. Nem buzikupa mentális aurája, hanem rotáció, meg BL, ez kell a boldogságomhoz, hogy megint talán rövidesen megint leszünk valahol, valakik. Verje a nyálát az Arsenal a faegérre, BL-hez meg megint semmi közük nem lesz jövőre (bár jelentem az EL-ben kicsit szorítok nekik, hogy azokat a fasszopókat verjék atomjaikra).

De kövi szezon BL-jéhez elképesztően fog kelleni ez a mostani meccs. Következő meccsünk a WBA ellen lesz, akik bár lélekben kiestek, ellenük idén azért elég szépen szopókáztunk, ha beparkolják a buszt. Nyilván ott is kb. az első gól megszerzése lesz az érdekes, de ha ez még nem történik meg a 60. perc környékén, akkor elkezdhetnek görcsölni a fiúk. Pláne, ha most nem nyerünk, hiszen a Dinamo nyert, így azért hozhatnak rajtunk pontokat.

Pláne azért kéne nyerni, mert A Bournemouth, akikről ez a beharangozó eddig nem nagyon akart szólni, eléggé a tökéletes ellenfél kategóriáját testesítik meg. 10 ponttal a champó vonala fölött páholyból nézhetik a sárdagasztást alattuk, okosan szedték a döntetleneket a menekülőktől az utóbbi hetekben. Ráadásul elég kő egyszerű 4-4-1-1-et tolnak, szóval szinte kívánkozik, hogy megfirkáljuk őket a halfspace-ben, úgy elég rendesen. Ezt meg is tettük decemberben, akkor még Cou-val a porondon zúztunk a pofazacsiba egy négyest, most is jó lenne, ha így állnánk hozzá. A fix kezdőjükből Stanislas és Ebay professzor úr is betegség miatt marad ki, nagy meglepetés arrafelé ezért nincs is.

Ahogy nálunk is inkább kisebbek, mint nagyobbak. Ahogy ment is a pojjénkodás, Bobby valami no-look move közben kicsit megbaszartintotta a nyakát, de elvileg már harcra kész lesz, egyébként pedig főleg a tarcsi kehesedett meg, hogy mibe, azt tudja a pék. Valszeg Studge macinaciját adták körbe edzés előtt, de Clyne és Karak is ment a levesbe. Ahogy egyébként meg Canci, Matip, Lallana és nagyjából Gomez is idénre kuka, szóval kurvára jó lenne, ha más már nem szedne fel semmi sóslófaszt így sportmozgás közepette.

Nem akarok jinxelni, de boldok egy 3-0-át ide, valahogy a csokimacik elosztják egymás között azt a két gólt. Mert a harmadikat VVD kúrja szabadból, csak szólok.