Afrikai mirhafák árnyékában

Hamvas bőr, őzike szemek. A Liverpool sajnos tegnap nem ezt a gyönyörű arcát mutatta nekünk londoni útján, amibe szerelmes vagyok. Tudjuk, hogy vannak ilyen nehéz napok, és a szép ezekben az, hogy még ha a kurva ég is be van borulva, meg 1-0-ra megy Roy Hodgson csapata Jürgen ellen, akkor is örömmel ülök a tv előtt. Logikával ez megmagyarázhatatlan, érzelmekkel meg minek? Valami magyar szakkomentátor böfögi el sokadszorra, hogy Klopp 100. meccs – nyilván több, csak a bajnokit lehagyta a jegyzeteiből -, de komolyan, sehol egy ”áh, baszd meg, ma úgyis kikapunk”. De még az sem, hogy szarul játszunk és fater horkolására kell ébrednem. Semmi ilyen negatív hullámhossz. Csak simán szurkolok, mert bennem van az érzés, hogy zseniálisan vörös minden, és még különben is folyton olyan zene zakatol a fejemben, hogy meghágnám örömömben a világot. És akkor 2-1-re behúzzuk, és kisüt a nap. Hamvas bőr, őzike szemek, felvidít az az ismerős mézédes arcod.

Szóval állítólag Klopp-100, hát mondom, ezt csekkolnom kell az Excelemben. DARABHA függvény ráenged, és hát nem ijedtem meg, mert még májkroszoft szerint is százat dob a szumma. 1.9-es ppg-vel, második helyen röpke 125 év történelmében, egálban Shankly-vel és Paisley-vel. Véletlenek nincsenek.

Rásüllyedve a meccsre, hát eszem az arany zuzátokat, legények. A kezdőre nézve szerintem mindenki elégedett lehetett, a mostani keretből ez így egy CP ellen a legjobb kategóriának számít. Papíron. Csak gyepen meg realizálódik miben is testesül meg a Milly-Hendo-Gini középpálya. Fájdalmas. Klopp 433-ában maximum másfél verekedős, rosszarc, pimasz, jóllakott, uzsonnapénzt elrabló kamaszt tudok elképzelni, most ott volt három. Két kreatív mérnököt követelnék ide vörösben, erre ott szaladgált totál agynélküliségben egy kőműves, egy robotkarbantartó meg egy elő nem dörzsölt palackszellem. A pálya átlátásában, gyors és okos döntéshozatalban ezen trió egyik tagja sem ér fel az előttük tornyosuló trióhoz, akik hátulról várnák a klasszis labdákat, hogy aztán klasszis megoldásokkal hozzák az 5-0-akat. Transition playről az angol-holland gittegylet láthatóan két és fél év alatt semmit nem tanult, annyi közük volt hozzá, mint ennek a posztnak egy április elsejei tréfához, vagy én nem is értem, talán csak begombáztak Clyne legújabb legális terítékéből. Labda nélküli játék nulla, labdával gyök alatti mínusz egy, szóval a képzeletbeli tengelyen még talán értelmezhető. Frusztráló volt ezt látni, nem véletlen jött a dupla csere már a 60. percben, Klopptól azért ez nem megszokott.

Őrségváltás?

Mané amúgy még mindig sugárzóan zseniális játékos a szememben, az ő elvesztését is tartanám akkora érvágásnak, mint Coutinhoét. Hozta is a gólt, egy lest sajnos jól húzott az asszisztens, a pirosat pedig nagyon megköszönhetjük a sporinak, hogy elmaradt. Hülyeség volt, így az önbizalomnövelő meccsét is félbe kellett szakítania a stábnak. Sebaj, így is király a játéka, lesz még sokkal jobb is, pedig az már világklasszis. Lásd a barna másik két árnyalatát.

Lallanaért ismét el kellett morzsolni pár könnycseppet. Ha nem tud stabilan felépülni, akkor ebből súlyos leépülése lehet, pedig zenitjét éppen elhagyó, még mindig kiváló 8-as. Majd a BL-döntőben beollózza a győztest, aztán mindenkinek kitisztul ez is. Kényszerű cseréje után (mivel nincs több középpályásunk, bár AA-t nyugodtan ki lehetett volna próbálni, több IQ-ja van a focihoz, mint bármelyik addigi KP-nak) átálltunk a 3-védős szisztémára. Biztos én vagyok a tudatlan, de akárhogy hunyorogtam, csak nem állt össze nekem, mi a jó élet történik a 3-as és a karácsonyfa tetejére helyezett Salah között. Ezt a titkos B-fegyvert még sokat kell pucolni, mire rá merem fogni valakire; addig még az elsütőre is önveszélyes.

Ox amúgy kurva zseniális, elég ha ránézel a mozgására, az Arsenalban ilyet nem is nagyon láthattam tőle, de ettől még nagy zavar volt a pálya legtöbb területén. Az egyetlen értelmes középpályás megmozdulás nyilván Millytől jött, mikor a bal szélső poziba került. Gól. Hát de cseszd meg, miért nem így játszottál végig? Sajnos Robbo így pont felesleges lett azon az oldalon, pedig csávókám hihetetlen jó focista. Akkor meg miért nem jön ki jobbra Milly AA-val halfspace-ezni? Nem értettem. Wijnaldum szerintem még kevésbé, mert a totális súlytalanság űrbéli állapotát próbálgatta. Mindegy, szar volt ez így, jegyezzük is fel, aztán soha többé elő ne vegyük ezt a középpályát. Csak hát Lallana sérülésével megint csak egy Oxy marad. Kezdőbe vele, nem kérdés, de muszáj AA-t vagy valaki értelmezhetőt próbálgatni Keita és a további vásárlások előtt.

Kariusnak amúgy részemről jár a puszi, ott volt, amikor kellett, az egy saját faszságából nyelt tizigól meg komolyan benne van, Zahának nem szabadott volna oda keverednie úgy és akkor. Salah meg Salah. Így, mert fogalommá válik most már ő is, és nem Suarezeket fogják hozzá hasonlítani, hanem hozzá fogják a következő Salah-kat. Meg ahogy hallom, most már CR-ek meg Nistelrooy-ok is csak csuklanak. Ha ez a trió egyben tud maradni jövőre is (nagyobb sérülések nélkül, de értelmezhető backuppal), akkor lesz babér termesztve Liverpool mediterrán dombjain is.

Szóval feleim, én már rázom a szódás szifont, úgyhogy gyorsba’ le is zárom. Gyatra esős délután és meccs, gusztustalanul ostoba középpálya, de természetéből adódóan idén, behúzott, sünök elleni 3 egység. Újabb nagy lépés a top4 felé.