Boxutcára felkészül

Kicsit olyan ez, mint a Forma 1, tolnunk kell még egy utolsó kört, mielőtt becsapódhatunk a boxutcába kicsit körülnézni, rendezni a sorokat, aztán beállni a heti két meccses erőltetett menetre, kb. jó februárig bezárólag. Hát, ez lehet, hogy pont szar példa, mert újabban azt hiszem ilyen 2-3 mp-eket vannak csak boxban a dodzsemező vízfejű zsokégyerekek, de ha onnan nézzük, mennyire elképesztően érdektelen számomra a száguldó kávédarálók násza, ez egy nagyon furmányos és okos hasonlat. Jóvan?!?! Akkor jó.

A londoni pirosak, az Arsenal érkezik az Anfieldre, hozzánk hasonlóan szezon eleji formában, hozzánk hasonlóan kimondott – kimondatlan céllal: megpróbálni már az elején nem lemaradni az élbolyról, meg kicsit összeszorítani a fogat addig, amíg teríteni nem lehet a lapokat. Nekem legalábbis a következő meccsnél sokkal érdekesebb, hogy mikor majd a következő beharangot írom, addigra az összes olyan kérdés kitisztázódik, ami miatt most még csak a vállunkat tudjuk vonogatni, hogy valami majd lesz. Jelesül.

A BL kérdés elég simán eldőlt, részemről jár a taps a fiúknak, mert bár magán a záróvizsgán tényleg a prezentáció tűnik a legkisebb parának, rá lehetett volna stresszelni ezekre a meccsekre. Megtették, betolták, de ne legyünk azok a hülye apukák, akik ha gyerekük ír egy ötös témazárót, akkor annyit tudnak csak mondani, hogy „ez a minimum amit elvártam”, vagy „lesz még sok ilyen, azokat is így írd majd meg”, esetleg „xyz is képes volt erre, ne verjük mindjárt földhöz a seggünket”. Ügyesek voltak? Igen. Megvannak dícsérve, szép munka, így tovább. Lapozzunk.

Coutinho kérdés már necesebb, a hasonló, bár talán kicsit intenzívebb hisztikézést bemutató Dembelé a zsákban (sidenote: Milyen kurva jó lett volna őt is megszerezni anno, hogy aztán most ne egy, hanem két mackón menjen a hirig. Nyilván szénné adtam volna egy gyors technikás fekát már tavaly is, de azért meg valahol látszik, hogy összeér ami összetartozik), simán lehet, hogy gránátvörös rémek betolnak még egy ajánlat a légrésen. És tényleg nem tudom most, hogy mi lesz ennek a kimenetele, én simán eladnám Cou-t, ha menni akar akkor menjen alapon, de a másik oldalról aggódom a pótlás miatt, főleg

Mivel a harmadik kérdés az, ami a még ennél is nagyobb katyvasz, hogy hogyan is fog kinézni a keret az átigazolási ablak bezárása után. Nem tartom Kloppot hülye embernek, sőt, de félek tőle, hogy ez az időszak lehet az első repedés az ő szobrán, ahogy jöttek folyamatosan a repedések BR esetében is. BR-t agyonnyomta a Liverpool terhe, én láttam benne, hogy akár hosszú távon is a csapat élén maradhat. Az ígéret ott volt, nem váltotta be, szembe is köpte a saját magát elég sokszor, diamond bazmeg, ennyi. Kloppról tudjuk, hogy mennyire épít a fiatalokra, illetve a meglévő emberek képzésére, de ahogy nem tudod nyomni a gegenpresszinget, ha 5m-el a fejed fölött lövöldözik ki a labdát, úgy itt se biztos, hogy minden korábbi működő elv egy az egyben, vagy akár kis változtatással adaptálható. A lényeg, hogy ha és amennyiben, nem jön senki, de legalább marad Cou, szerintem még akkor is kurva nagy szarban leszünk az egész szezonban. Kőbe tudom-e vésni, tudom-e 100% bizonyossággal állítani? Nem. De fosni fogok rettenetesen, ahogy haladunk előre az időben. Nálam egy CM és egy CB kötelező, az se baj, ha nem néger. Lehet-e a makacssága, első célpontokhoz ragaszkodása, meglévő játékosokba vetett hite Klopp mohácsa? Visszatérünk majd rá, kellő távlatból.

Egyelőre ott tartunk, hogy az egyik potenciális CM célpontunkkal, Ox-al érkezik az Arsenal. Ahol is az említett mackó beoffolt egy combos 180k-s szerződést (azért segít más szemszögből nézni ez is a Canci szerződése körüli vergődést), mert – állítólag – nem WB-t, hanem CM-et szeretne tolni. Gyors, technikás, érkezhet tőlem a szoros mackó ölelésbe bármikor. Hátha lesz ember a középpályára, ha Gininek csak mosolyogni, de focizni úgyamúgy éppen nincs kedve. Megérné a 35M + 1 fontos bidet, de tőlem még többet is.

Egyébként bevallom az Arsenaltól nem szorul ökölbe az ánuszrózsám a félelemtől, lehet, hogy tévesen, de ez van. Kiderül, hogy a kvázi underdog focinkat tudjuk-e elővenni, vagy elhisszük már magunkról annyira, hogy jók vagyunk, hogy olyan szarul játszunk ellenük, mint a kicsik ellen. Értitek. Nem droidok, nem ütnek agyon, játszák a focit és lehet is ellenük játszani, egyedül talán Kolasinacban meg az öreg Gránit bankban van meg a csehszlovák virtus, hogy odaverjenek egy keményet, ha úgy jön ki. Újabban Wenger papánál is a 3 CB a divat, bevallom egy Monreal – Mustafi – Holding (Kolesinac) hármast én inkább értékelném sebezhetőnek. Tegyük hozzá szorosan, hogy nem is vagyok büfé úgy Arsenalilag, meg azt se vágom most hirtelen, hogy hová tűnt démon hill  Kos és BFG (ő mondjuk a Stoke ellen már padozott), physioroom nem pittyant, eltiltást nem találtam, dehát lovak értése.

Nálunk aztán olyan tatkikai változatosságra kell készülni, hogy nem is tudom, hogy férek be 10 000 karakterbe. Ja, hát kurvára nem. 4-3-3, visszafelé nézve Bobby – Mané – Mo / Canci – Gini – Hendinnyó / Matip – Lovren – Trent (bár kisebb sérüléssel pöcsölt éppen ő is: micsoda kibaszott véletlen!!!), aztán balbekkben most Robertson vagy Muréna, fuck knows. Megint igazán ott fog eldőlni, hogy mennyire tud a támadásba becsatlakozni a Canci – Gini páros, meg hogy éppen leolvad-e szokás szerint a védelmünk / védekezésünk, vagy megpróbálnak kicsit koncentrálni a srácok.

Lehet félvállról venni ezt a meccset? Kurvára nem. Náluk is billegős még Sanchez kérdése, mint nálunk Cou, de nekik mondjuk padjuk is van, Giroud – Walcott meg mégsem Klavan – Solanke.

Nálam ez 2-1 ide, de az eddigi meccsekből kiindulva egy jó sok gólos 3-3 is kinézhe akár.