Nem érdekel

Remélem jó volt minden Liverpool játékosnak, az edzői stáb tagjainak és az egyéb kisegítő személyzetnek az a vérnyomás növelő, am rendkívül repetitív tevékenység, amit reményeim szerint a Leicester elleni meccs után végeztek, körben állva, egymás közt. Nem érdekel, mi volt az Arsenal ellen, mert egy szokásos ágyús tavasz közepén hozni a saját focinkat egy olyan csapat ellen, aki hagyja, megerősítve a bounceback effekttel, nem olyan dolog, amiben ne lennénk jók. Ahhoz, hogy BL helyre érjünk, olyan dolgokat kell csinálnunk, amik nem mennek, ide tartozik a busztörés, illetve a Burnley-verés.

Ezért nem jut eszembe olyan paramétere ennek a meccsnek, ami egy kicsit is érdekelne. Tényleg. Nem érdekel, hogy a Burnley kis, közepes, vagy nagycsapat. Azt akarom látni, hogy Buksicék felkészültek az ellenfélből, és nem ugyanazt a zakót akarjuk rájuk mérni, ami az Arsenal ellen éppen jó volt. Most mondhatnám, hogy foglalkoztat a gondolat, hogy nincsenek jó formában „B” betűs mumusaink, mert utoljára pont a Leicestert verték januárban, de nem tud. Olyan rossz PL-formát hozó csapatot, mint a Leicester, még nem baszott a kurva ég, mégis sikerült letérdelni, vidáman dalolva. Bízhatnánk abban, hogy a rossz forma kitart, de nem, mert nyilván mindig ellenünk fognak vért inni ezek a bordó mezű nyomorultak, ezzel se lehet takarózni.

Érdekelhetne, hogy meglepetésre már elkaptak minket idén, de annyira megszokott már, hogy egy nagycsapat-verés után szopunk a kicsiktől, hogy az lenne furcsa, ha most nem lenne szoros. Utánamehetnék, hogy miért tolnak faék 4-4-2-t, hogy még mindig sok hosszú labdával, beadással, szögletből szerzett góllal operálnak-e, és ez vajon mennyire fog nekünk feküdni. (Semennyire). Játszani fog-e Flannó? Lesz-e vajon rohamnégerük a pályán? Beállnak-e a sünbe és hosszú indítássokkal akarnak-e majd a kapu elé érni? Bekalamolnak-e egy szögletet? Fognak-e csípni, harapni, faragni Cou-t, Manét és tördelni a játékot? Leszarom.

Ahogy azt is leszarom, hogy ki sérült nálunk és ki nem. Studge-ot pont az Arsenalnak kéne eladni, hátha Welbeckkel együtt kiadnak nettó játékidőben 5/8-ad csatárt. Érdektelen, hogy Bobby húzódik-e, mert formában úgysincs, meg amúgy is, lehet, hogy erről még senki nem szólt Kloppnak, de sajnos a játékosok megsérülnek. Meg elfáradnak. Pláne, ha legtöbbet futtatod őket a PL-ben, akkor is, ha nem kéne. És ez nem egy vis major dolog, amire csak vonogatni lehet a vállunkat, hogy hát, pechünk van, majd jövőre. Leszarom, hogy Hendó gyorsabban fordul-e mint USS Enterprise Canci a középpályán. Ha ezt a keretet főzted barátom, hadszíntér nélkül, számítható nyomorkupákkal és ANK-val, akkor ne vonogassuk a vállunkat semmiért.

Ez most nem egy City idegenben. Nem egy neverton elleni derbi, amiben bármi benne van. Ez most a PL. Erről szól ez a kibaszott kurva bajnokság, hogy nagydarab, de általában azért focizni tudó csapatok állnak 20m-es félkörben a kapujuk körül, aztán ha véletlenül kapnak egy szögletet, akkor a kurva anyjuk füle töve is a nyakadba ugrik, hátha be tudja rúgni a hasadon keresztül a labdát. És igen rádcsúsznak, és igen fellöknek, és nem fognak megállni egy darab percre sem. És nem lesz ez másképp később se, úgyhogy most van az a pont, hogy egy hét felkészüléssel, nagyjából teljes kerettel, spanyolországi alapozás, önbizalom növelő győzelem után, hazai pályán nem az a minimális elvárás, hogy verjük ezeket a szerencsétleneket, legyenek ők most éppen a Sunderland, a Hull vagy a Watford.

Itt az ideje a Liverpoolnak megmutatni, hogy akar még valamit ettől a szezontól.