Who the fuck is Barcelona?

Jöttek, láttak, kockáztak, hamis kártyáztak, blöfföltek, és mégis elbuktak. Én azt hiszem, hogy ezzel a tegnapival megírtuk kedves katalán barátainknak a válaszlevelet. Kétszer még azért leköptük, kávéba áztattuk és egy vörös Liverbird-del lepecsételtük az írást, melyben a NO THX szállóige áll dőlt kapitálissal. A csapat szerda este amúgy a Hoffenheimmel is játszott, és befejezte a tavalyi szezont, amely végülis ha csak egy szöcske lábikrányival is, de széppé sikeredett. Oh, BL, te Liverpool kupája, itt van ágyasod, itt van újra.

A címmel talán a meccs első 25 percére is utalok. Death by football? Kutyafasza, Messi-k ilyen videókat néznek, Suarez-ek pedig ilyen Anfieldi estéket látva sírják rommá arcukat a négyezer és egy colos tv előtt dzsogázva. That fluidity, ah. Amit nem láttam az első meccseinken reménykedve az augusztus eleji formában, azt megkaptam most. Mentálisan, taktikailag, szexuálisan.

https://twitter.com/lfcgif/status/900434922137104384

Mentálisan. Mert bármennyire eret vágó a nyári ablakbéli teljesítménye a klubnak, bármennyire bizonytalan még ez a Cou-szitu; itt nem volt kérdés a fejekben szerda este. A heti két meccses dara megindult, de egyelőre a nem túl optimális helyzetünkben is kurva pengére vannak csiszolva a szürkeállományok. A legnagyobb félelmem ilyen szempontból a brazil ikertestvér páros egyelőre hűségesebbnek tűnő tagja, hisz ő partnere igazi békája: ha Cou nincs sérülés miatt, ne adj isten TR-rel dobálódzik, akkor bizony Firmi körül is megfordul a lelki állapot métere. És mégsem. Nem röhög úgy a kis csacsi antifekete fogsorával, mint szokott, de igazi úri cigánylegényként osztja a gólpasszokat. Nem kérdez, teszi, és klasszis módon most is.

Taktikailag. Vegyük észre, hogy azért a Cou-Lallana páros kiesésével bőven ég az a háztető. Ilyen 8-asokkal tervezhették Buksicsék a nyáron szalvétákon az egész szezont. A valóságban pedig ha januárban elő tudjuk ezt varázsolni, akkor már boldogok lehetünk. (Pont a kritikus időszak közepén? Lehetnek még kellemes meglepetések. De addig Lali rehabon.) Szóval addig meg kőművesek. Szerencsére a kreatívabb fajták. Cancinak és Wijnnek valami a hét elején nagyon leeshetett, mert ezt a támadásépítést rengeteg futással és mozgással olyan szintre emelték, amit tőlük azért bőven nem szokhatott meg a közönség. Parádé. Persze nem CouLa-szintű kreativitás, pont ezért követel Klopp a WB-jeinktől intenzívebb támadást. És hidd el, komám, én is alig hiszem el, hogy újabb csodával határos visszatérésnek lehet szemtanúja a Liverpool tábora: Moreno, fuck it, kimondom, az isteni Glen Johnson legszebb napjait idézi. Zseniálisan jó támadásépítés, a half space alkalmazásának értése, és kurva gáz védekezés, de az meg ki a faszt érdekel. Kapott most egy fuckin fluid támadóhármast maga elé, amit olykor Can, olykor Wijn támogatott meg és mindjárt olyan kényszerítőzések mentek, hogy Hajdú B is csak kereste a hasonlatokat, a Hofi-védők az embereiket, Baumann pedig a valóságot, mikor a 4. ziccert is megfogta.

A középpályánk ajnározásába Hendersont is illik becsatolnom: a tavalyi Can/Lucas szerepkörbe hátravonva nem csak a védekezést hozta le majdnem hibátlan teljesítménnyel; de a világ legtermészetesebb dolgaként mívelte a srácokkal gegenpresszing címszó alatt, hogy a hátrahúzódó két 8-as között előrerohan, és az utolsó negyed órában is gólt érő szerelést csinál szűk 70 méterre a kapujától. (Ha már néha fel-felmerül nála a kapitányi erények hiánya: nyugodtan berúghatta volna, de inkább adott a kicsit depi Firmino-nak egy dopaminlöketet. Szép.)

AA-ra ha egy szó kéne, akkor az új gyémánt. Akit idén annyira fényesre csiszoltak, hogy egyelőre a fókuszt sem sikerült megtalálnom, mikor elnézegetem a játékát. Már ahogy a szája áll, abból érzed, hogy ebből a fenegyerekből lesz valaki. Ahogy mozog és lő, abból meg tudod.

Meg lehet azért találni a kákán azt az öklömnyi csomót is: a védelem sajnos borzalmas. Oké, hogy a WB-k előretolásából adódik egy rizikófaktor, de Lovren és Matip, mintha két hete mutatkoztak volna be egymásnak. Vagy mikor a Skrtel-Sakho párosnál vitáztunk a proaktivitásban való ellentéteiken. VvD? Én nem látom, miért lenne vele jobb. (Kell a szezonra, ne érts félre.) Itt valami nagyon nincs meg egyelőre edzésen sem. Az eddigi gyatra set piece védekezés mellé most olyan alapvető helyezkedési hibák csúsznak a CB-páros vizsgalapjára, hogy az elszomorító. Mindegy, jó Liverpooliként bízunk az outscore-ban, de még inkább abban, hogy ezt nagyon rendbe teszik szeptemberre.

Szegény Hoffenheimről kevés szó esett ma is meg a múltkori öf-ben is. Élmény nézni a 343-ukat, komolyan. A velőig tolt védelmi vonaluk és az ebből adódó pazar előrejátékuk egyszerűen nem tud nem tetszeni a szemnek. Sajnos a két kulcsemberük kiesésével (köszi Bayern) hiányzik a motorja az egésznek, és perememberekkel nem lehet pótolni ennyire kulcs arcokat. Ismerős, szerencsére csak régről. A visszavágón ráadásul valószínűleg a mentális állapot miatt 70-75%-os passzmutatókkal kezdtek, amivel úgy hoztunk az elején 60% feletti labdabirtoklást, hogy a kontrákra rendezkedtünk be. Nagycsapat hatását keltettük, kimondom. Szóval fasza ez a 343, de még szebb, ahogy Kloppék simán megtalálták, hogyan tudjuk elverni. Albioni, Stoke-on-trenti sétákon hasonlót, ha kérhetném. Tejszínnel, cukorral, kevesebb balfarkodással hátul.

Szexuálisan. Erre a zenére kell most egy ideig kedd-szerda esténként bezárnod a koliajtót és kiakasztani a zoknit:


A képekért köszönet Szabolcs1899-nek, aki volt olyan szemtelenül szerencsés, hogy élőben _élvezhette ki a meccset.

BL csoport-sorsolás ma (csütörtök) este 6-tól. A halálcsoport garantált, ahogy az is, hogy ilyen játékkal minden meccsünk főképernyőn lesz.