Nyugtalan Palackozás

A válogatott szünet utáni fordulót fiaink Londonban kezdik ma kora délután. Az ellenfél most éppen a Crystal Palace csapata lesz. Ezzel meg is kezdjük a tavaszi pörgésünket melynek keretében sűrű egymás utánban fognak érkezni a meccses a Pep féle csúcson pörgő Cityvel BL negyeddöntőzünk.

A magam részéről kicsit kényelmetlen érzések keringettnek a mérkőzés kapcsán. Nagyon remélem régi rossz beidegződések miatt, de ettől még nincs meg bennem az a fajta nyugalom, mint idén mikor kisebb csapattal találkozunk.

Egyrészt a Liverpool hagyományosan alul szokott teljesíteni válogatott szünetek után a sok éves tapasztalat után. Ebben abból a szempontból nincs túl nagy meglepetés, hogy a válogatott meccsek miatt a Melwood ki szokott ürülni és boldog-boldogtalan más környezetben készül alacsonyabb szintű edzőkkel és utazással fárasztja magát. Ez főleg Kloppi edzésmódszerek mellett szokott problematikus lenni.

A szezon utolsó harmadában bennmaradásért küzdő csapattal találkozni kockázatos, hiszen az életükért, de legalábbis a pénzügyi stabilitásukért küzdenek. Ez olyan nincs veszteni valójuk helyzeteket szokott tudni eredményezni, ami meglepő győzelmekbe, döntetlenekbe fordul részükről.

A harmadik tényező, ami aggodalomra ad okot, az hogy volt edzőink játékosaink hajlamosak extra motivációval életük meccsét produkálni ellenünk. Na már most a jelenlegi Palack edzője Woy, míg az első számú csatáruk Benteke, aki ugyan pocsék szezont fut, de a Liverpool ellen hagyományosan jól szerepel.

A negyedik tényező, ami aggodalomra ad okot az, hogy nekünk nem ez lesz jó eséllyel a hét legfontosabb meccse, hanem majd szerdán a City. Ez pedig nem tudom mennyire fog meglátszani a kezdő erején a rotáció miatt, illetve a mentalitáson. Mennyire sikerül majd éhesnek maradni, mennyire lesz ott a koncentráció a sok kis apró meccs szituációban.

Összességében a sok negatív tapasztalat az elmúlt évekről, még úgy is kicsit nyugtalanná tesz, hogy az idei szezonban elég stabilan szokta a csapat le tudni a “kicsik” elleni “kötelező” meccseket. – Fú, nagyon nem szeretem ezeket a kifejezéseket. – Hiába az elmúlt néhány hónapban tapasztalható stabil izgalom mentes meccsek ilyen ellenfelek ellen. Nem tudok teljesen nyugodt lenni.

A meccs kapcsán nagyon kíváncsi vagyok, hogy az agytröszt mennyire fogja megvariálni a kezdőt. Fog-e látszani, hogy tartalékolunk a szerdai találkozóra. VvD mennyire is tudja stabilan leszedni a pályáról a Bentekéket. Remélem a legjobbat, ami egy unalmas tükör sima, megerőltetés nélküli korai cserékkel fűszerzett meccs lenne, de sajnos nem igazán látom, hogy ez jönne ki a mai együtthatókból.

Neked, ki hiányzik a képről?