Well deserved

Őrületes meccs volt. Van az a pillanat, amikor az ember a saját lélegzetvételét sem bírja elviselni, annyira. Az első félidőben erről szólt, annyira nem volt komfortos a játék képe. Nem hiszem, hogy van értelme túlelemezni a meccset. Vagy akár a párharcot. Álmodni sem tudtunk volna szebbet, minden megvolt, amit ez a csapat tud. Ahhoz, hogy kiütés legyen persze szükség volt arra, hogy a nüánszok a mi javunkra billenjenek. Egyébként, csak egy unalmas 2-0, 1-1 kombóval megyünk tovább, lapozzunk.

Elsőként kerültünk a final 4-ba, ahová a Barca nem, valamint láttuk tegnap mennyire megszenvedett a Madrid, hogy követhessenek minket. Eddig sem volt jó sorsolás, ezután sincs.  Itt már nem jön könnyű ellenfél, de igencsak adnám az utolsó európai Anfieldet ebben az idényben a Real ellen. Nincs az a csapat, aki ne fosná tele a gatyáját ebben a hangulatban. Megbízható forrásból jelentem, hogy a 80-as évek óta nem volt ilyen hangulat a városban meccs előtt. Még több ezer kilométer távolságból is érezzük mindannyian, hogy itt nem csak a szokásos három pont a tét. Itt az elmúlt két és fél év kloppi munkája, és az FSG több éves erőfeszítése van terítéken. Szép volt az EL menetelés a szupernehéz ágon, de nem közelítette meg ezt a szintet.

Nagyon nehéz ekkora örömünnepben bármi értelmeset is írni, napok faszt, hetek óta zakatol a fejemben az  Allez Allez Allez. Ha szop a csapat, amiből valljuk meg volt bőven az elmúlt években nagyon egyszerű csattogtatni a faszkorbácsot. Ehhez képest a földi mennyországban sétálok, lebegek, létezek. Hiába furakodnak be eléd sorban állás közben, csak végtelen boldogsággal az arcodon engeded el, és csak még boldogabb leszel, amikor eszedbe jut, hogy alapból a saját gerincével szúrtad volna keresztbe a tolakodóparasztkurvaanyját. Mint kedvenceink a szitit két meccsen.

Nem húz fel az első félidőnk hibái és feszültsége, a jól működő 3-1-3-3-a guardiolának, és mennyire megfogtak minket a meccsen ezzel. Ez már nem fontos, kaptunk 2 ajándék meccset a BL-ben, de nem ajándékba, mert kőkemény munka áll mögötte. Ezért a legédesebb ez, mert megdolgoztunk érte és megérdemeltük.